reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Z ta waga to ponoć plus minus 500g :). Ze mnie sie śmiał ze jak wytrzymam do terminu to z 4 kg bedzie miał [emoji23] dla mnie to takie śmieszne nie było :) ale bedzie co ma byc :) jakby taki urósł tzn. ze dam rade go urodzić:) wiem wiem optymistyczne myslenie, ale takie wlasnie mam podejście :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
my też mamy taki wykres z wagą i tygodniami, jak się to u nas przedstawia:)

ja właśnie nie umiem tego bólu rozchodzić, bo jak mnie zakłuje to mnie zgina i tyle chodzenia;/ tylko leżenie pomaga

u nas waga wysoka (!!) ale Pani doktor od razu zaznaczyła i pokazała na ekranie, że bład szacunkowy (czy jak to się tam nazywa) może wynosić +/- 500gram. Jakoś na minus nie liczę;p także okaże się po porodzie ile te nasze dzieciaczki faktycznie mają:)
a lekarz faktycznie dziwny, raz mu waga do porodu pasuje a teraz mu mało....

Zapisywalam godziny skurczy oglądając tv a teraz zdaje sobie sprawę, że utrzymują sie caly czas ale sa juz slabsze. Jest sens brac no spe? Czy po prostu czekac?

1485381597-aaaaaa.png

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie na tych skurczach jeszcze nie znam;) ale No spa nie zaszkodzi a jak pomoże to bedziesz wiedziec ze to przepowiadające.

Miciurka trzymamy kciuki i dawaj znac !!!

Klauduska ja ze skurczami nie pomoga :( ja nie wiem czy sama swoje dobrze policze wiec licze ze mi wody odejda pierwsze :)

Klauduska- coś takiego pamiętam ze jak się wzięło nospe a nie pomogło to wtedy są to skurcze porodowe juz , ja to stwierdziłam ze nie będę ani nospy ani magnezu bo w końcu już koniec ciąży i tak urodze i tak to już nie będę powstrzymywać, ale wyszło jak wyszło , myślałam że będę biegać do polowy lutego w ciąży a tu niespodzianka :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska ja też niestety nie potrafię pomóc.
Miciur-ka kciuki zaciśnięte, dawaj znać co i jak!

Co do wagi, to u mnie za każdym razem jest na wydruku z USG podane, o ile może się waga +/- różnić, ale na szkole rodzenia mówili, że czasami się różni o wieele więcej ;)

reklama
Zapisywalam godziny skurczy oglądając tv a teraz zdaje sobie sprawę, że utrzymują sie caly czas ale sa juz slabsze. Jest sens brac no spe? Czy po prostu czekac?

1485381597-aaaaaa.png

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska, tak jeszcze nie za czesto te skurcze. Bolesne? Kapiel pomogla? To tez wazne

U mnie falszywy alarm. Po kapieli sie wyciszyly, ale to juz mysle w przeciagu tygodnia i bedziemy juz mieli mala w domu.

Ide teraz spac.

Ahh jeszcze napisac mialam co do wagi dzieci, ze rozne sie rodza. Jedne na 10 centylu, drugie na 90,Czesc na 50. Wiec tak samo jak i My sa rozne. Turluturlu zobaczysz wszytsko bedzie dobrze. Nie martw sie. Wazne ze przeplywy ok. Jutro zobaczysz co na ktg wyjdzie.

Do góry