reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Martii gratulacje i jaka fajniutka:) mój też z taką czarną czuprynką się urodził a po dwóch miesiącach stał się blondynkiem:)

Mi przy pierwszym porodzie lekarz proponowała znieczulenie ale nie skorzystałam, bałam się jakichś możliwych powikłań...teraz też planuję bez znieczulenia

reklama
Ja myślałam o trójce, ale po tej ciąży stwierdzam, że na dwójce chyba produkcja się zakończy chyba, że szczęśliwym trafem bedą bliźniaki. Do pracy raczej wracam szybko, na cześć etatu może juz po pół roku:)
Planować można dużo, ale życie zweryfikuje ten mój powrót :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i bylam u lekarza, mam zwolnienie plus 10 dni po terminie, w razie jakbym miała przenosić w co nie wierze :) No ale moze być. Badania nie miałam, mimo ze zasugerowałam ze moze by jednak zobaczył jak wyglada. Dowiedziałam sie ze juz Prawie donoszone Wiec jak przyjdzie to bedzie .....

A propo znieczulenia, mailam jeden bez znieczulenia, kolejny ze znieczuleniem. I wole bez znieczulenia, teraz juz napisałam w planie porodu ze nie chce.
Bez znieczulenia poród lepszy był dla mnie.

Ellie to widzę, że się rozpędziłaś :D ja ogólnie nie przepadam za dziećmi, dlatego też nie chcę póki co nic planować. Wiadomo, że swoje się kocha i jest zupełnie inaczej więc nie mówię nie :)

No i bylam u lekarza, mam zwolnienie plus 10 dni po terminie, w razie jakbym miała przenosić w co nie wierze :) No ale moze być. Badania nie miałam, mimo ze zasugerowałam ze moze by jednak zobaczył jak wyglada. Dowiedziałam sie ze juz Prawie donoszone Wiec jak przyjdzie to bedzie .....

A propo znieczulenia, mailam jeden bez znieczulenia, kolejny ze znieczuleniem. I wole bez znieczulenia, teraz juz napisałam w planie porodu ze nie chce.
Bez znieczulenia poród lepszy był dla mnie.

Barnek, ja bym chciala ze zniecxuleniem, ale jak mozesz napisz swoja opinie dlaczego lepiej bez ? Pewnie zdania nie zmienie ale lubie znac zdanie doswiadczonych osob :)

Ellie123 też jestem ciekawa czemu nie chcesz znieczulenia ?
Ja bym nie chciała ale boję się, że sobie nie poradzę a na ostatnim etapie porodu chyba już nie podadzą; zdecydowałam, że wolę wziąć nie nie wziąć :/

Wysłane z mojego E7s przy użyciu Tapatalka

reklama
Barnek, ja bym chciala ze zniecxuleniem, ale jak mozesz napisz swoja opinie dlaczego lepiej bez ? Pewnie zdania nie zmienie ale lubie znac zdanie doswiadczonych osob :)

Jasne napisze Ci :)
- pierwszy poród mailam bez znieczulenia, i przez cały ten czas skurczy byłam bardzo aktywna, chodziłam dużo, wiem ze tez klęczałam i różne pozy przyjmowałam, generalnie wszystkie z mozliwych. Myśle ze moje ciało współpracowało ze skurczami.

Owszem bolesne to było, ale dziecko sie ładnie wstawilo do kanału, wody poszły i przy partych nie było problemu

- drugi podród ze znieczuleniem zrobionym jakos przy rozwarciu ok 6 cm tak mi sie wydaje. Położne mi mówiły ze skurcze sie piszą i jakie wow, a ja tam trochę czułam i generalnie odpoczywałam. Aktywna byłam trochę, nie za dużo, bo i skurczy tez nie czułam. Dziecko do kanału sie nie wstawiło, wody nie odeszły, wiec mi musieli przebić pęcherz płodowy , nie czułam ze mam pełny pęcherz, Wiec i dziecku to przeszkadzało. Musieli pęcherz opróżniać. Generalnie parte były starszne na sam ikoniec, bo czułam juz Wszytsko. A pewnego etapu jakby zabrakło.

Moze mi zle dali to znieczulenie, nie wiem, ale doświadczenie mam zle. Po to te skurcze sa aby jednak dziecię sie urodziło. Masz inne możliwości jakiegos znieczulenia? U nas jest jeszcze gaz rozweselający

Ale sie rozpisałam. Moze ktos ma lepsze doświadczenia ze znieczuleniem.

Do góry