reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ellie- ja kupiłam tantum rosa na po porodzie po 1 porodzie ez używałam i zbawienny jest naprawdę polecam i robie tak ze mieszam z wodą i wlewam do takiego spryskiwacza jak na kwiatki i po porodzie sn , po skorzystaniu z toalety zawsze sobie psiknelam, wszystko mnie tak bolało ze nie dotykalam nawet, a tantum rosa.mi naprawdę pomógł bo dzięki niemu szybko się wszytsko goi

Mnie już skurcze łapią , ale leżę sobie i trochę ucichło,

Asia mój mały ma.3,5 niecałe i tez próbuje się wbić nam do łozka - są walki nocne czasem śpi całą noc , ale jak się obudzi to mu tłumacze ze ma swoje łóżeczko i jego piesek na niego czeka i ze każdy śpi w swoim łóżeczku bo u mamy nie ma.miejsca , że ja nie będę miała gdzie spać - bo tak naprawdę on się tak rozpycha ze ja śpię na skrawku 2 cm plus jeszcze kopy dostaje haha- tym bardziej myślę o przyszłości ze 2 dzieci w łóżku z nami nie przejdzie bo mam zamiar karmić na leżąco w nocy , a nie dam rady jak i starszak bedxie się nam pchał

Pozatym tez pomyślałam że trzrba zmiany wprowadzić zanim się dzidzia urodzi żeby później nie myślał że przyszło 2 dziecko i teraz jest odepchniety - żeby nie skojarzył zmian po prostu z nowym dzieckiem :) , ale. Przychodzi do nas rano tuż przed wstaniem na tulaczki i buziaczki :)

Co do plynu do higieny int. Teraz używam jakiegoś płynu pregna care czy coś , fajny jest , zadowolona jestem :)

Jak tam.sie dziewczyny czujecie - u mnie zaraz termin na koniec miesiąca ciekawe czy mi coś się rozkręci bo juz powoli czuje skurcze od wczoraj :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nuska nie bardzo ale moj sluzy w lotnictwie. Mam nadzieje, ze za jakis czas uda mu sie dostać na podoficerke no ale zobaczymy [emoji4] Poki co ledwo dostał sie do wojska wiec jeszcze ma czas.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Drusia daj znac czy lekarka dotarla i jak sie czujesz [emoji4]

Juz czuje co mnie czeka przy kolejnym dziecku. Ale! Poki co staram sie widziec same superlatywy [emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja po wizycie, kolejna za trzy tygodnie i wtedy konkretnie mamy się umówić na termin cc :) szyjka długa, wysoko i zamknięta :) mała waży ok. 2500, a jej ułożenie w 35tc poprzeczne - głowa z prawej strony, nogi z lewej o_O no i mam bilety na 10 lutego do kina na 2 cz. Greya :o:D

Jagódka, Asia - nie pozwalamy jej z nami spać. Generalnie nie zauważyłam, żeby mnie nie lubiła. Jej matka też urodziła we wrześniu dziecko i mieszka ze swoim nowym facetem... I nawet w dzień jak jest sama ze mną zachowuje się całkiem inaczej niż przy ojcu. Jak on jest w domu to robi się z niej taki bobas, że szok :/ zawsze kładziemy ja razem spać ale ostatnio przebudzilam się a ona stała nade mną i jak zobaczyla, że otworzyłam oczy to uciekła z pokoju :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jagódka, Asia - nie pozwalamy jej z nami spać. Generalnie nie zauważyłam, żeby mnie nie lubiła. Jej matka też urodziła we wrześniu dziecko i mieszka ze swoim nowym facetem... I nawet w dzień jak jest sama ze mną zachowuje się całkiem inaczej niż przy ojcu. Jak on jest w domu to robi się z niej taki bobas, że szok :/ zawsze kładziemy ja razem spać ale ostatnio przebudzilam się a ona stała nade mną i jak zobaczyla, że otworzyłam oczy to uciekła z pokoju :/

O jaaaa... Ostatnie zdanie przypomina scenę z,horroru. Myślę, że może chodzić o tatę i zazdrość. To ciężki temat... Moja w,sumie ojca codziennie widzi, bo do przedszkola ją wozi i zazwyczaj odbiera. Hmmm... Ciekawe co będzie jak urodzisz no i czy mama Młodej jej jakiś głupot nie gada..

Sojna dopiero co dziś czytałam artykuł ze przy rodzicach dzieci stają się bardziej "niegrzeczne", dziecinne czy jakkolwiek inaczej się zachowują niż przy innych ludziach. Ale nie dlatego że rodzice sobie nie radzą tylko właśnie na odwrot. Dzieci czują się swobodniej, bezpieczniej przy rodzicach i robią to czego boją się będąc z innymi ludzmi. A ja w sumie nie widzę niczego strasznego w spaniu z rodzicami w wieku 7 lat od czasu do czasu. Mój brat spał ze mną do 10 r.z (jest 14 lat mlodszy).

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

To i ja sie melduje po wizycie :-) lekarka po 45 minutach dotarła, bylam pierwsza wiec jakos poszlo. Gbs pobrany, Mala w pozycji główkowej, wazy 2410 gr. Dzis 35 t 4 d. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Szyjka trzyma. Natomiast bole dalej mam, ale moze to ze zmeczenia bo od 12 jestem na nogach, duzo zalatwiania dzis mam. W domu bede najwczesniej za godzine to sie poloze.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ciagle slyszalam od rodzicow ( i wiem z wlasnego doswiadczenia), ze czesto dzieci np w przedszkolu sa grzeczne, a a w domu potwory :p ale tak jak kasia.zosia pisze , ze przy rodzicach, w miejscu gdzie jest bezpieczniej daja upust emocjom, zmeczeniu ..
ja np zauwazylam od jakiegos czasu u mojego 5latka, ze jak jestesmy we dwojke to by sie tylko przytulal i czasami gada po dzidziusiowemu, ale jak juz tata wroci z pracy to juz nie jest taki. Mysle, ze on po swojemu wyczuwa sytuacje i probuje sobie ja przetlumaczyc na swoj sposob.

reklama
Moja dwunastolatka śpi ze mną bardzo często i przyznam, ze mi to wcale nie przeszkadza a wręcz lubię to. Fakt od drugiego roku spała sama w swoim pokoju i to bez problemów, ale od jakiś dwóch trzech lat przychodzi do nas i wygania tatę [emoji12]
Klauduska jeżeli czujesz się na siłach to jedz. Jak da radę to skonsultuj to z lekarzem. Ja w poprzedniej ciąży w 8 miesiącu odbyłam podróż 600 km. Podróż mnie trochę wymęczyła, ale ogólnie wyjazd się udał i to bardzo. W tej ciąży, mimo ze czuje się nienajgorzej, chyba bym odpuściła taki wyjazd. Ty musisz wiedzieć, czy dasz radę jechać

Do góry