reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dzień dobry :)
Widzę wszystkie nadal w dwupaku, uparly się żeby nie rodzic :D
My na 10:30 mamy ktg ale akurat wiem, że z tego nic nie wyniknie, bardziej jestem ciekawa jutrzejszej wizyty :)
Airfix - moj też tak wystawia szkity ale to chyba stopa i tak jeździ nią sobie haha :D
Wczoraj wieczorem Strasznie mnie bolał brzuch bardzo nisko na dole, praktycznie tam gdzie wzgórek łonowy... Z każdym ruchem malucha było coraz gorzej ale położyłam się i po dwóch godzinach przeszło

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)
Widzę wszystkie nadal w dwupaku, uparly się żeby nie rodzic :D
My na 10:30 mamy ktg ale akurat wiem, że z tego nic nie wyniknie, bardziej jestem ciekawa jutrzejszej wizyty :)
Airfix - moj też tak wystawia szkity ale to chyba stopa i tak jeździ nią sobie haha :D
Wczoraj wieczorem Strasznie mnie bolał brzuch bardzo nisko na dole, praktycznie tam gdzie wzgórek łonowy... Z każdym ruchem malucha było coraz gorzej ale położyłam się i po dwóch godzinach przeszło

Ja mialam dokładnie takie same bóle. Tu właśnie gdzie wzgorek, tam była jej glowa na 100% i jeszcze tak się wiercila ze z bólu oddechu nie mogłam złapać. Ból,kłucie i skurcze. W pierwszej ciąży tego nie było, przyszedł jeden dzień ze zaczęły się skurcze i pojechałam rodzić, a tu teraz jakieś skurcze,klucia, bóle.

Sojnabig i la_nina to w sumie i tak fajne miejsca na panienski. Ja nie mialam panienskiego bo bylam już w ciąży i nie mielismy go nawet kiedy zrobic bo slub organizowany byl w miesiąc [emoji30] No ale wlasnie dlatego teraz sobie odbijamy ciaglymi wycieczkami!

Rozmaryn tez mysle, ze moze być tak, ze ta ktora sie ani troche nie spodziewa. A dzidzius rzeczywiście juz spory [emoji4]

Airfix to musisz po prostu jak najszyciej po porodzie sie w nie wybrać [emoji1] Malenstwo w nosidelko i jazda [emoji4] Nie kracz z ta waga! Ostatnio lekarz mowil, ze cora taka duza to ciekawe ile przytyla od tej wizyty.. A wizyta dopiero 2 lutego [emoji30]

Barnek faszeruj sie witaminami i wracaj jak najszybciej do zdrowia! Ja polecam grejpfruty, cytryne i imbir [emoji4] Ani ja, ani malz przez cala ciaze nie chorowalismy ani razu.

Rozmaryn teraz tylko czekanie czy się akcja rozwinie [emoji4]

Co do kopania to ja niestety męczę sie juz bardzo długo [emoji19] Pola jest bardzo ruchliwa zarowno w dzien, jak i w nocy. Malo spi, ma malo miejsc w srodku i non stop widac jej stopy, kolana i rece ;/ Pupe ma ciagle wypieta wiec caly czas czuje ja tuz pod skora, stopy ma caly czas oparte o zebra. Ciesze sie, ze daje ciagle o sobie znac ale jestem caly czas obolala [emoji20]

No wlasnie tak kazdego ranka budzę się z myślą czy któraś z Was nie urodzila [emoji1] Ja w ogole nie czuje, ze termin sie zbliza. Fakt doskwieraja mi plecy i duzy brzuch ale wrazenie mam jakbym miala jeszcze z 3 miesiace do terminu...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix - no właśnie mój też ma tam głowę... Uczucie jakby chciał nią mur przebić oO. Co ciekawe w ciągu dnia mogę nic nie czuć, dopiero wieczorem mnie bierze...

