reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
No wlasnie nie wiadomo co to jest ale jak zacznie mnie bolec to biore w ciemno :) chociaz taki gaz rozweselajacy moglby byc dobry...

Ellie wiadomo co to jest, wystarczy poszukać, jak chcesz to prześle ci link. Ja bym w ciemno nie brała, morfina na przykład może powodować niewydolność oddechowa u noworodka.. gaz nazywa się nitrous oxide i jest mało popularny w USA

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Martii22 śliczna córeczka :)
Ja na chwilę obecną planuję iść na 20 tygodni macierzyńskiego, a od września wrócić do pracy. Ale czas pokaże jak to będzie, jak już zobaczę naszą księżniczkę :) co do znieczulenia, to ja na początku zakładałam, że biorę na 100%. Ale po szkole rodzenia stwierdziłam, że wezmę tylko w razie konieczności. U mnie w szpitalu można np. wziąć gaz rozweselający, może z niego sobie skorzystam :p
Pochwalę się, że kupiliśmy dzisiaj z mężem fotelik :)

Ellie wiadomo co to jest, wystarczy poszukać, jak chcesz to prześle ci link. Ja bym w ciemno nie brała, morfina na przykład może powodować niewydolność oddechowa u noworodka..

Masz racje, wpisalam w google i wyswietlily sie te nazwy co podalas....
To chyba z tych narkotykow zrezygnuje tylko epidural zostawi

Narkotyki w ogóle nie brzmią dobrze... Nie wyobrażam sobie rodzić na morfinie itp. Po co?! Bez przesady, po coś ten ból porodowy jest. I nie wiem czemu jest tak bardzo demonizowany..

Kurcze, Klaudia przyniosła mi zgodę do podpisania do parku trampolin - ządają podania danych takich jak mój pesel, numer dowodu:O Chyba ich pogięło takie dane, żeby dziecko mogło poskakać.

Narkotyki w ogóle nie brzmią dobrze... Nie wyobrażam sobie rodzić na morfinie itp. Po co?! Bez przesady, po coś ten ból porodowy jest. I nie wiem czemu jest tak bardzo demonizowany..

Kurcze, Klaudia przyniosła mi zgodę do podpisania do parku trampolin - ządają podania danych takich jak mój pesel, numer dowodu:O Chyba ich pogięło takie dane, żeby dziecko mogło poskakać.

Po co im pesel?:/

W życiu nie podałabym takich danych na zgodzie na wycieczkę. Za moich czasów było "Wyrażam zgodę na udział w wycieczce mojego dziecka" i koniec. Chyba coś tu ktoś kombinuje :p

reklama
Do góry