reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ellie - ja przed pierwszym porodem to tez wogole jakos o tym nie myslalam, moze dlatego ze nie wiedzialam co mnie czeka. Teraz tez jakos jestem spokojna, bo nie ma innego wyjscia niz urodzic :)

reklama
Hej dziewczyny, my znowu wstalismy dopiero, dobrze nam jak nie trzeba do przedszkola wstawać :) na śniadanie musiałam schować sobie dwie bułki bo mąż żarl wczoraj jakby w życiu nie widział :D
Wy tu tak o przejściu na styczniowki a ja mam silne przeczucie ze jak nie będzie cc to urodze z tydzień po terminie hehe kto wie, jeszcze ostatnia będę :D
Przeszedł mi już w ogóle strach, już się nie niecierpliwie, nie denerwuje, teraz jest mi wyjątkowo dobrze. Będę się niecierpliwic od terminu :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

IMG_0232.JPG Monsku ile dni po terminie urodzilas? Patrzylam na styczniowki to wiekszosc urodzila przed i tak juz sobie mysle ze moze za 2 tyg...
z nudow przegladam zdjecia brzucha i ze zdjec wydaje mi sie ze moj sie podniosl a nie opadl :) po lewej z 11 grudnia a po prawej z tego tygodnia

Załączniki

• IMG_0232.JPG
    IMG_0232.JPG
    508,8 KB · Wyświetleń: 88
Monoksu dlatego ja chcę przed terminem urodzić żeby tego gadania nie było. Tak naprawdę w środę zaczynam 38 tydzień i nie pogniewałabym się jakbym urodziła. Skurcze mam cały czas nawet w nocy ale mało regularne więc jeszcze trochę.

Ostatnia edycja:
Ellie ja urodziłam 11 dni po terminie i 9 dni po terminie.
Rozmaryn to jest szansa bo u mnie to cicho zupelnie. A propos tego co pisałaś ostatnio u mnie przy pierwszym porodzie też tak było ze szyjka skoczyła z 3 do 10 cm praktycznie w 3 skurcze.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia to pewnie teraz tez nastawiasz sie na porod w terminie albo po? Dla mnie to chybs by byly najdluzsze dni :)
Rozmaryn- to juz u Ciebie naprawde niedlugo termin :) my zaczynamy w srode 37 tc

2 tyg po terminie lekarz zrobil mi masaz szyjki i wtedy sie zaczelo. Wiec codziennie np moja mama wysylala mi sms czy juz urodzilam, normalnie nerwy mnie szarpaly. Wszystki sposoby wyczytalam i wiekszosc zastosowalam, zeby sie zaczelo i nic..

reklama
Hej Wam ;)
Rzeczywiście te dni na koncowce sa najgorsze i to czesto przez innych ludzi. Pamietam jak weszlam u babci na wsi do sklepu miesiac przed a sklepowa sie mnie pyta: a to pani jeszcze nie urodzila? I tak przez caly okragly miesiac dzien w dzien. I pytania mamy: ale to nic a nic nie czujesz? Pozniej w szpitalu pisaly mi sie regularne skurcze i to podobno silne a ja naprawde nic nie czulam. Moj "maly" (4.5 kg) byl tak wysoko ze jeszcze chyba z miesiac chcial tam siedziec. Na szczescie nikt mnie nie zmuszal do sn, teraz nawet nie podejmuje proby i cierpliwie czekam do terminu cc :) mam jeszcze sporo do zrobienia, chociazby kolejna przeprowadzka. Wlasnie skonczylam buszowanie w Ikea i jade dalej sprzatac. Milego dnia dziewuchy :)

Do góry