reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Mi też została woda :) Zaraz jedziemy na zakupy to ogarniemy tez wode.
.jagodka - jesteś skarbnica wiedzy dla mnie, zawsze cos wiesz na dany temat, zazdroszczę twoim przyjaciółkom :)

reklama
.jagodka rzeczywiscie wyglada to jak syndrom wicia gniazda [emoji16]

Powiem Wam, ze ja tez nabralam jakis sil. Dzisiaj zrobilam juz trzy prania, powiesilam wszystko, z grubsza posprzatalam, bylam na zakupach i upieklam buleczki, i porcje muffinek czekoladowych.

Mężczyźni sa bardziej zmienni niz kobiety, no naprawde.. Najpierw przy pieczeniu małż pyta się po co tyle robie, powinnam leżeć i odpoczywac skoro mam wolne i jestem w ciąży. A za godzine wieszam ostatnie pranie i mowie do niego, zeby dokonczyl wieszanie a ja sie wykape a ten do mnie "Ty to jestes mistrzynią w rozdawaniu mi zadan...". No szlag mnie trafil, ciśnienie podskoczylo i myślałam, ze go zabije. I bylo juz blisko ale na jego szczęście po prostu dotarlo do niego co powiedzial i rzucil sie do tego prania...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu mam sporo szpitalnych przygód za sobą - w tym skargę zbiorową:D z 4 dziewczynami z sali na jedzenie. Dietetyk szpitalna była u nas co drugi dzień, notowałyśmy co było do jedzenia i jakiej jakości. A że na 5 z nas na sali były 3 diety, w tym 3 dziewczyny leżały już któryś miesiąc, to miałyśmy o czym pisać. Teraz jak leżałam w szpitalu mogę stwierdzić, że jedzenie jest nieporównywalnie lepsze po tych naszych interwencjach:) Dlatego też wiem jakie są stawki. Jest to żenująca kwota, patrząc z perspektywy tego, ile wydaje się na jedzenie dla więźniów np. My płacimy składki, a oni za nie jedzą. Wysłałabym to całe towarzystwo na przymusowe roboty, jak chcą żreć, to niech na to zapracują.
A poza tym przyjaciółek mam bardzo nieliczne grono, od wieków lepiej dogaduję się z facetami. Przez mój temperament jestem uważana za zarozumiałą i konfliktową - a ten kto zna mnie naprawdę wie, że jest wręcz przeciwnie:) Ale fakt, wybuchowa ze mnie babka i lepiej mi na odciski nie nadeptywać:D
Klauduśka..faceci...:/

NatkaPolka mieszkam obecnie w Poznaniu [emoji4] I tu zamierzam rodzić.

.jagodka zgadzam sie w 100%, ze pisanie skarg a przede wszystkim reagowanie na warunki ma ogromny wplyw i duzo sie zmienia poprzez wlasnie takie wnioski! Wlasnie tak skwitowalam w glowie ta sytuacje "faceci, eh..." [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska ja tez z Poznania jestem [emoji846] a gdzie chcesz rodzic ? Ja planuje w sw. Rodzinie, ale jesli mały będzie chciał sie urodzić w ciągu najbliższych 2 tyg to ze względu ba termin pojadę na Polna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduśka głównym przyczynkiem do tej skargi było to, że dziewczyna na diecie bezsolnej w kółko jadła biały ser, a na obiad dali nam najpierw stare buraki śmierdzące piwnicą - taką zginilizną, a potem jedna z dziewczyn dostałą stary spleśniały (!!!) chleb. Przegięcie totalne. Jako, że one leżały po kilkanaście tygodni to w końcu poziom ich wkurzenia osiągnął szczyty i nie można było nie zareagować.

reklama
Ja jutro chyba pojade po gofrownice :D

A do torby chyba spakuje tez jakis baton typu musli, orzechy.. tutaj wode zlopie sie z kranu, wiec nie wiem, moze jakies pellegrino bo lubie

Do góry