reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Hehe :-) no ja raczej w lutym z moim nie wyjde.. Poczekam do wiosny :-) najpewniej kwiecien ,maj czy na Wielkanoc :-) a z wozkiem chodzilo mi czy gleboki to nie jest tylko na pare miesiecy? Najlepiej chyba kupic jakis 3w1 bo z takiej gondoli szybko wyrosnie? Nie wiem moze sie myle.. Doradzcie dziewuszki ;)
Nie chcę się wymądrzać ale tym chyba zrobiłabyś krzywdę i dziecku i sobie.

reklama
Hehe :-) no ja raczej w lutym z moim nie wyjde.. Poczekam do wiosny :-) najpewniej kwiecien ,maj czy na Wielkanoc :-) a z wozkiem chodzilo mi czy gleboki to nie jest tylko na pare miesiecy? Najlepiej chyba kupic jakis 3w1 bo z takiej gondoli szybko wyrosnie? Nie wiem moze sie myle.. Doradzcie dziewuszki ;)

3w1 lub 2 w1...ja gondoli długo nie używałam ani przy jednej, ani przy drugiej...szybko się wyrywały, a niebo wydawało się im mało interesujące [emoji12]...jeśli jednak zdecydujesz się w zimie jeździć to lepiej żeby gondola była duża ze względu na kombinezon, kocyk ect. A tak na poważnie...serio nie masz zamiaru z dzieckiem na spacery chodzić w zimie?

16ud3e3kpztre1wh.png

Domyślam się, że w Skandynawii/Islandii mieszkasz, tak? To tym bardziej będziesz dłużej potrzebować śpiworków itp. więc pewnie duża gondola się przyda. Ja swoją woziłam w gondoli długo, na pewno 6-7 msc, bo lubiła drzemkę ucinać sobie właśnie na spacerze, a w gondoli było mi w grudniu i styczniu wygodniej ją położyć spać i wydawało mi się, że jednak cieplej niż w spacerówce ma.

Co do wózka...dla mnie ważne były koła- pompowane- w miarę terenowe, żeby moc jeździć po lasach, w zimie tez rewelacyjnie takie się sprawdzają

Spacerówka (3w1 lub 2w1) dla mnie akurat mało istotny był fakt, czy spacerówkę da się ustawić w dwóch kierunkach- ja miałam "szybkę" w daszku wolałam żeby dziecko oglądało świat niż patrzyło ciagle na mnie

Jeśli wózek będzie Waszym "środkiem transportu" zwróćcie uwagę na wielkość kosza na zakupy

Spacerówka- nie każda rozkłada się na płasko, dobrze jeśli taka ma wkładkę dla maluchów wtedy już od 3-4 mca spokojnie można malucha wozić w spacerówce

Co do reszty zgadzam się z poprzedniczka [emoji12] jeśli coś sobie jeszcze przypomnę co i istotne napisze

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

3w1 lub 2 w1...ja gondoli długo nie używałam ani przy jednej, ani przy drugiej...szybko się wyrywały, a niebo wydawało się im mało interesujące [emoji12]...jeśli jednak zdecydujesz się w zimie jeździć to lepiej żeby gondola była duża ze względu na kombinezon, kocyk ect. A tak na poważnie...serio nie masz zamiaru z dzieckiem na spacery chodzić w zimie?

16ud3e3kpztre1wh.png
Troszke bede sie bala wyjsc z maluszkiem miesiecznym na mroz.. Nie mieszkam w domu,tylko w bloku na 4p i jak pomysle ze mam po schodach sliskich z wozkiem.. No nie wiem.. Moze koncem marca jak bylo by w miare cieplo to wyjdziemy..boje sie zeby sie nie przeziebil..

Hehe, ja jestem zwolenniczką tzw. zimnego chowu, także my raczej spacerki będziemy sobie robić ;) wiadomo, może nie przy -25, ale chyba nie tak, żeby wcale... :)

Dokładnie...mam to samo podejście- choćby 15-20 minut spaceru, może nie przy wietrznych dniach, ale zawsze choć na chwile

16ud3e3kpztre1wh.png

reklama
Troszke bede sie bala wyjsc z maluszkiem miesiecznym na mroz.. Nie mieszkam w domu,tylko w bloku na 4p i jak pomysle ze mam po schodach sliskich z wozkiem.. No nie wiem.. Moze koncem marca jak bylo by w miare cieplo to wyjdziemy..boje sie zeby sie nie przeziebil..

Zawsze na balkonie czy przy otwartym oknie możesz zacząć hartować...później na kilkunastominutowy spacerek- mądry spacer w zimie może dać więcej pożytku niż szkody [emoji6]

16ud3e3kpztre1wh.png

Do góry