reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

A tu w wersji zimowej. :D
Zobacz załącznik 820219

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój w wersji zimowej i letniej wyglada tak samo :) i właśnie idzie na spacer

IMG_1260.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_1260.jpg
    IMG_1260.jpg
    966,9 KB · Wyświetleń: 422
reklama
Czesc dziewczyny, na szczęście staram się czytać regularnie więc chyba jestem na bieżąco mniej więcej ;)

@Sylviia ja uwielbiam wino, brakuje mi tego smaku i planowałam zamówić przez internet kilka butelek, na urlop, ale nie zdążyłam. Ale na zimę kupię na pewno. Tylko ciężko niestety znaleźć wytrawne...

Co do ruchów to u mnie 15w4d i nieraz wydaje mi się, że czuję tego bąbla, ale nadal jest to zbyt rzadkie żebym miała pewność.

Jeśli chodzi o ubranka, to mi też trudno zapamiętać co do czego służy i jak się nazywa, ale mąż mnie pociesza, że się nauczymy. W ogóle, już miałam kilka momentów paniki, że my przecież nic nie wiemy o małych dzieciach, jak my to ogarniemy!! Ale on twardo stoi na stanowisku, że wszystkiego się nauczymy i damy radę :) staram się mu wierzyć...

A ja jestem już na urlopie i odpoczywam. To mój widok z sypialni przez najbliższe 2 tygodnie :D

1503838413-aaaaaa.jpeg

Ojjj a ja znow mam jakas infekcje. To sie chyba nie skonczy... Antybiotyk byl i po tym jak zadzialam spokoju bylo od wtorku do dzis. Masakra jakas...

A tak to powoem ze bardzo przyjemny weekend na swiezym powietrzu mamy z mezem. Ojjjj jak ja tak lubie.

Kup sobie żurawinę w tabletkach i sok z żurawiny. Mnie chyba wreszcie przeszło po jakichś 2 tygodniach brania takiego combo.

Witajcie :-) :)
Ja tam jeszcze w szlafroku latam:p
Wczoraj po południu pojechaliśmy na nasze cudowne Jezioro Szmaragdowe i zrobiliśmy sobie dwu godzinny spacer :) Było cudnie, ale jak wróciłam do domu to padalam na cycuchy ;) Dzisiaj w planach obiad w restauracji bo po tygodniu gotowania czas na wolne od garnków :rofl:
Miłej niedzieli Dziewczyny

Wybieramy się nad jezioro turkusowe i wybieramy i wybrać nie możemy...A w sumie niedaleko.

I ja się witam :-) u nas też pieknie :-) właśnie jesteśmy cała rodzinką na placu zabaw, lody już zjedzone.

@Paraplu super mały pieszczoch, na razie mam dwa koty, ale jak się wybudujemy też będę chciała podobnego pieska :-) i jednego albo dwa duże do strzezenia dobytku :-)

Miłej niedzieli dziewczyny, tym nie wyspany też, może uda Wam się odespać w dzień ;-)

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas w grę wchodzi tylko podwórkowy stróż bo mój mąż ma silną alergię na wszystko w domu większe od chomika. Weźmiemy najprawdopodobniej bernenczyka. Jestem w nich zakochana!

Ooo jak slodko :)
A to moje male :)
Zobacz załącznik 820202

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka laleczka! :D

A ja dziś w końcu znalazłam winko bezalkoholowe :D Zobacz załącznik 820217
Oo gdzie kupiłaś? Ja wczoraj dostałam wódkę dla nas :D

Zaczęłam 17 tydzień. Chyba też już czuję w środku Skarba, ale pod ręką go wyczuć nie umiem. Czekam cierpliwie.

Załączniki

• 21124417_1808449302504691_1305299325_n.jpg
    21124417_1808449302504691_1305299325_n.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 106
Czesc dziewczyny, na szczęście staram się czytać regularnie więc chyba jestem na bieżąco mniej więcej ;)

@Sylviia ja uwielbiam wino, brakuje mi tego smaku i planowałam zamówić przez internet kilka butelek, na urlop, ale nie zdążyłam. Ale na zimę kupię na pewno. Tylko ciężko niestety znaleźć wytrawne...

Co do ruchów to u mnie 15w4d i nieraz wydaje mi się, że czuję tego bąbla, ale nadal jest to zbyt rzadkie żebym miała pewność.

Jeśli chodzi o ubranka, to mi też trudno zapamiętać co do czego służy i jak się nazywa, ale mąż mnie pociesza, że się nauczymy. W ogóle, już miałam kilka momentów paniki, że my przecież nic nie wiemy o małych dzieciach, jak my to ogarniemy!! Ale on twardo stoi na stanowisku, że wszystkiego się nauczymy i damy radę :) staram się mu wierzyć...

A ja jestem już na urlopie i odpoczywam. To mój widok z sypialni przez najbliższe 2 tygodnie :D

1503838413-aaaaaa.jpeg
Jejku ale cudowny widok ❤
Pochwal się gdzie wypoczywacie?
Cudownych wakacji ☺

reklama
@Monisiek88 ja o pecherz muszę dbać od lat. Po pierwsze, nie bierz antybiotyku bez potwierdzenia infekcji badaniami moczu. Nieraz jest tak, że pęcherz jest jeszcze podrażniony po poprzedniej infekcji (jeszcze się nie zregenerowal) i boli z byle powodu, a nieraz wystarczy go przepłukać plus żurawina. Ja mam też coś takiego, że mnie boli a bakterii w badaniach później brak. Moje sposoby to po 1 wypić na raz ok litra wody, tylko oczywiście nie duszkiem, ale powiedzmy w ciągu pół godziny. To pomoże wypłukać część bakterii, które nam go podrażniają i daje dużą ulgę. Po drugie, żurawina ale 3 razy dziennie i przy skłonnościach do infekcji bierz cały czas, a nie tylko od przypadku do przypadku. Ja pytałam lekarza na wszelki wypadek i można. Oczywiście jak będzie goraczka to już koniecznie trzeba szybko działać z antybiotykiem, tylko najlepiej jest dobrać celowany po posiewie, ale na wyniki czeka się 3 dni. Powodzenia, wiem jak to jest...

A ja wypoczywam w Chorwacji jak co roku :) uwielbiam ten kraj, te widoki, tych ludzi. Czuję się tu już jak w domu ;)

Do góry