reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jagodka ja zwariowalam na punkcie czekolady :) szczerze mowiac przed ciaza nie lubilam... a lody tylko waniliowe i truskawkowe... w zeszlym tyg kupilam lody bez cukru wanilia- truskawka- czekolada i tylko czekoladowe mi smakowaly... a brownie ma duuuuzo czekolady :)

reklama
Ale bym zjadła brownie albo murzynka, omomom!!!
Tak mi brzuch twardnieje dziś cały dzień, że nie podejmę się niestety.
Ja przed ciążą gardziłam czekoladą a teraz...królestwo za czekoladę!
I uwielbiam jak mówię mężowi, żeby kupił mi coś słodkiego a on przynosi Pawełka (z advocatem) albo trufle (one też z jakimś likierem). Mężczyźni :)

Ale bym zjadła brownie albo murzynka, omomom!!!
Tak mi brzuch twardnieje dziś cały dzień, że nie podejmę się niestety.
Ja przed ciążą gardziłam czekoladą a teraz...królestwo za czekoladę!
I uwielbiam jak mówię mężowi, żeby kupił mi coś słodkiego a on przynosi Pawełka (z advocatem) albo trufle (one też z jakimś likierem). Mężczyźni :)
Ja dzisiaj męża poprosiłam żeby kupił kawałek ciasta w cukierni, bo jego brat przyjechał a sama miałam ochotę na coś słodkiego to kupił ciasto w którym jest tyle alkoholu, że aż mnie skręciło jak spróbowałam. Jego z resztą też. Więc sobie nie zjadłam :(

A ja z pytaniem ni z gruszki ni z pietruszki;):
mam butelkę 260ml, koleżanka mi podpowiada że powinnam sobie kupić mniejszą dla dziecka, taką 150 ml.
Kupować? Ta 260 ml faktycznie na poczatek za duża?
Ja studiuję w weekendy i jeżeli da radę to planuję odciągać pokarm i zostawiać męża z pokarmem w buteleczce dla Małej..jak się uda oczywiście, bo jak nie to we trójkę będziemy siedzieć na zajęciach :D
Ja mam 150ml i 260ml. Na początek 150ml jest wystarczająca i dla mnie bardziej poreczniejsza. Potem zmienię na większą. Na razie mam 1szt i chyba dokupie jeszcze jedną co by się gdzieś nie zawieruszyla albo co:) Ja karmić nie mogę więc i butelki muszę mieć.

Rozmaryn jak tam sytuacja? Trzymam kciuki :)

Ja dzisiaj byłam z małżem na zakupach, kupiliśmy trochę rzeczy i już praktycznie wszystko mam do szpitala :)

Witam się i ja :-) my byliśmy dzis wreszcie na sesji slubnej w plenerze. Cztery godziny na dworze, skalki, lasek, zamek, zimowa sceneria. Jestem w szoku ze dalam rade tyle i nic mnie nie bolało i nie boli. Malutkiej chyba sie podobalo :-) teraz grzeje sie pod kocem. Mam nadzieje ze przeziebienie mnie nie dopadnie. Bałam sie ze nie zdazymy z ta sesja przed porodem bo pogoda nie dopisywala ale udalo sie. Pozdrawiam Was cieplo :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagódka moja Ala w dzień spała super. Gorzej z nocą. Pierwsze 3 miesiące potrafiła się budzić co 15-20 min.
A spacerować lubię. Na poprzednim osiedlu był super park. Wiosną kwitnące magnolie, dla starszaków ekstra plac zabaw, dla dorosłych Siłownia na świeżym powietrzu.

Turluturlu ja biorę dwie 150 i 260 ml. Jednak zawsze możesz dokupić na szybko jak bd potrzeba,a jak Ci podejdzie kp to być może tak, że dziecko nie bd chciało butelki.

Przed pierwszym porodem, tez liczyłam ze dam sobie radę sama. Jak się okazało ze poród będzie przez cc, to się bałam jak ja ogarnę. Powiem szczerze, że wokół siebie i dziecka to dawałam rade. Obiad był ugotowany, pranie zrobione. Najgorzej było ze sprzątaniem, bo nie mogłam się na mówię oprzeć :p
Wtedy dałam rade sama od 9 dnia po porodzie. Teraz to boję się trochę o Alicję, bo obecnie ma etap wspinaczek po meblach i skakania po łóżkach trochę się boję jak ogarnę, żeby sobie niczego nie zrobiła.
W dodatku chciałabym znów karmić piersią, a z Alą nam to duuużo czasu zajęło. Dlatego chciałam, żeby przez 2 tyg po cc ktoś do pomocy przychodził na kilka godzin. W sensie posprzątać, pomoc zabrać dziewczyny na spacer itp.

ellie - ja sie zajadam brownie z fasoli, jest przepyszne, bez cukru ani maki, mniam mniam, robi sie szybko :)
Link do: Brownie bez cukru i mąki - Panna Anna Biega
ja np nie dodalam daktyli ( bo akurat nie mialam) a z miodem tez mozna pooszukiwac. No i jedno co, to zrobilam pierwsza wersje, ze mialam fasole z puszki i maz stwierdzil, ze to slodkie "chili con carne" a za drugim razem ugotowalm sama fasole i powiem Ci, ze trudno byloby zgadnac, z czego to jest :) ma duzo protein :)

reklama
Elenna - bo z jednym jest latwiej, ja bylam w szpitalu z synkim sroda-nd, a od poniedzialku bylam samiusienka cale dnie od 8-19/20 i bylo nawet ok.

Do góry