reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

A bo kiedyś słyszałam opinie ze bardzo trzęsie i dla ciąży to niedobrze. Ja mam 800 km do domu i pojadę sama bo mój w pracy. Nie mam też wielkiego auta. Bo mąż kupił mi mniejsze do miasta. I tak zastanawiam się który moment byłby najlepszy żeby mnie tak nie wytrzeslo w podróży. ...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Fabimama - aha no kiedyś faktycznie wspominałaś o Mullingar, zapomniałam chyba :), mam nadzieje ze teraz będziesz miała dobre doświadczenia z tego szpitala

Kami- przede wszystkim powinnaś iść do lekarza przed jakimkolwiek wyjazdem sprawdzić czy wszystko jest ok czy ciąża nie jest zagrożona itp. Jeśli wszystko jest ok to myślę że możesz spokojnie jechać , nie pojedziesz raczej pod koniec ciąży bo brzuch Ci na to nie pozwoli a na początku samym ja bym nie jechała - bardziej pod koniec 1 trym i początek 2 chyba najlepiej - chociaż jak coś ma się stać to i tak się stanie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kami- w drugim trymestrze chyba najbezpieczniej.. Ale tak jak Miciur-ka pisze i tak przed wyjazdem musisz sue zbadac i miec zielone swiatlo od gina
Miciur-ka - dodasz mnie do listy lutowek? Wyslalam ci priv :)

Ciagnie mnie brzuch co jakis czas.. Napina sie. Narazie bez mdlosci ale przytylam kilogram;( pewnie ta woda ktora sie zatrzymała..co do fb to serio poczekajmy ile nas tu przetrwa :)

ckai3e3kfhebulz8.png

Ją zawsze chodziłam na nfz i nie narzekają. Sprzęt jest dobry, lekarz też ok i USG co wizytę, do tego darmowe badania

Gdyby wszędzie tak było....niestety tak nie jest, ja przed in vitro chodziłam do super lekarza z super sprzętem, który przyjmuje na NFZ i prywatnie w mojej przychodni, jednak limity na ciężarne już wyczerpane ... Wiec albo płacisz albo szukaj innego... Ale i tak zostanę z ginką, która mnie prowadziła przez całe in vitro.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Iza mój gin z 1 ciąży był cudowny ale to "przyjaciel rodziny". Teraz już nie przyjmuje na nfz tylko prywatnie. W tej ciąży zawitam do niego pewnie dwa razy bo ma świetny sprzęt. Teraz na nfz mój lekarz też jest świetny. Terminy do niego są długie ale jak już dostanie się do niego w ciąży to prowadzi ją do końca

Iza mój gin z 1 ciąży był cudowny ale to "przyjaciel rodziny". Teraz już nie przyjmuje na nfz tylko prywatnie. W tej ciąży zawitam do niego pewnie dwa razy bo ma świetny sprzęt. Teraz na nfz mój lekarz też jest świetny. Terminy do niego są długie ale jak już dostanie się do niego w ciąży to prowadzi ją do końca

[emoji4] szczęściara [emoji14] ja będę jeździć 55 km w jedna stronę, ale po tym wszystkim co przeszłam chyba ciężko byłoby zaufać komuś innemu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój syn przyleci z Anglii jakoś 16 lipca i tak jakoś w sierpniu chce jechać. I biorę kota na kastracje [emoji3][emoji3] i tez w Polsce pójdę prywatnie do gina tylko popytam który ma najlepszą opinie i sprzęt. Ja juz się pytałam mojej gin o podróżowanie. Mówiła ze porostu więcej przerw i powinno być dobrze

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Martinek - dodam :) , musze poczekać na kompa dziś wieczór albo max jutro będę miała, bo się rozkraczył wiec wybacz za to czekanie , dodam wszytskie mamy co się udzielają :)

Ja przytyłam juz 2 kg ! Strach pomyśleć co będzie w styczniu!

Iza- podziwiam was , to długa drogę przeszliscie żeby mieć dziecko , wiem coś na ten temat bo o pierwsze dziecko starałam się 2 lata , z lekami a i tak nie mogłam zaskoczyć, leki były na zbicie prolaktyny i progesteron na 2 fazę , w grudniu byliśmy zapisani do kliniki niepłodności na wizytę a w listopadzie zaszłam w ciążę ,

U nas na nfz niestety zawsze limity wyczerpane długo dlugo w przód :/,

Rozmaryn- to opłaca się iść chociaż właśnie 2 -3 razy jak ma dobry sprzęt , ja właśnie jak będę w Polsce idę do gościa z bardzo dobrym sprzętem no i druga opinia tez dla mnie ważna ,

Ja dzis dzień gotowania tworzę i tworzę tylko deseru brak , ale zupa i 2 danie jest , a sie dziwię ze dałam rade coś zrobic bo mam mdłości i jeść się nawet nie chce

Edit: kami- Trochę masz z domu jak 800 km -wow ! A syn ile ma lat ? Ty jesteś z Krakowa ? Dobrze pamiętam ?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć mamuśki. Mam prośbę, powiedzcie co wam najbardziej podchodzi z jedzenia. Chodzę głodna już od dawna ale na nic nie mam ochoty. Zapachy mi nie przeszkadzają ale jak zobaczę jedzenie to mnie odpycha. Mdli mnie już z głodu, nie mam na nic siły a przy dzieciach nie mogę sobie pozwolić na leżenie .

reklama
Do góry