reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Witam się wieczornie :)
Sporo było do nadrobienia, produkcja kwitnie :tak: wczoraj wieczorem trochę nadrobiłam ale nie wiem nawet kiedy zasnęłam z telefonem w ręku :surprised: wiec nie udało mi się juz odpisać ;)

Dziewczynom bawiących się dziś na weselach życzę przede wszystkim dobrego samopoczucia i smacznego jedzonka :biggrin2:

Gratuluję udanych wizyt:)

Witam nowe mamusie :)
Mavika imiona oryginalne :rofl:
AlexF wyrazy współczucia :(

Co do tycia... Nie wiem ile mam już na plusie, w środę wizyta to się dowiem..
W poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg licząc od wagi wyjściowej ale początkowo chudlam.. Teraz na pewno będzie więcejo_O

Codo fotelików mieliśmy maxi cosi City iterax tez pewnie na ten się zdecydujemy, tylko zastanawiam się terax nad baza isofix.
Dla starszego mamy recaro Young sport i tu jestem trochę przerażona bo młody mi wyrasta z niego już, nie mam przekonania do podkładki wolałabym kolejny fotelik ale nie widzę odpowiednich :(
mógłby juz trochę chłopak przystopować :rofl2:

reklama
Jeżeli chodzi o zakupy dla maluszka to na ta chwilę nie kupiłam jeszcze nic a nic :)
Nawet za bardzo mnie nie ciągnie na zakupy ale za to moją Zuzanke stylizuje już do szkoły :p Myślę że szał zakupowy dla Zosi rozpoczne jakoś w listopadzie :tak:
Jejku dziewczyny opętało mnie i ciągle bym coś jadła :szok: Cały czas czuje się głodna, liczę że to minie :-p

Wiesz, ze i mnie cos ssanie sie załączylo. Miałam ochotę zjeść na kolacje cos bliżej nieokreślonego. Poszliśmy do sklepu i w końcu wymyśliłam. Grahamka na pol do piekarnika, beda tosty z masełkiem czosnkowym serem ketchupem i drugie z wędlina pomidorem.
Od kilku dni na wszystko bym polewala ketchup - jakos wyjątkowo mi smakuje.

Haha a to nasze pierwsze najpiersze dlugo wyczekiwane wiec jak juz wiemy ze wszytsko dobrze to kupilismy skarpetunie dzis i bodziaki i cumelki. Chcialam Wam pokazac na zakupach ale nie potrafie nigdzie fotek wrzucic ani tu ani tam. Ale skarpetek kupilismy az 4 pary za 27 zeta ale my z mezem zakochani w trampkach a te wlasnie tak wygladaja. Nie moglismy sie oprzec hahah;) to nawet bardziej moj slubny zeby koniecznie kupic bo sa dla jego syna a jego syn ma wygladac porzadnie haha:laugh2:

Monisiek a czego nie umiesz w zdjęciach? Jak wejdziesz na fotosik.pl tam jest dodaj zdjecie wybierasz z komputera, dalej zaznaczasz ze bez ograniczeń wiekowych i potem wybierasz rozmiar i link bezpośredni i kopiujesz ten link i potem w poście klikasz na ikonkę z obrazkiem i wklejasz link.

Oj co do imion z bajek to mój syn ciągle coś podrzuca w stylu Rico, Skipper itp.
A jeśli o zakupy chodzi to jeszcze dla mnie za wcześnie. Rzeczy z syna sprzedałam w większości, a przydałyby się teraz bo on tez z końca stycznia. Na razie tylko przeglądam wózki, łóżeczka i raczej jak zwykle większość zakupów zrobię przez internet bliżej listopada.

f2w3skjol4llo8s8.png

U nas Fotelik 0-13 maxi cosi pebble
Fotelik 9-25 axkid duofix do jazdy tylem. Polecam Wam blog osiem gwiazdek i tylem.pl. Warto poczytac o fotelikach tylem także dla starszych dzieci. Trochę mnie dziwi jak ktoś tlumaczy, że starsze dziecko nie chce jezdzic tylem. Nasz 2latek jezdzi, bo po prostu innej opcji nie zna. Ale w temacie fotelikow bardzo rozne znam podejscia. Niektorzy zadowola sie fotelikiem/nosidelkiem od wozka 3w1 bez zadnych testow. Nie będę jakby co dyskutowac. Walka z wiatrakami, kazdy robi jak uwaza:)

@AlexF bardzo wspolczuje, ogromna tragedia i to w momencie kiedy wszyscy powinni sie cieszyc.

Co do imion to dla dziewczynek mam Helena, Wanda, Rozalia, Emilia. Dla chlopcow jest tragedia :( nic do mnie nie przemawia. Zostana bezimienni chyba jak tak dalej pojdzie.
U mnie +3kg ale to dlatego, ze poplynelam ze slodyczami [emoji85]najpierw faza na Krowki a potem ba Kinder Bueno.

Ja nie mam nic dla dzieci, niby cos tam przegladam w necie ale raz na jakis czas. Niby kolor scian wybrany, wozek tez, obrazki czy meble ale to juz mialam wybrane jeszcze przed zobaczeniem 2 kresek.
Poki co nie mam odwagi na ogladanie dzieciecych rzeczy i jakos mnie to bardziej stresuje i doluje niz cieszy.

@Miś-owa u nas tez bieda z dziecmi. Mamy jedna 2-letnia dziewczynke i tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kupiłam fotelik cybex aton :) polecił mi go sprzedawca i moja bratowa ma taki i sobie chwali :) przy okazji wybrałam wózek i łóżeczko ;D nawet nie wiedziałam że trzeba i na wózek i na łóżeczko czekać do 8 tygodni :errr:

Paraplu ja szukałam Kinder Bueno w 3 sklepach i... bida :(

I do foteli wracając... zastanawiałam się nad maxi cosi / cybex z bazą czy bez lepiej? Do kompletów 3w1 nie jestem zbyt przekonana.

(Powtarzam się, wiem. Wybaczcie.)

Sylwia szalejesz :)

Ostatnia edycja:
Właśnie zrobiłam sobie listę imion dla dzieci (brak zajęcia) i dla dziewczynek podoba mi się więcej, wybrałam 7 ale potem jak spojrzałam to imię Hana (znaczy szczęście, radość) urzekło moje serce. Dla chłopaka nic mi się nie podoba. Może Leo najbardziej, ale nie jestem przekonana.
Hana bardzo ładne :)

Co do imion to ja nadal obstawiam dla dziewczynki Luiza. Tak ustalilismy z mezem, potem mu sie zapomnialo i teraz twierdzi, ze to na pewno nie to imie. Dobre. Dla chlopca jeszcze nie mamy.

Co do obiadu to poszlismy dzis do restauracji po rewolucjach magdy gessler i bardzo sie zawiedlismy. Wyszlam glodna.

reklama
Do góry