Klauduska - ja mam termin za 7 dni a też się czuję jakbym miala jeszcze z 3 miesiące [emoji23]
My do Szklarskiej mamy 80 km więc dosyć często tam jeździmy nawet tak o w ciągu dnia, uwielbiam góry :) tym bardziej, że ja panicznie boje się kolejek górskich, więc zawsze wszędzie na pieszo :p

Fakt, ze zadnej z nas porod nie ominie :) Mi sie przypomniala opowiesc wlasnej mamy z rana. Gdy ona znalazla sie na porodowce ze mna, byla jakas pierworodka, ktora dostala paniki i podobno uciekala z lozka na porodowki, ze "ona nie bedzie rodzic bo sie boi i ja boli", a personel ja lapal :) tak sobie mysle, ze komicznie musialo to wygladac jak sie tak patrzylo z boku :D

rozmaryn - daj znac jak tam sytuacja!

Ja nie wiem co ze mna i nie mam przeczuc co do wlansego porodu, tyle, ze sobie prownuje, ze z pierwszym dopoki sie naprawde nie zaczelo to ani skurczy ani boli ani nic. A teraz mecze sie okrutnie. Termin na 6.2

Sojnabig wlasnie ja tez uwielbiam gory, chociaz kiedys az tak chetnie nie wybieralam sie na dlugie spacery a teraz tak we dwojke z mężem jest naprawdę super [emoji4] I zazdroszczę Ci tej odległości. Zastanawiam się właśnie czy lepiej z maluchem pojechac na mazury czy w gory. Małż mi trochę namieszal...

Monsku musialo to wygladac komicznie [emoji23] Ja slyszalam historie jak dziewczyna w trakcie porodu krzyczala, zeby jej spowrotem wepchneli dziecko bo ona jeszcze pochodzi sobie w ciazy [emoji23]

U mnie tez Pola ma juz glowke tuz przy wzgorku lonowym i pcha sie niemilosiernie w dol. Najbardziej mnie boli jak zaczyna wypychac raczki, uczucie jakby mi pekaly wszystkie tkanki w srodku ;/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Monsku - no to fakt, w końcu każda urodzi :D
Ostatnio teściowa się mnie pytała czy się boję, mówię jej ze nie, że nie myślę o tym, chce po prostu już urodzić i żeby Mały był już w domu :) ale kto wie, może mi na porodowce też odawali haha

Klauduska - ja bym z takim maluszkiem pojechała chyba na mazury. Sama nigdy tam nie byłam (no raz jak miałam 2-3 lata?)i bardzo chce tam jechać , no ale tam to już mamy ponad 600 km :p

Hej:)
Ja liczę, że mój maluszek grzecznie poczeka do lutego:) a najlepiej jakby w okolicach terminu tj.14 się urodził, bo jeszcze mam tyle rzeczy do pozałatwiania przed....
Mój też tak łapki bokami wypycha, ale na szczęście po żebrach nie kopie:) tam mam łożysko i bardzo dobrze amortyzuje:)

Obudziłam się o 7:30 z potwornym bólem głowy, zajrzałam na forum i stwierdziłam, że może jednak jeszcze pośpię. No i wstałam o 9:O A mam dziś zrobić TSH, więc jestem głodna, włosy właśnie suszę, tak to bym już spokojnie była po śniadaniu.. Dobrze, że mi chociaż ból głowy odszedł. Zabrałam mężowi samochód, bo po południu mam wizytę z Klaudią u alergologa na drugim końcu miasta. Na pewno na dobre mu to nie wyjdzie, bo jest chory:/ Oczywiście zamiast iść na L4 to będzie chodził i gruźliczył zarażając wszystkich dookoła. Mojego autka nawet nie dało się do garażu pod prostownik zepchnąć:(

reklama
Witam wszystkich :) Ja liczę, że mała przy porodzie nie będzie ważyła więcej, niż 3400 :D co do koordynacji, to ja tylko cały czas wylewam wszystko - herbatę z kubka, zupę z talerza... :p
Klauduska ale ilości śniegu!
Barnek witaj w klubie, ja też całą ciążę nic, a teraz się coś przypałętało.
Rozmaryn może jednak teraz Twoja kolej :)
.jagódka mnie też coś dzisiaj ćmi głowa, więc może ciśnienie jest niedobre. Co do TSH, to mnie kobieta w laboratorium kiedyś powiedziała, że do tego nie trzeba być na czczo. Chociaż ja zawsze jak mam krew pobieraną, to wolę jednak wcześniej nic nie jeść ;)

Do góry