reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

To ja, przyznaje sie :( i co gorsze nie pisalam... ale zjadlam jeszcze taka pyszna krucha babeczke z kremem... mam wyrzuty sumienia ze wzgledu na cukier ale naprawde sie pilnuje odkad sie dowiedzialam o cukrzycy a dzisiaj peklam...

Trudno zjadłaś, stało sie. Teraz nie ma co sie juz obwiniać. Czasu nie cofniesz a nerwy, smutek nie służą ani Tobie ani brzdącowi :)
Jutro już nie jedz:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Turluturlu- bedzie dobrze :) nawet jesli juz nie rosnie to z Toba tez jej bedzie dobrze ;)
Miciur-ka - powodzenia :) czekamy na niespodziankę.
Klauduska - ja nie wiem niestety , moze stety jak wyglada skurcz...

..

Zachciało mi się iść na basen jutro, a mąż mi napisał, że będzie zazdrosny, ze wszyscy faceci będą widzieć mnie z brzuszkiem i lepiej jak zostaniemy w domu a on mnie wymasuje w zamian [emoji29] Pomóżcie zrozumieć faceta?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój też zazdrosny [emoji6]

U mnie lekarz zawsze podaje minimalną wagę, podkreśla, że tyle maluszek ma na pewno i że może mieć do ok 600g więcej...

Mój gin podaję wagę min co wizytę plus ile może być więcej, w poprzednich ciazach mi się nie sprawdziła waga no ale też chodziłam do innego gina
A propos pierwszej wizyty pediatry, to nasza przychodzila na nią właśnie do domu, żeby maluszek niczego nie podlapal w przychodni, ale niestety zmarła i teraz ciężko ogarnąć dobrego pediatre
Miciurka kciuki!

5djy3e3kpgua6zwe.png

Całą noc się budziła przez tą nerkę. Nospa pomogła na krótko niestety :-(
Miciurka trzymam kciuki :-) daj znać już po... Ja mam zamiar wytrzymać chociaż tydzień ale zobaczymy jakie na to ma zdanie lekarz.
Co do wizyty pediatry to żadna ściema. W książeczce zdrowia jest nawet miejsce na wpis z takiej wizyty. Przy porodzie podaje się przychodnię do której dziecko będzie należało i tam są wysyłane papiery. Przy Wiktorze nie chciałam żeby lekarz przychodził więc sama pojechałam z młodym jak miał około 2 tygodni.

Noc do bani, nie śpię od w pół do trzeciej. Zaraz wstaje i muszę lecieć badania pobrać, mam nadzieje na szybki powrót i wskakuje do łóżka, bo teraz jak wstawać trzeba to mnie się oczy kleją

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po no- spie spałam świetnie, brzuch miękki całą noc. Klaudia już spakowana, właśnie wstała i poszła do babci, więc mogę jeszcze się przespać.
Miciurko- trzymam kciuki!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka Trzymam kciuki ;) Mnie od nowa skóra swedzi... także też czekam co się wydarzy.

Turluturlu Nie stresuj się, sama wiesz ze dzieci to nie maszynki:) moja też nie przybiera tak jak trzeba od 36tyg. Jest drobna. Pomiary lekarza to jedno,a waga dziecka po urodzeniu to drugie.
Mój syn 1 dzień przed porodem miał wagę wyliczona na 2900, urodził się z wagą 3530 i 60cm.

Te skurcze chyba każda z nas wczoraj mordowaly. Mi to nie pomaga ani no spa,ani kąpiel ,a skurcze się nie rozkrecaja tylko tak mordują.

Dzień doberek :) ale miałam sen ;) urodziłam po dwóch skurczach naturalnie w domu, a Maluchna była cudowna :D Chyba powinnam spakować torbę do szpitala :D A małżon mnie obudził, bo trzasnął w szafkę głową, którą wczoraj zawiesił w przedpokoju o_O - mówię mu, że jak chciał, żebym poszła z psem i po bułki do sklepu to znam bardziej konwencjonalne sposoby budzenia :D A teraz próbuję dobudzić starszaka do przedszkola o_O

reklama
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa.
Zaraz się zabieram z mężem na ktg, spakowałam sobie małą torbę z rzeczami jakby mnie chcieli zostawić na patologii. Musi być dobrze skoro przepływy ok. Gorzej, gdyby w ogóle nie rosła.
Ale oczywiście ze spokojnej nocy nici.

Miciurk-trzymamy kciuki!!!

Dziewczyny, dobrego dzionka!!!

Do góry