reklama
mama _zuzanki
Fanka BB :)
Witajcie.
Ja dzisiaj robiłam drugą bete. Wyniki po południu. W pierwszej ciąży nie robiłam tego badania wcale. Teraz jednak jakoś dziwnie się stresuję i chyba tymi wynikami chce sobie potwierdzić czy wszystko jak narazie jest ok. W piątek mam kolejną wizytę u lekarza. Może wtedy coś już zobaczy i ciekawe co z tą moją torbielą. Pierwszy raz mam takie ustrojswo.
Ja dzisiaj robiłam drugą bete. Wyniki po południu. W pierwszej ciąży nie robiłam tego badania wcale. Teraz jednak jakoś dziwnie się stresuję i chyba tymi wynikami chce sobie potwierdzić czy wszystko jak narazie jest ok. W piątek mam kolejną wizytę u lekarza. Może wtedy coś już zobaczy i ciekawe co z tą moją torbielą. Pierwszy raz mam takie ustrojswo.
Shemshi
Trzymaj się, mam nadzieje że po prostu jeszcze za wcześnie. Betę zrób koniecznie, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i krócej się będziesz stresowała. Ja też dzisiaj powtórzyłam i idę na USG, choć lekarz ostrzegł że może jeszcze nic nie być widać, ale może akurat (5tydz). Już od tygodnia jestem przeziębiona i nie mija i martwi mnie to dlatego też dla większego spokoju robię badaniaWizyta 3.07 tez tak pomyslalam, zeby bete powtórzyć i chyba tak zrobie. Przynajmniej potwierdze ciaze lub poronienie.
Joanka1
Ja biorę taką samą dawkę. Mój lekarz mówił że większe dawkowanie stosuje się w przypadkach kobiet, które urodziły wcześniej dzieci w wadą w układzie nerwowym.@Cupcake jest super!
Dziewczyny ile bierzecie kwasu foliowego? Bo ja kupilam Folik biorę od środy ale tam jest tylko 0,4mg nie za mało?
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
DorciaMamaOlka
Z tym się nie zgodzę tak do końca chociaż jest to również wskazaniem,ale również kobiety z poronieniami biorą 5mg. Także w sumie co lekarz to opinia ogólnie 4mg. to normaJa biorę taką samą dawkę. Mój lekarz mówił że większe dawkowanie stosuje się w przypadkach kobiet, które urodziły wcześniej dzieci w wadą w układzie nerwowym.
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Joanka1
Jasne, że tak. Nie słyszałam opinii dotyczącej dawkowania przy wcześniejszych poronieniach, pewnie dlatego że mnie taka sytuacja nie dotyczyła. Ale dobrze wiedziec.Z tym się nie zgodzę tak do końca chociaż jest to również wskazaniem,ale również kobiety z poronieniami biorą 5mg. Także w sumie co lekarz to opinia ogólnie 4mg. to norma
mavika
4 czy 0,4? Bo czytałam że w ciąży 0,4 do 1mgZ tym się nie zgodzę tak do końca chociaż jest to również wskazaniem,ale również kobiety z poronieniami biorą 5mg. Także w sumie co lekarz to opinia ogólnie 4mg. to norma
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Ja biorę 5 mg i nie jest to związane z poronieniami a mutacją MTHFRJasne, że tak. Nie słyszałam opinii dotyczącej dawkowania przy wcześniejszych poronieniach, pewnie dlatego że mnie taka sytuacja nie dotyczyła. Ale dobrze wiedziec.