reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Mi też została woda :) Zaraz jedziemy na zakupy to ogarniemy tez wode.
.jagodka - jesteś skarbnica wiedzy dla mnie, zawsze cos wiesz na dany temat, zazdroszczę twoim przyjaciółkom :)

reklama
.jagodka rzeczywiscie wyglada to jak syndrom wicia gniazda [emoji16]

Powiem Wam, ze ja tez nabralam jakis sil. Dzisiaj zrobilam juz trzy prania, powiesilam wszystko, z grubsza posprzatalam, bylam na zakupach i upieklam buleczki, i porcje muffinek czekoladowych.

Mężczyźni sa bardziej zmienni niz kobiety, no naprawde.. Najpierw przy pieczeniu małż pyta się po co tyle robie, powinnam leżeć i odpoczywac skoro mam wolne i jestem w ciąży. A za godzine wieszam ostatnie pranie i mowie do niego, zeby dokonczyl wieszanie a ja sie wykape a ten do mnie "Ty to jestes mistrzynią w rozdawaniu mi zadan...". No szlag mnie trafil, ciśnienie podskoczylo i myślałam, ze go zabije. I bylo juz blisko ale na jego szczęście po prostu dotarlo do niego co powiedzial i rzucil sie do tego prania...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu mam sporo szpitalnych przygód za sobą - w tym skargę zbiorową:D z 4 dziewczynami z sali na jedzenie. Dietetyk szpitalna była u nas co drugi dzień, notowałyśmy co było do jedzenia i jakiej jakości. A że na 5 z nas na sali były 3 diety, w tym 3 dziewczyny leżały już któryś miesiąc, to miałyśmy o czym pisać. Teraz jak leżałam w szpitalu mogę stwierdzić, że jedzenie jest nieporównywalnie lepsze po tych naszych interwencjach:) Dlatego też wiem jakie są stawki. Jest to żenująca kwota, patrząc z perspektywy tego, ile wydaje się na jedzenie dla więźniów np. My płacimy składki, a oni za nie jedzą. Wysłałabym to całe towarzystwo na przymusowe roboty, jak chcą żreć, to niech na to zapracują.
A poza tym przyjaciółek mam bardzo nieliczne grono, od wieków lepiej dogaduję się z facetami. Przez mój temperament jestem uważana za zarozumiałą i konfliktową - a ten kto zna mnie naprawdę wie, że jest wręcz przeciwnie:) Ale fakt, wybuchowa ze mnie babka i lepiej mi na odciski nie nadeptywać:D
Klauduśka..faceci...:/

NatkaPolka mieszkam obecnie w Poznaniu [emoji4] I tu zamierzam rodzić.

.jagodka zgadzam sie w 100%, ze pisanie skarg a przede wszystkim reagowanie na warunki ma ogromny wplyw i duzo sie zmienia poprzez wlasnie takie wnioski! Wlasnie tak skwitowalam w glowie ta sytuacje "faceci, eh..." [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska ja tez z Poznania jestem [emoji846] a gdzie chcesz rodzic ? Ja planuje w sw. Rodzinie, ale jesli mały będzie chciał sie urodzić w ciągu najbliższych 2 tyg to ze względu ba termin pojadę na Polna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduśka głównym przyczynkiem do tej skargi było to, że dziewczyna na diecie bezsolnej w kółko jadła biały ser, a na obiad dali nam najpierw stare buraki śmierdzące piwnicą - taką zginilizną, a potem jedna z dziewczyn dostałą stary spleśniały (!!!) chleb. Przegięcie totalne. Jako, że one leżały po kilkanaście tygodni to w końcu poziom ich wkurzenia osiągnął szczyty i nie można było nie zareagować.

reklama
Ja jutro chyba pojade po gofrownice :D

A do torby chyba spakuje tez jakis baton typu musli, orzechy.. tutaj wode zlopie sie z kranu, wiec nie wiem, moze jakies pellegrino bo lubie

Do góry