reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wlasnie zalogowalam sie na strone mojego lekarza i juz mam wynik gbs ( neg. ) Tak naprawde byl juz gotowy po 2 dniach tylko ja widze wyniki dopiero jak lekarz zatwierdzi.

Juz postanowilam ze szczepienie na wzw b przesuniemy w czasie, antybiotyk do oczu po godzinie, a teraz jeszcze eyczytalam ze dzieci dostaja witamine K....
Zamiast rodzix bede sie denerwowac zeby o wszystkim pamietac :) chyba sobie przed porodem napisze na rekach dlugopisem zeby nie dali szczepionki i nie obrzezali mi syna ;)

reklama
A ja dziś mam ochotę skląć męża albo pobić bo mi zrobił kolejne wielkie dziecko. Na przemian albo becze albo się wsciekam a to i tak nic nie da bo i tak musze urodzic.
Wizytę miałam dziś o 9, synuś oczywiscie się obrocil główka w dol (ale nie jest jeszcze nisko) ale niestety główka i długość ciała juz odpowiada 40 tygodniowi (ale jest chudy) A ja mam termin dokładnie za miesiąc i 1 dzien. Następna wizyta dopiero za 3 tyg bo oczywiście szyjka ani drgnela i dopiero wtedy pobierze wymaz na streptokoki. A i jeszcze gdyby odeszły mi wody wcześniej to mam dzwonić po karetkę bo musze jechać do szpitala leżąc.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Oj, biedna Ty. Każda ciąża inna, ale moja sąsiadka miała taki przypadek, że jej synek na miesiąc przed porodem miał już wymiary donoszonego dziecka. W dodatku był wciśnięty w kanał. Lekarz powiedział, że napewno urodzi wcześniej. A tu niespodzianka urodziła w 39 tc i mały juz dużo nie urosł.

Ja miałam straszną noc brzuch mnie bolał, stawiał się do tego Mała się obudziła,a że walczymy by spała sama jak się przebudzi to była trochę awantura. Koniec końców spała sama u siebie,ale rano były muchy w nosie...
Wasze dzieci też Was wołają w nocy? Moja córka w sierpniu 5-lat skończy.

Co do płynu do higieny intymnej to mi położna w pierwszej ciąży radziła by nie wprowadzać zmian i używać tego co zawsze i taki też mam plan. W moim przypadku to Provag.

Moja 2-latka zasypia u siebie i przychodzi do nas. Jak ja ją odprowadze to zaśnie u siebie. Jak M do niej dziś poszedł to go przykryła kołdrą i powiedziała, że idzie spać do mamusi. :p
Lubie jak ze mną śpi. Tak fajnie się wtula :)
M oczywiście zazdrosny trochę, bo jak dojdzie druga na cyca to nawet go czeka kanapa.

Ja do higieny mam Lactacyd. Ale u mnie ma być cc, więc żadnej mu to różnicy nie robi.

Ellie chodzi Ci o zabieg Credego? Z tego co wiem u nas coraz więcej mam też rezygnuje z niego, niestety nie pamiętam już dlaczego.. Wit K dostają przeciw krwotokom, potem jeszcze przy karmieniu piersią podaje się ją przez jakiś czas.

Ellie chodzi Ci o zabieg Credego? Z tego co wiem u nas coraz więcej mam też rezygnuje z niego, niestety nie pamiętam już dlaczego.. Wit K dostają przeciw krwotokom, potem jeszcze przy karmieniu piersią podaje się ją przez jakiś czas.

Nie wiedzialam jak sie nazywa ale sprawdzilam w necie i chyba to chodzi o ten zabieg credego.. antybiotyk wpuszcza sie do oczu dziecka, tylko wyczytalam ze do chroni gdyby matka byla zarazona chlamydia lub rzezaczka, ale w sumie tutaj robia badania na te choroby kobietom w ciazy wiec nie wiem czy daje sie tak profilaktycznie czy to ma jakies wieksze dzialanie...
Na planie porodu mialam do wyboru ze moge zrezygnowac po godzinie lub od razu, ginekolog polecila mi po godzinie, lubie moja lekarke ale tutaj strasznie duzo wszystkiego daja.. juz i tak 2 x mnie szczepili w ciazy

Jutro robie drożdżówki z przepisu jagodki! Kupione juz wszystko, rano sie biore do roboty. Mam tylko pytanie czy jezeli chcialabym wyrobic ciasto mikserem to widelki tzw. do "chleba" będą ok?

Jak tam dziewczyny? Jakos spokojnie dzisiaj [emoji4] Ja chyba jednak wyjade dopiero za tydzien w gory no ale zobaczymy co lekarz powie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Sojna dopiero co dziś czytałam artykuł ze przy rodzicach dzieci stają się bardziej "niegrzeczne", dziecinne czy jakkolwiek inaczej się zachowują niż przy innych ludziach. Ale nie dlatego że rodzice sobie nie radzą tylko właśnie na odwrot. Dzieci czują się swobodniej, bezpieczniej przy rodzicach i robią to czego boją się będąc z innymi ludzmi. A ja w sumie nie widzę niczego strasznego w spaniu z rodzicami w wieku 7 lat od czasu do czasu. Mój brat spał ze mną do 10 r.z (jest 14 lat mlodszy).

A mi przeszkadza spanie z nami, przede wszystkim dlatego że ona bardzo się rzuca i boje się, że mnie gdzieś kopnie. Poza tym ja nigdy w życiu nie spałam z rodzicami. Ona ma swój pokój, swoje łóżko i tam ma spać. Koniec.
Ona z moim mężem też bardzo często się widzi ale de facto u nas śpi co dwa tygodnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wy tak piszecie, że dzieci do was przychodzą w nocy a ja jedyne co mogę powiedzieć, że do mnie przychodzi czasem pies- york i próbuje się wbić do łóżka :D ale jestem nieugięta i wychowuję go twardą ręką :D
Strasznie mnie dzisiaj bolą oczy w kącikach.. muszę iść powtórzyć badanie dna oka do okulisty. Może to coś z ciśnieniem a nie chciałabym stracić wzroku podczas porodu.

Jeszcze muszę dziś doprasować resztę ubranek a taaaak mi się nie chce.. :(

A mi przeszkadza spanie z nami, przede wszystkim dlatego że ona bardzo się rzuca i boje się, że mnie gdzieś kopnie. Poza tym ja nigdy w życiu nie spałam z rodzicami. Ona ma swój pokój, swoje łóżko i tam ma spać. Koniec.
Ona z moim mężem też bardzo często się widzi ale de facto u nas śpi co dwa tygodnie.

To myślę że chyba wystarczy z nią porozmawiać na spokojnie.. rozumiem ze cie to denerwuje, ale to chyba nie jest aż taka tragedia. Ja też nie spalam z rodzicami ale z moimi dziecmi lubie czasem. Druga sprawa ze może polubisz spać z dzieckiem jak będzie chodziło o Twoje wlasne. Ja np. Moje lubie czasem w moim lozku ale już np z dziecmi siostry też nie lubię za bardzo spać (np w wakacje) bo nie znam ich tak dobrze i trudniej ich uspic itp

Wiesz strasznie bezosobowo sie wyrazasz ale to moze dlatego ze to forum... nie wiem... jakos niechec Twoja wyczulam w tym poscie. Moze dziecko to czuje i sie tak zachowuje?

reklama
Do góry