reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie ktg akurat sprawdza nie mój lekarz niestety i zawsze od niego słyszę tylko "zapis prawidłowy". Pies już w spa, ja czekam, bo ktg mam za godzinę, jak dobrze, że wszystko mam pod domem :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmaryn jak sytuacja u Ciebie? Grabcia daj znać po wizycie.

My z mężem jesteśmy mali jak i reszta rodzin (164, 168) i rodziliśmy się ok 3000 g, więc byłabym synowi wdzięczna za podtrzymanie tradycji rodzinnej ;)

Airfix to dziwne, że kazali Ci płacić. Na IP robią za darmo, tak samo u położnej środowiskowej. Ja ktg nie miałam jeszcze ani razu.

Ja śpię na prawym i lewym na zmianę. Czasem jeszcze tak pół na brzuchu z nogą na rogalu. Pozycje muszę kilka razy w nocy zmieniać bo mnie biodra męczą.

Jagodka też myślałam, że rodzisz przez tą interlinię! :D

Grabcia daj znac co i jak ? Nie wiem co to znaczy ze wogole nie czujesz.... moze po prostu te ruchy sa inne?? Bo dziecko juz malo miejsca ma?
U mnie bardziej takie wypychanie jest... plus nogi chyba prostuje...

Grabcia daj znac co i jak ? Nie wiem co to znaczy ze wogole nie czujesz.... moze po prostu te ruchy sa inne?? Bo dziecko juz malo miejsca ma?
U mnie bardziej takie wypychanie jest... plus nogi chyba prostuje...

W sensie bardzo rzadko i bardzo słabo go czuje.. [emoji22] moze przez ta moja cholestaze coś nie tak.. zaczynamy 38tc więc i myślę ze dobrze jakby rozwiązali ciążę bo nie wiem czy jest bezpieczny [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ur z masą 2800 M 2200 (wczesniak 34 tc) Alicja miała w 34 tc identyczna wagę jak M, docelowo urodzona 3200. Anastazja w 31 tc miła niecałe 1900, więc pewnie bd podobnie. Przeciętniaki z nas ;)

W sensie bardzo rzadko i bardzo słabo go czuje.. [emoji22] moze przez ta moja cholestaze coś nie tak.. zaczynamy 38tc więc i myślę ze dobrze jakby rozwiązali ciążę bo nie wiem czy jest bezpieczny [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno lekarze wiedza co robia. Ale ja juz za pewne bym nalegała na przerwanie ciąży.

Grabcia Moja też co wizytę była idealna z wymiarami,a teraz stoi...Nagle wymiary się zatrzymały na 33+5tyg choć miałam już 34+5 wiec jest o tydzień mniejsza (na chwilę sprzed tygodnia ). Zobaczymy 18-tego co to się dzieje dalej. Może będzie drobna po prostu. Ja wazylam 2200g i urodziłam się w 36tyg. I te ruchy malej od 35tyg się takie sporadyczne zrobiły i lekkie - ale to chyba normalne pod koniec gdzies czytalam. Grabcia trzymam kciuki za zdrowe maleństwo i oby wytrwać jak najdłużej.

Ale miałam wieczór i noc... Wczoraj mój Niuńkiek był niespokojny wieczorem nie chciał iść spać i w końcu się okazało że jeden "kolega" z przedszkola powiedział mu wczoraj że przyjdzie do niego wieczorem i go zabije- tak dosłownie w prawdziwym życiu. Masakra do teraz jestem w szoku. Mąż rozmawiał z przedszkolanką i okazało się że to nie pierwszy raz i już rozmawiały z rodzicami tego chłopca i nic to nie dało

U mnie też już tylko wypinanie i przeciąganie. Sporadycznie gdzieś przywali, ale widać, że ma już dużo mniej miejsca.
Mąż późnym wieczorem wczoraj wrócił, narobił bałaganu i zadowolony pojechał do pracy, a pokój wygląda jak pobojowisko... Dziś mi powie, że nie ma czasu tego ogarnąć, bo jedzie z Adamem do ortopedy. Miał wziąć urlop i na spokojnie wszystko załatwić, to urlop wziął tydzień temu nie wiadomo po co, a teraz nie chcą mu dać, bo dużo pracy.. Grunt to dobrze się zorganizować.
Klaudia dziś ma bal przebierańców. Pojadę do szkoły przed 15 i zawiozę jej ubranie i koka jej zrobię ("Mamo Anna na koronacji miała koka ze wstążkami" - taaak wczoraj jeszcze wstążki kupowałam), pstryknę ze 4 zdjęcia i wrócę do domu, bo boję się, że mnie tam ktoś stratuje, a potem się ją odbierze. O dwóch miesięcy gada o tym balu;)
Rozmaryn :O Ja bym dorwała gnojka i mu coś powiedziała, jak rodzice sobie nie radzą

reklama
Siedzę właśnie i czekam na ktg i wyszła właśnie babeczka z gabinetu zaplakana i zeszła lekarka żeby wizytę policzyć jednak jako ginekologiczna a nie poloznicza, aż mi się płakać chce :(

Do góry