reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

reklama
Dziewczyny a myślałyście już do którego miesiąca/tygodnia bedziecie chciały pracować ? ( oczywiście liczymy że wszystko u wszystkich będzie dobrze )
Ja mam nauczkę z poprzedniej ciazy. Chciałam pracować jak najdłużej, a przez wysiłek 2 miesiące przed porodem dostalm skurczy. Wylądowałam w szpitalu leżałam 2tyg (mega strach o małego, kroplowka za kroplowka) później musiałam leżeć plackiem w domu do końca.... masakra wstawałam tylko do wc

Cześć dziewczyny! Nieśmiało zgłaszam się do grupy :) jestem po 1 poronieniu w 7 tygodniu. Aktualnie, ciężko policzyć ale ok. 5-6w. Ten cykl baaaaardzo mi się przedłużył i pomieszał, a kiedy poszłam do lekarza po duphaston na wywołanie (wszystkie testy negatywne), okazało się, że jestem w ciąży :) jadę na akard+ heparyna. Jak się czujecie?
Czy heparyna jest z jakichś konkretnych powodów ? Pytam, bo sama mam mieć wprowadzoną.

Czy heparyna jest z jakichś konkretnych powodów ? Pytam, bo sama mam mieć wprowadzoną.
pierwsze poronienie w dobrze rozwijającej się ciąży, zrobiłam na własną rękę badania na trombofilie- mam mutacje ale mniej obciążającą. Konsultacja u hematologa poszła ok, nie było wskazań do heparyny. Jednak mój lekarz od razu wdrożył działo w podstacji duph+heparyna+acard i zalecił mega oszczędny styl życia. Ja jemu ufam bezgranicznie, i jestem przekonana, ze wie co robi 😍

dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.. mam nadzieję, że będzie dobrze!
w drugiej ciąży miałam acard, luteinę, od 30 tyg. Heparyne 😊 wszytsko dobrze się skończyło ❤️ pierwszą ciąże straciliśmy w 16tyg. Właśnie podobno przez krwiaka, stąd później brałam taki zestaw leków 😊 ale w pierwszej ciąży od początku krwawiłam co chwila..

Dziewczyny a myślałyście już do którego miesiąca/tygodnia bedziecie chciały pracować ? ( oczywiście liczymy że wszystko u wszystkich będzie dobrze )
gdy lekarz zaleci :) ale w październiku na pewno już mnie nie będzie, bo wątpię że wysiedzę tyle czasu przed komputerem w takiej pozycji.

Jak mi dziś ciężko w pracy... prawie śpię na siedząco. Nie chce pić kawy.
W dodatku dziś wieczorem pierwsza wizyta u ginekologa! A czas stoi 😒
Gdzie ta moja cierpliwość 🤪

reklama
Wow super !!! Trzymamy kciuki żeby dzidziuś zdrowo się rozwijał ❤️ byłaś już na beta hcg z krwi ?
Pójdę w planowany dzien miesiączki co by się nie stresować, że za mało
Czujecie już jakieś dolegliwości ciążowe? 🤔
Ja jeszcze nic nie mam objawów,ale w pierwszej ciazy też nie miałam oprócz nabrzmiałych i bolesnych piersi.

Do góry