reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć dziewczyny, czytam Was od samego początku ale mało się udzielam czekałam do prenatalnych i potwierdzenia ze wszystko jest Ok :)
Mały ( bo dowiedzieliśmy się ze będzie syn ) rozwija się dobrze, był grzeczny i dał się pomierzyć z każdej strony.
Mój M liczył bardzo na córkę bo syna ma z pierwszego małżeństwa i się cały czas śmieje ze puki nie zobaczy to i tak nie uwierzy :)
A tak btw mam na imię Asia i pochodzę z warmińsko - mazurskiego a termin porodu mam na 27 lutego.
I na dodatek złapała mnie angina ropna wiec leżę w łóżku i niestety od dziś biorę antybiotyk
emoji21.png

Miłego dnia Wam życzę:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witaj, fajnie że do nas dołączyłaś! Dużo zdrówka, oby szybko Ci przyszło :)

Witam Was. Witam Nowe Mamy.

Objadłam się dziś jak dziki bąk - pierogi w wersji świątecznej :p

Z ubioru myślałam o body kopertowych na długi rękaw i półśpiochach. Ew. sweterek rozpinany.

Siostra męża swoje dziecko nawet w domu ubierała na cebulę - body, czapeczka, skarpety i pajac i jeszcze rożek plus koc.

Potrafiła dodać jeszcze na pajaca spodnie dresowe.

Zdziwiło mnie to. Ale w sumie nie znam się.

Mam nadzieję obeznam się. I to szybko. Co i jak.
Jej, moja pediatra zawsze bardzo mnie przestrzegała przed przegrzaniem, mówiła że to o wiele gorsze od zmarznięcia. Pamiętam jak w lecie na upałach mój synek mając 4/5 miesięcy leżał w gondoli na tarasie w samym body i tacy znajomi rodziców bardzo się dziwili, że taki mały tak porozbierany:errr:

Mój mały ma obecnie wirusowke i odganiam się od niego jak mogę ale kiepsko mi to wychodzi. Od samego poczecia raz w miesiącu mam wstrętna opryszczka i wtedy brałam heviran. Lekarz kazał. Ogólnie poza witaminami to nic nie łykam i mam nadzieje, ze tak pozostanie do lutego.
emoji4.png

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Walczę z opryszczką odkąd pamiętam, przed ciążą brałam dość długo heviran i było ok, a tu w ciąży 3 na raz mi wyszły, a w pierwszej ciąży miałam spokój jak ręką odjął z tym cholerstwem. Ale za każdym razem bardzo panikuję, żeby nie zarazić synka, czasami ręce od mycia mam poździerane
@mama_zuzanki tak, mam już córeczkę :-) jako pierworodnego mąż chciał syna a jest Hania i tak go kupiła, że powiedział, że teraz też może być córka, ale z syna bardzo sie cieszy :-)

@Dotkass domyślam się, że z dużym biustem też nie jest kolorowo. Mi by wystarczył taki jak w ciąży ;-)

Witaj @taśka :-)

Co do ubierania na cebulkę to najgorsze jest starsze pokolenie. Jak wyszłam z 3 msc mała latem na taras ( upał, 26 stopni w cieniu) bez dodatkowego ubrania/ nakrycia i o zgrozo CZAPECZKI to moja babcia mnie tak przechszciła, że nie wiedziałam gdzie się schować. Poza tym jak tylko przekroczyłam próg jej domu to już żałowałm, że w ogóle przyjechałam. Najlepszą strategią okazało się robienie swojego i puszczanie komentarzy mimo uszu.

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe właśnie odpisałam podobną historię zanim przeczytałam Twojego posta! :p
Rampersy super sprawa ale używałam kiedy było ciepło. Zima chyba nie bardzo, bo to taki mozna powiedziec pajac ale bez dlugich rękawów i nogawek
emoji4.png

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Albo jak kto woli rampers to takie body z krótkimi nogawkami :p
Przeczytalam i mi sie slabo zrobilo. Nie wiem czy to bylo Twoim celem
emoji12.png

Ale juz od dawna martwie sie nocami bo ja okropnie znosze zarwane noce. Nawet nie chodzi o fizyczne zmeczenie a raczej o to, ze psychicznie zle to znosze. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle
emoji1.png

