reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A mnie chyba coś rozkłada :( zaczyna boleć mnie gardło, pieką mnie oczy, mam 37 stopni, co zawsze miałam idealne 36,6. Obym się teraz nie rozłożyła...

reklama
Ellie123, Super_mysz - ja też ryczalam jak to oglądałam :D

Ellie - uuuuiu no to było ostro dzisiaj :D

Super_mysz - ja paznokcie mam tragiczne ale za to włosy o niebo lepsze niż przed ciążą :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O mam to samo, paznokcie tragedia, jak tylko trochę podrosna to zaraz się łamią, za to włosy nie wypadaja, są mocne, błyszczące. Pewnie to zasługa witamin, olejku kokosowego i tego ze nie farbuję od prawie roku. Mam nadzieje ze po porodzie też takie będą :)

Mi mniej więcej do połowy ciąży włosy wychodziły garściami i to dosłownie. Myślałam, ze łysa zostanę. A później same z siebie przestały mi wypadać, zrobiły się ładne i błyszczące wiec nie wiem czemu na początku takie słabe były.. ale słyszałam, ze podczas karmienia strasznie wypadają i nie chcę powtórki z rozrywki :/

Ja wszytskie Piekne ciazowe wlosy jakos przez kolejne miesiace trace, mam dlugie ciemne wlosy wiec sa wszedzie :( po calym domu, na poduszce masakara. Chyba jakos po 6 miesiacach po porodzie mi sie reguluje.

Mi mniej więcej do połowy ciąży włosy wychodziły garściami i to dosłownie. Myślałam, ze łysa zostanę. A później same z siebie przestały mi wypadać, zrobiły się ładne i błyszczące wiec nie wiem czemu na początku takie słabe były.. ale słyszałam, ze podczas karmienia strasznie wypadają i nie chcę powtórki z rozrywki :/

No to ja miałam dokładnie to samo, często słyszałam że w ciąży włosy są super a mi też do połowy sypaly się dosłownie. Wszędzie, dosłownie wszędzie były moje włosy. A później... Totalna odmiana, ostatnio mąż znalazł mój jeden włos w kuchni i aż był w szoku, bo zapomniał jak to było z nimi tragicznie :D teraz są lśniące i nie wypadają :)
Ale też słyszałam, że karmienie piersią ma bardzo duży wpływ na włosy :(( negatywny wpływ :(

Kasia.zosia - ja farbuje baaaardzo długo i tak jak pisałam, przed ciąża i do połowy bardzo mi wypadaly. Farbowac nie przestałam a kondycja i tak o wiele lepsza :)

A mi w ciąży wypadła połowa moich cudnych, gęstych włosów.. Żelazo mi trochę pomogło, ale lekarz kazał mi już odstawić, więc już widzę powtórkę z rozrywki. Mało tego-mam lekkie zakola i naprawdę są przerzedzone. Szczerze mówiąc jest to dla mnie frustrujące, bo miałam cudowną ciemną czuprynę.
Ja już zmykam do łóżka dziewczyny bo nos zatkany, ogólne osłabienie, nie ma co igrać z losem, przeziębiona bym nie chciała rodzić ;-)
Dobrej nocy Mamuśki :)

To nie karmienie piersią. W ciąży włosy nie wypadają (przynajmniej nie powinny) i dopiero po porodzie to co nie wypadło a normalnie by wypadło, wypada. Niezależnie od metody karmienia. Sajgon zaczyna się ok 3 miesiąca i trwa do pół roku po porodzie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie najgorzej było w łazience, bo tam zawsze rozczesywałam włosy i suszyłam więc tam były dosłownie kłęby moich włosów :D

To może jak mi do połowy ciąży wypadały a później od połowy już nie to się wyrównało i po ciąży nie będą mi wypadać :D bo w sumie aktualnie mój stan włosów jest jak przed ciążą, nie ma ich więcej a tyle samo

Jagódka - o proszę, nawet nie wiedziałam... Ale ja to w sumie jestem przyzwyczajona do tego, że lecą klebami :D

Super_mysz - u mnie w kuchni właśnie tragedia, mam tak białe płytki, a włosy czarne. Nie było opcji, żebym w domu miała rozpuszczone włosy...

reklama
To nie karmienie piersią. W ciąży włosy nie wypadają (przynajmniej nie powinny) i dopiero po porodzie to co nie wypadło a normalnie by wypadło, wypada. Niezależnie od metody karmienia. Sajgon zaczyna się ok 3 miesiąca i trwa do pół roku po porodzie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
W ciąży też wypadają, moje chyba nie wiedziały, że nie powinny...

Do góry