reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Witam wszystkie mamusie :)

Jestem na III roku fizjoterapii i w przyszłości chciałabym pracować właśnie z kobietami w ciąży. Dlatego też moja praca licencjacka tego dotyczy. I tu zwracam się do Was z moją ogromną prośbą. Krótka ankieta, zaledwie 10 pytań, a mi pomoże w napisaniu pracy. Będę bardzo wdzięczna każdej z osobna :)

link do ankiety:
Link do: Formularz PSS

reklama
Ja wizytuje w piątek i mam nadzieję, że to będzie ostatnia wizyta [emoji6] to będzie 36t skonczony
Klauduska, ja bym nie jechała, ale jak dr nie widzi u Ciebie przeciwwskazań to czemu nie [emoji6]

5djy3e3kpgua6zwe.png

ja tez wizytuje w piatek i wizyty mam teraz co tydzien ( w sumie zostaly mi 3 tygodnie )
Dzisiaj obudzilam sie z zatkanym nosem i bolem gardla ale mam nadzieje ze to przejsciowe zwlaszcze ze mnie szczepili na grype...
Klauduska ja bym pojechala jesscze w 34 tc jakby wszystko bylo ok, ale tylko dlatego ze ja non stop siedze w domu albo chodze po sklepach i juz dostaje wariacji ze nawet nie mam z kim pogadac a tak to kilka dni z mezem sam na sam dobrze by nam zrobilo :)
Zreszta i tak po gorach nie bedziesz chodzic :)
Musze zamowic ten tantum rosa, tylko uzywalyscie go od 1 dnia czy poczekac trzeba kilka? Jakies masci, leki dla mamuski do pologu sie przydadza czy tantum rosa wystarczy? Z polski wyslali mi lactacyd bo najbardziej lubie z plynow do higieny intymnej, myslicie ze po porodzie bedzie ok ?

P.s. Czasami przez pomylke mi sie kliknie ze nie lubie albo jakas inna ikonka, staram sie od razu kasowac ale nie wiem czy to widac :) jak cos to uprzedzam ze to nie specjalnie .... chyba palce mi spuchly i nie trafiam...

Ellie ja czytalam o płynie do higieny intymnej na blogu srokao, tak jak dziewczyny polecaly. Wybralam facelle z rossmanna. Dotychczas uzywalam lactacydu ginekologicznego i tez byl ok [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja używam lactacydu, w ciąży używałam lacibios Femina pregna, ale skończył mi się i nie było w aptece. Spróbuję jeszcze go dorwać, na połóg będzie dobry. Tantum rosa można od razu po porodzie.
Monsku to nie ja jadę, tylko Klauduska;)
Ellie lactacyd jest delikatny, będzie ok. Poza tym tantum rosa, po CC contractubex na blizne jak już się wygoi, a po naturalnym nic. No i na piersi coś by się przydało. Tak to niczego mamie w połogu z takich rzeczy nie trzeba.
Zrobiłam obiadek, polędwiczki w sosie śmietanowym z koperkiem, dam dzieciom chyba z makaronem. Zupa mi się skończyła, muszę kupić dziś składniki. Pojadę po Klaudie do szkoły to gdzieś pójdziemy na zakupy. Jutro ma bal karnawałowy, sukienka Anny z Frozen już uprasowana:) Peppa dała radę, Adaś oglądał a ja się ogarnęłam:D

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio pisalam wam ze mialam taki kiepski dzien, plamienie mdlosci itp...
wlasnie wstalam z lozka zeszlam na dol na kawe i od razu na schodach zrobilo mi sie slabo i tak jak na poczatku ciazy mdlosci... oststnio jak dzwonilam do lekarki to powiedziala ze wszystko jest ok zebym odpoczywala.. ale czy to normalne ? Mialyscie tak kiedys pod koniec ciazy?

jagódka patrzyłam, niestety nie mają ;/ ja mam bardzo dużą miseczkę i obwód też dość spory, więc zostaja mi tylko zwykłe staniki i będę musiała sobie jakoś poradzić ;p
Klauduska mój mąż służy w 34 BKPanc, to 11 Lubuska. Wiesz w ogóle gdzie to jest? ;p
Ja do szklarskiej mam około 70 km ;) jak dobrze się czujesz, to pewnie gin nie będzie miał nic przeciwko, ja ostatnio byłam z mężem w pażdzierniku w Krakowie i droga mnie tak wymęczyła, że nie wymyślałam już potem żadnych wycieczek ;)
gamka w h&m widziałam te staniki i niestety standardowo za małe ;p cały internet praktycznie przeszukałam i większość sklepów u mnie w mieście i lipa ;p
Ellie123 ja czasami mam mdłości, ale tylko jak leżę na prawym boku, albo na plecach. Tak to nie mam i nie wiem czy to może być normalne, ale skoro Twój gin każe się nie martwić to chyba wie co mówi, ja swojemu ginowi a tyle ufam, że jak coś powie to mu wierzę ;)

Płyn do higieny intymnej po porodzie polecają z korą dębu, ma właściwości łagodzące ;)
A w ogóle jakie kosmetykli planujecie używać do mycia siebie po porodzie? Niby dobrze jakieś bez zapachowe, albo o delikatnym zapachu, a ja nie mogę takich w ogóle skojarzyć, wydaje mi się że wszystkie są mocno zapachowe ;p

Miłego dzionka ;)

reklama
Ostatnio pisalam wam ze mialam taki kiepski dzien, plamienie mdlosci itp...
wlasnie wstalam z lozka zeszlam na dol na kawe i od razu na schodach zrobilo mi sie slabo i tak jak na poczatku ciazy mdlosci... oststnio jak dzwonilam do lekarki to powiedziala ze wszystko jest ok zebym odpoczywala.. ale czy to normalne ? Mialyscie tak kiedys pod koniec ciazy?

Ellie ja mam tak od kilku dni, a dziś to już apogeum [emoji20][emoji20][emoji20] ciągle mi niedobrze i słabo

5djy3e3kpgua6zwe.png

Do góry