<< Dwa serca pod sercem
emoji173.png
emoji173.png
️ >>
Zawsze miałam twardy sen, a obudzona potrafiłam wydrzeć się nawet o tym później nie pamiętając. Bałam się, że jak urodzi się syn to np nie usłyszę, on będzie płakał, a ja będę spać, albo nie będę w stanie wstać w nocy. I powiem Ci, że jest ciężko, najgorzej pomiędzy 2, a 4 nam się wstawało, ale natura tak nas stworzyła, że dajemy radę, ja po sekundzie płaczu synka już stałam przy łóżeczko, a byłam jeszcze obolała po cesarce, nawet mój mąż dziwił się jak ja to robię bo ledwo się ruszam, a szybciej od niego wstawałam. To samo ze spaniem na brzuchu, uwielbiam! Bałam się będąc w pierwszej ciąży, że uszkodzę malucha bo mimowolnie położę się na brzuchu. Paraplu to jest instynkt! Nie wierzyłam w niego i był abstrakcją, ale to fakt matka jakoś potrafi...
Witam wieczornie, widzę temat ciuszków na tapecie...Kochane dacie radę, to naprawdę nie jest takie trudne. [emoji6]

Ja leżę i kwicze, kręgosłup moj właśnie jest do wyje*ania przynajmniej na ten czas co boli. Skręciliśmy nowe meble Emci, dzięki temu przejrzałam Jej ubranka i spora cześć czeka na kolejne dziecko (jeśli będzie dziewczynka to u nas w domu, jeśli chłopiec oddaje siostrze ciotecznej, która ma synka i bliźniaczki córeczki)...problem w ty
, ze przez to układanie ból pleców nie daje mi spokoju.

Tym miłym akcentem mówię dobranoc [emoji182]
Jutro znów czeka nas intensywny dzień- jedziemy po wyprawkę szkolna dla Amelki

Współczuję, oby szybko przeszło! Wiem jak to ciężko :(

My dziś byliśmy u znajomych w ich nowym domku, ale cieszę się, że wyszliśmy i dziś, tfu tfu, poczułam się lepiej. Zrobiłam trochę w domu i mam cichą nadzieję, że w końcu dobre samopoczucie przyjdzie i do mnie...

Dobranoc :)

reklama
Witam Kochana,

Spałam dobrze i bez bolu...jeszcze nie wstałam, wiec nie wiem jak dalej, ale jestem dobrej myśli...jak tylko wstaniemy (dziewczynki jeszcze smacznie śpią) zbieramy się do Warszawy na zakupy, ja z dziewczynkami zostaje na noc, bo jutro mam lekarza i bez sensu, żebym je rano zrywała i znów jechała.

Miłego dnia [emoji182]

Ojjj a ja znow mam jakas infekcje. To sie chyba nie skonczy... Antybiotyk byl i po tym jak zadzialam spokoju bylo od wtorku do dzis. Masakra jakas...

A tak to powoem ze bardzo przyjemny weekend na swiezym powietrzu mamy z mezem. Ojjjj jak ja tak lubie.

Hej hej , u was dziś tez taka kapryśna pogoda? Bo mi nawet z łóżka nie chce się wychodzić.

Hej hej , u was dziś tez taka kapryśna pogoda? Bo mi nawet z łóżka nie chce się wychodzić.

Dzień dobry :) wyspalyscie sie? Ja w sumie tak, ale obudziłam sie o 4:50 i do 6 nie spałam. Tak jakos...
Pogoda rzeczywiście kiepska. Ni to słońce ni deszcz ale pewnie bedzie padać i burze zapowiadają. U mnie kolejny dzień pakowania. A jakie sa Wasze plany?

U mnie jest pieeeeeeeknie :) i po sniadaniu wybierzemy sie na plaze, nasze psie dziecko kocha plaze [emoji305]
Ale to po sniadaniu a kiedy bedzie to nie wiem [emoji38] bo jeszcze sie przytulamy w lozku [emoji173]️ a to wazniejsze od jakiegos tam sniadania [emoji12]
1503825222-aaaaaa.jpeg

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

Witajcie :-) :)
Ja tam jeszcze w szlafroku latam:p
Wczoraj po południu pojechaliśmy na nasze cudowne Jezioro Szmaragdowe i zrobiliśmy sobie dwu godzinny spacer :) Było cudnie, ale jak wróciłam do domu to padalam na cycuchy ;) Dzisiaj w planach obiad w restauracji bo po tygodniu gotowania czas na wolne od garnków :rofl:
Miłej niedzieli Dziewczyny

reklama
Do góry