reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Sojna, doczekasz się, ktoś tu pisał, że poród i sraczka przychodzą znienacka:D
6,5 kg -duże dzidzi rodziłaś we śnie ;-)
.jagódka, ale mnie rozbawiłaś z tym zablokowaniem-jak to jest, że matka przezywała to samo i tak "męczy" córę?:) bo moja codziennie pisze jak tam jak tam, a jak piszę że nic to ona "to dobrze, poczekaj aż przejdą mrozy"-...jakbym miała na to wpływ. Tak mnie to irytuje!!!
Barnek-zdrówka życzę!
Ja już po kawce i szarlotce, bo byłam rano ostatni raz oddać krew i mocz do badania..kiedy ta ciąża zleciała?:)
No ale z buzi był bardzo ładny :D czy to znaczy, że urodze małego brzydala?! Haha

Jagódka, turluturlu - też się zastanawiam co te mamy nasze maja :/ Ja rozumiem, wnuki itp, ale bez przesady...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale napisalyscie postów :) uff
Dziewczyny zdrówka na tej naszej końcówce :) Ja się bronię choć w domu walka o życie trwa- mąż ma kaszel i katar ;)

Miałam spotkanie z polozna- kurczę mam nadzieję ze dojedzie do porodu, że nie będzie mieć dyżuru gdzie indziej. Takiego kogoś jak ona potrzebuje:) konkretna,miła,zwykla:) Każde zdanie które wypowiada jest kojace. Niby tak oczywiste rzeczy jak- ze tak czy siak trzeba urodzić,nie da się cofnąć nic, ona potrafi tak fajnie przekazać to:)
W niedzielę na ktg mam przyjechać do niej na oddział.
Wczoraj na skraju wyczerpania byłam z bólami szyjki i krzyża, aż mi niedobrze z bólu,ale to wina ucisku głowy małej. Pierwszy raz mi łzy jak grochy leciały jak mała zaczęła z całej siły nogami wierzgac po zebrach,żołądku. Chce żeby już koniec to był.

Ale napisalyscie postów :) uff
Dziewczyny zdrówka na tej naszej końcówce :) Ja się bronię choć w domu walka o życie trwa- mąż ma kaszel i katar ;)

Miałam spotkanie z polozna- kurczę mam nadzieję ze dojedzie do porodu, że nie będzie mieć dyżuru gdzie indziej. Takiego kogoś jak ona potrzebuje:) konkretna,miła,zwykla:) Każde zdanie które wypowiada jest kojace. Niby tak oczywiste rzeczy jak- ze tak czy siak trzeba urodzić,nie da się cofnąć nic, ona potrafi tak fajnie przekazać to:)
W niedzielę na ktg mam przyjechać do niej na oddział.
Wczoraj na skraju wyczerpania byłam z bólami szyjki i krzyża, aż mi niedobrze z bólu,ale to wina ucisku głowy małej. Pierwszy raz mi łzy jak grochy leciały jak mała zaczęła z całej siły nogami wierzgac po zebrach,żołądku. Chce żeby już koniec to był.

Mój też miał takie dni, że tak wierzgał... A teraz od 3 dni spokojniutki jak nigdy aż jestem w szoku...

A w ogóle śpię sobie, nagle M. się zerwał i budzi mnie, pytam co, a ten czy na ktg się nie spoznilam, mówię mu ze spoooko mam jeszcze 2 godziny :D ale jak pamięta haha

A u mnie noc bardzo dobrze, nawet mnie plecy nic nie bolały więc to jakiś cud :)
Tylko coś mnie mdli od rana.. zjadłam śniadanie to może mi przejdzie..

U mnie na szczęście wszyscy cierpliwie czekają na dzidzi i nikt mi nie wydzwania. Mama tylko mówi, że ma poczekać na nią bo 3.02 wraca do Polski i stwierdziła, że musi mi jeszcze okna umyć zanim urodzę :D

A mój mały znowu od kilku dni bardzo pobudzony jest, skacze, wierci się i coś tam w brzuchu bez przerwy majstruje.. czasem mam wrażenie, że chce już się pcha na świat bo odpycha się nogami od żeber i czuję go wtedy tam nisko o_O

Mój też miał takie dni, że tak wierzgał... A teraz od 3 dni spokojniutki jak nigdy aż jestem w szoku...

A w ogóle śpię sobie, nagle M. się zerwał i budzi mnie, pytam co, a ten czy na ktg się nie spoznilam, mówię mu ze spoooko mam jeszcze 2 godziny :D ale jak pamięta haha

To czujny maz:) Mój mi ostatnio pobudke o 2 w nocy zrobił [emoji35] bo on chce tabletkę na gardło... szkoda ze nogą nie tupal jeszcze. A za pół godziny mnie budzi - Ej coś po salonie chodzi. Słyszysz, chodzi coś.
Sobie myślę zabije go zaraz. Świece mu światło,nic nie ma. W końcu mowie- chyba mysz, jak weszła to i wyjdzie.
I tak było bo dolot powietrza z zewnątrz do kominka jest i chyba się jakas porwała na wyprawę tamtędy Ha Ha . Ale ten godzinę się trząsł pod kołdrą.

A u mnie noc bardzo dobrze, nawet mnie plecy nic nie bolały więc to jakiś cud :)
Tylko coś mnie mdli od rana.. zjadłam śniadanie to może mi przejdzie..

U mnie na szczęście wszyscy cierpliwie czekają na dzidzi i nikt mi nie wydzwania. Mama tylko mówi, że ma poczekać na nią bo 3.02 wraca do Polski i stwierdziła, że musi mi jeszcze okna umyć zanim urodzę :D

A mój mały znowu od kilku dni bardzo pobudzony jest, skacze, wierci się i coś tam w brzuchu bez przerwy majstruje.. czasem mam wrażenie, że chce już się pcha na świat bo odpycha się nogami od żeber i czuję go wtedy tam nisko o_O

Mnie zamiast pleców ostatnio okrutnie bolą biodra.... Aż mi strzelają jak ruszam noga, któraś może tak ma? Czasem jak leżę dłużej na jednym boku to coś strasznego.

O właśnie, okna umyje!:D

Super_mysz O i moja właśnie taka pobudzona. A ja chudzinka jestem, wiec tak jak przy pierwszej ciąży - mnie to frajdy nie sprawia tylko przerazliwy ból...dość ze na lini- zebra-zeladek -pępek. .to jeszcze szyjka-krzyż. Ból aż do wymiotow nie jest miły. A nad łzami nie byłam w stanie wczoraj zapanować,no jak grochy kapaly. Pije melise dwa razy dziennie ale na małą chyba nie działa ;)

reklama
Mnie zamiast pleców ostatnio okrutnie bolą biodra.... Aż mi strzelają jak ruszam noga, któraś może tak ma? Czasem jak leżę dłużej na jednym boku to coś strasznego.

O właśnie, okna umyje!:D

Ja niestety. Ale o przed ciążą miałam problem więc przy nadbagażu tylko się nasilił. Plecy mnie nie męczą za bardzo o ile nie przeszarżuje z wysiłkiem (pewnie też zasługa regularnych masaży), ale biodra owszem :/

Do góry