reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Monisiek juz Ci kiedys pisalam ale chyba Ci umknelo. Ja z pecherzem walczylam ostatni miesiac. Przede wszystkim zrob posiew moczu. Bez tego ani rusz. U mnie wyszly E Coli wiec bez antybiotyku sie nie obylo. Dostalam taki jednodniowy. Po tyg zrobilam kolejny pisiew i juz czysto. Ale pecherz bolal nadal. Juz nie bardzo ale jednak. Wiec lek kazal brac jeszvzr dodatkowo furagine. I teraz dopiero zaczynam normalnie funkcjonowac.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też przechodziłam infekcje dróg moczowych. Brałam Furaginum i Wit C. Dodatkowo doktor kazała pić dużo wody z cytryną, żurawiny czy też soku z czarnej porzeczki. By zakwaszać mocz i co za tym idzie nie pozwolić by bakterie się mogły mnożyć. Po dwoch tyg było ok i wyniki super.

Psiaki BOSKIE. Ja mam wielorasowe Serca.

Ostatnia edycja:
Co to za wino? Gdzie można kupić? Chyba potrzebuję- wszystko co zjadłam to zwymiotowałam- mam już dosyć... to przecież już 16 tydzień...
Procenty sobie sama wyobrażę...

Współczuje Ci. Podobno nudności wymioty mogą utrzymywać sie dłużej dłużej niz tylko do końca 1 trymestru.
Pamiętaj zeby pic duzo wody zeby sie nie odwodnić.

@Shemshi tak myślałam ze Chorwacja, a gdzie jeździcie? My tez zakochani narazie od dwóch lat jeździmy i puki co nie wyobrażam sobie wakacji w innym miejscu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A to ciekawe z tą furagina. Ona w 1 trymestrze nie jest wskazana. Mi zresztą gin jeszcze nie pozwoliła jej brać. Zamiast tego mam antybiotyk na wszelki wypadek ze sobą - monural, właśnie taki jednodniowy. Na mnie on super działa, na szczęście okazuje się niezbędny tylko raz w roku :) grunt to właśnie płukać pęcherz i dać mu się zregenerować. A i bardzo ważne - nie oziębiac tych okolic, mi szkodzi nawet wychłodzenie stóp więc cały rok śpię w skarpetkach [emoji14]

@Mama_zuzanki uwielbiam te pieski :)

A ja dziś w końcu znalazłam winko bezalkoholowe :D

Może też tego spróbuję, piłam kiedyś inne i niestety w ogóle nie przypominało mi wina. Ale skoro to polecasz to poszukam :)

Ja z kolei kupiłam dzisiaj Bavarię 0,0% ;)
bavaria.jpg

Załączniki

• bavaria.jpg
    bavaria.jpg
    299 KB · Wyświetleń: 302
A to ciekawe z tą furagina. Ona w 1 trymestrze nie jest wskazana. Mi zresztą gin jeszcze nie pozwoliła jej brać. Zamiast tego mam antybiotyk na wszelki wypadek ze sobą - monural, właśnie taki jednodniowy. Na mnie on super działa, na szczęście okazuje się niezbędny tylko raz w roku :) grunt to właśnie płukać pęcherz i dać mu się zregenerować. A i bardzo ważne - nie oziębiac tych okolic, mi szkodzi nawet wychłodzenie stóp więc cały rok śpię w skarpetkach [emoji14]

@Mama_zuzanki uwielbiam te pieski :)
Ale ja juz II trymestr :) 18tydz od jutra

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Shemshi tak myślałam ze Chorwacja, a gdzie jeździcie? My tez zakochani narazie od dwóch lat jeździmy i puki co nie wyobrażam sobie wakacji w innym miejscu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przedmieścia Omis w tym roku. My zawsze wybieramy południe Chorwacji, zazwyczaj okolice Makarskiej, bo tu są i wysokie góry i morze i jest najcieplej. Ja już zupełnie nie wyobrażam sobie wakacji gdzie indziej, jeszcze tylko Grecja wchodzi w grę. My lubimy jeździć samochodem, bo możemy wziąć milion rzeczy i jeszcze zwiedzać na różne miejsca :) dlatego Chorwacja jest idealna, bo jest w miarę blisko. Próbowaliśmy z Czarnogóra, bo taniej, ale to jednak nie to samo. Mam nadzieję, że z dzieckiem damy radę wyjechać w przyszłym roku, najpóźniej za dwa lata. Niech się przyzwyczaja do podróżowania :) zresztą już było w słowackich Tatrach, teraz nad morzem to już się przyzwyczaja [emoji14]

Do góry