reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie ktg akurat sprawdza nie mój lekarz niestety i zawsze od niego słyszę tylko "zapis prawidłowy". Pies już w spa, ja czekam, bo ktg mam za godzinę, jak dobrze, że wszystko mam pod domem :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmaryn jak sytuacja u Ciebie? Grabcia daj znać po wizycie.

My z mężem jesteśmy mali jak i reszta rodzin (164, 168) i rodziliśmy się ok 3000 g, więc byłabym synowi wdzięczna za podtrzymanie tradycji rodzinnej ;)

Airfix to dziwne, że kazali Ci płacić. Na IP robią za darmo, tak samo u położnej środowiskowej. Ja ktg nie miałam jeszcze ani razu.

Ja śpię na prawym i lewym na zmianę. Czasem jeszcze tak pół na brzuchu z nogą na rogalu. Pozycje muszę kilka razy w nocy zmieniać bo mnie biodra męczą.

Jagodka też myślałam, że rodzisz przez tą interlinię! :D

Grabcia daj znac co i jak ? Nie wiem co to znaczy ze wogole nie czujesz.... moze po prostu te ruchy sa inne?? Bo dziecko juz malo miejsca ma?
U mnie bardziej takie wypychanie jest... plus nogi chyba prostuje...

Grabcia daj znac co i jak ? Nie wiem co to znaczy ze wogole nie czujesz.... moze po prostu te ruchy sa inne?? Bo dziecko juz malo miejsca ma?
U mnie bardziej takie wypychanie jest... plus nogi chyba prostuje...

W sensie bardzo rzadko i bardzo słabo go czuje.. [emoji22] moze przez ta moja cholestaze coś nie tak.. zaczynamy 38tc więc i myślę ze dobrze jakby rozwiązali ciążę bo nie wiem czy jest bezpieczny [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ur z masą 2800 M 2200 (wczesniak 34 tc) Alicja miała w 34 tc identyczna wagę jak M, docelowo urodzona 3200. Anastazja w 31 tc miła niecałe 1900, więc pewnie bd podobnie. Przeciętniaki z nas ;)

W sensie bardzo rzadko i bardzo słabo go czuje.. [emoji22] moze przez ta moja cholestaze coś nie tak.. zaczynamy 38tc więc i myślę ze dobrze jakby rozwiązali ciążę bo nie wiem czy jest bezpieczny [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno lekarze wiedza co robia. Ale ja juz za pewne bym nalegała na przerwanie ciąży.

Grabcia Moja też co wizytę była idealna z wymiarami,a teraz stoi...Nagle wymiary się zatrzymały na 33+5tyg choć miałam już 34+5 wiec jest o tydzień mniejsza (na chwilę sprzed tygodnia ). Zobaczymy 18-tego co to się dzieje dalej. Może będzie drobna po prostu. Ja wazylam 2200g i urodziłam się w 36tyg. I te ruchy malej od 35tyg się takie sporadyczne zrobiły i lekkie - ale to chyba normalne pod koniec gdzies czytalam. Grabcia trzymam kciuki za zdrowe maleństwo i oby wytrwać jak najdłużej.

Ale miałam wieczór i noc... Wczoraj mój Niuńkiek był niespokojny wieczorem nie chciał iść spać i w końcu się okazało że jeden "kolega" z przedszkola powiedział mu wczoraj że przyjdzie do niego wieczorem i go zabije- tak dosłownie w prawdziwym życiu. Masakra do teraz jestem w szoku. Mąż rozmawiał z przedszkolanką i okazało się że to nie pierwszy raz i już rozmawiały z rodzicami tego chłopca i nic to nie dało

U mnie też już tylko wypinanie i przeciąganie. Sporadycznie gdzieś przywali, ale widać, że ma już dużo mniej miejsca.
Mąż późnym wieczorem wczoraj wrócił, narobił bałaganu i zadowolony pojechał do pracy, a pokój wygląda jak pobojowisko... Dziś mi powie, że nie ma czasu tego ogarnąć, bo jedzie z Adamem do ortopedy. Miał wziąć urlop i na spokojnie wszystko załatwić, to urlop wziął tydzień temu nie wiadomo po co, a teraz nie chcą mu dać, bo dużo pracy.. Grunt to dobrze się zorganizować.
Klaudia dziś ma bal przebierańców. Pojadę do szkoły przed 15 i zawiozę jej ubranie i koka jej zrobię ("Mamo Anna na koronacji miała koka ze wstążkami" - taaak wczoraj jeszcze wstążki kupowałam), pstryknę ze 4 zdjęcia i wrócę do domu, bo boję się, że mnie tam ktoś stratuje, a potem się ją odbierze. O dwóch miesięcy gada o tym balu;)
Rozmaryn :O Ja bym dorwała gnojka i mu coś powiedziała, jak rodzice sobie nie radzą

reklama
Siedzę właśnie i czekam na ktg i wyszła właśnie babeczka z gabinetu zaplakana i zeszła lekarka żeby wizytę policzyć jednak jako ginekologiczna a nie poloznicza, aż mi się płakać chce :(

Do góry