reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
@mavika ale się uśmiałam z imion wybranych przez Twojego syna :).

Ja jeszcze nic nie kupuje dla Maluszka. Poczekam na potwierdzenie płci. A i tak raczej wiele nie będę kupować, przy pierwszej ciazy to było fajne zajęcie, ale przy trzeciej to juz wiem z doświadczenia ze jak sie ma w rodzinie i w znajomych ludzi z malymi dziecmi to oni zazwyczaj z chęcia pozbywają się zalegających workow z małymi ciuszkami i moim dzieciom szafa zawsze peka w szwach :).

My jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciąży. Czekam na prenatalne w poniedziałek i wtedy zaczniemy głosić nowinę :).

U nas bieda z dziećmi. Tylko w razie dziewczyny mam ubranka załatwione. Róże kwiatki itp. Kupować będziemy ostrożnie i neutralnie. Ale to nie teraz. Jeszcze nie.

Mnie ma dać najmniejsze ciuszki przyjaciółka jeśli to córka. Ale urodziła się na koniec kwietnia więc zimowe i tak muszę kupić

Co do wagi to u mnie słabo. W pierwszej ciąży przytyłam z 25kg. W tej waga niemal taka sama jak w karcie z pierwszej ciąży, z tym że najwiekszy skok był miedzy 16 a 25tyg. Teraz nie moge dopuscic do tego skoku. Przy mojej nadwadze to niedopuszczalne:/

Jesli chodzi o ubranka to kupie tylko pare rzeczy i to pewnie blizej porodu. Mam praktycznie wszystko po moim dwulatku. Na pewno bedzie mi brakowac najmniejszych typowo zimowych ubranek, bo Franek urodzil sie w czerwcu a tu pewnie koniec stycznia.

Jeżeli chodzi o zakupy dla maluszka to na ta chwilę nie kupiłam jeszcze nic a nic :)
Nawet za bardzo mnie nie ciągnie na zakupy ale za to moją Zuzanke stylizuje już do szkoły :p Myślę że szał zakupowy dla Zosi rozpoczne jakoś w listopadzie :tak:
Jejku dziewczyny opętało mnie i ciągle bym coś jadła :szok: Cały czas czuje się głodna, liczę że to minie :-p

reklama
Haha a to nasze pierwsze najpiersze dlugo wyczekiwane wiec jak juz wiemy ze wszytsko dobrze to kupilismy skarpetunie dzis i bodziaki i cumelki. Chcialam Wam pokazac na zakupach ale nie potrafie nigdzie fotek wrzucic ani tu ani tam. Ale skarpetek kupilismy az 4 pary za 27 zeta ale my z mezem zakochani w trampkach a te wlasnie tak wygladaja. Nie moglismy sie oprzec hahah;) to nawet bardziej moj slubny zeby koniecznie kupic bo sa dla jego syna a jego syn ma wygladac porzadnie haha:laugh2:

Do góry