reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
A ja właśnie jem czekoladowe naleśniki z dżemem i masłem orzechowym na drugie śniadanie :) Dopijam kawę i jadę z psem na kroplówkę do weta, a na 15 do gina. Problemów ze snem nie mam właściwie, nawet się raz od wielkiego dzwonu zdarzy noc, że na simu dopiero pobudka o 6 ;)

To ja też dzisiaj problem ze spaniem miałam od 3 do 5 spać nie mogłam, a potem za to do prawie 12 spalam :( umecze się tym spaniem i jego brakiem.
Sojnabig ale duża dzidzia [emoji4]
Grabcia już tyle wytrzymałas, teraz to już z górki [emoji4] oby dobrze myśleć [emoji4]
A ja na szczęście mam zupę jarzynowa wczorajszą. Nalesniki za mną chodziły parę dni temu i na śniadanko mi mój D zaserwował [emoji6] A od wczoraj właśnie kopytka mi w głowie, może się skuszę..

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja stwierdzam, ze lepiej miec w glowie kilka pomyslow i zachcianek kulinarnych niz zupelna pustke: jak tak czasami mam, ze zupelnie nie wiem na co mam ochote i co ugotowwac.. ZA mna tez chodza jakies kopytka czy cos, ale jakos w wersji bezglut. nie sa porywajace. Na sylwka robilam kapusniaki bezgl. i byly obledne! Fakt, trzeba sie troszke urobic i ciasto nie ejst tak elastyczne do lepienia, ale tego sie nie zauwaza jak sa gotowe :)

Kurde, ciekawe co tam u mnie w środku się dzieje, bo w pn. mam dopiero wizytę a od 3 tygodni spokój-nic nie boli, nic nie piecze, żaden grzyb się nie przyplątał, coś za spokojnie:D
Ale sił dziś brak, na obiad pomysłu brak (wyczaruję chyba kopytka z sosem pieczarkowym i rosół ŁAŁ :d), no trzeba się ogarnąć.
Laseczki, robiłam ten masaż krocza i chyba coś nie tak robię, bo już po 1 razie czułam napięcie i kłucie w pochwie w ogóle taki dyskomfort, może ja za brutalna jestem? ;-)
Ja próbowałam delikatnie i zaczęły się bóle w szyjce i skurcze... może to nie dla każdego ten masaz:)

za moim zdaniem biało-czarny pokój będzie dobrze stymulował rozwój dziecka. Nie dodawaj kolorowych dodatków tylko dlatego że komuś się nie podoba.
Dokładnie, czarno-białe barwy najlepiej wspomagają rozwój noworodka :)

.jagódka, zamówiłam te podkłady, co polecałaś. Myślisz, że rozmiar midi będzie OK?

Grabcia, już jesteś coraz bliżej terminu porodu i tak długo wytrzymaliście. Trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę udało się Wam być w dwupaku.

Ja z zaśnięciem nie mam problemu, ale w nocy budzi mnie często ból kręgosłupa :/ Masażu krocza nie robiłam, próbuję się zmotywować do robienia ćwiczeń przygotowujących do porodu, ale coś mi to nie wychodzi...

Airfix oczywiście, że nie dla każdego. Dziewczyny z problemami szyjkowo-skurczowymi absolutnie nie powinny wykonywać żadnego masażu.
Ciasto na drożdżówki mi wyrasta, zupę zrobiłam, nawet zjadłam, pyszna wyszła:) Naleśniki usmażę pewnie później, żeby jeszcze ciepłe był dla Klaudii i A. jak wrócą. Siadłam na chwilę i już Wiktor jakieś akrobacje robi, no tak, matka przestałą kołysać:p
Barnek, a teraz chłopiec czy dziewczynka? W podobnym wieku mamy dzieci, moja córka 7,5, syn, 2,5
Gamka -midi będzie ok

U mnie dziś zachciankowa mizeria [emoji4]
I za oknem mróz i śnieg, szkoda tylko że ludzie nie odświeżają [emoji53]
To zaczynamy 36 tydzień [emoji4]

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
No my dzisiaj tez nie wiele pospaliśmy ale to uroki szpitala :) a ochoty robicie na pyszne jedzonko a my od 3 miesięcy na szpitalnym i tylko możemy pomarzyć , od czasu do czasu mąż mi jakiś pyszny obiadek przywiezie a tak je się co dają :(

Do góry