reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Nie wiem też jak to teraz będzie z owulacja. Śluz lał się ze mnie już od 12-13 DC. Testy owu zaczęłam robić od 14.02 czyli 18 DC. Załączam zdjęcie. Od góry robione dzień po dniu. Dziś 21 DC (zdjęcie na dole) ale śluzu jakby już nie było.
Można zajść w 1 cyklu po poronieniu, warunkiem jest owulacja no i oczywiście miesiączka przed owulacją.
Jeśli tego nie było to te testy nie są wiarygodne.
I byłaś na kontrolnym USG, dostałaś pozwolenie na kolejne starania ?

Odpisałam Ci już na innym wątku. Możesz tu pisać skoro już tu jesteś.

reklama
Hej ! Obyś tu za długo się nie zasiedziała 😅🍀 U mnie taka sama sytuacja jak u Ciebie , 36 lat , trójka dzieci i dwie straty 🫣
Najgorsze jest to, że poprzednie ciążę były bezproblemowe. Fakt byłam też młodsza, najmłodsze dziecko urodziłam jak miałam 29 lat. Ale w życiu bym się nie spodziewała , że może być tak ciężko później. Jakieś badania robiłaś ?

Można zajść w 1 cyklu po poronieniu, warunkiem jest owulacja no i oczywiście miesiączka przed owulacją.
Jeśli tego nie było to te testy nie są wiarygodne.
I byłaś na kontrolnym USG, dostałaś pozwolenie na kolejne starania ?

Odpisałam Ci już na innym wątku. Możesz tu pisać skoro już tu jesteś.
Ciąża poleciała na bardzo wczesnym etapie. To był 5 tydzień. Krwawienie takie normalne zaczęlo się 28.01. Lekarz który robił mi USG w dniu wypisu ze szpitala powiedział , że można od razu się starać, tylko kazał betę skontrolować czy spadła. Beta w piątek robiona po godzinie 12 wynik 0.2 bez widełek. Dzisiaj jestem zapisana do mojego lekarza na kontrolne usg

Nie wiem też jak to teraz będzie z owulacja. Śluz lał się ze mnie już od 12-13 DC. Testy owu zaczęłam robić od 14.02 czyli 18 DC. Załączam zdjęcie. Od góry robione dzień po dniu. Dziś 21 DC (zdjęcie na dole) ale śluzu jakby już nie było.
To za późno. Mogłaś przeoczyć pierwszy pozytywny test. I chyba tak było bo tu mocne krechy.

To za późno. Mogłaś przeoczyć pierwszy pozytywny test. I chyba tak było bo tu mocne krechy.
Nie robiłam wcześniej testów , bo oboje z mężem stwierdziliśmy, że może lepiej dać sobie spokój bo jak mamy znowu przechodzić przez takie stresy to lepiej odpuścić. No a, że jakoś wyjątkowo długo czułam zwiększoną ilość śluzu to zrobiłam owulaka żeby sprawdzić i tak właśnie robię jeden dziennie. Efekty jak na zdjeciach. Choć nigdy aż tyle dni pod rząd nie były tak mocne. Zawsze było tak , że dzień przed owu peak, w dniu owu też ciemna krecha a potem jasnialy. A, że zdarzyło się kilka razy nie zabezpieczyć to postanowiłam tutaj z Wami przycupnąć.

Też mnie tak wszyscy pocieszają... staram się też w to wierzyć.. że tak musiało być.. ale dalej ciężko...
Dużo czasu minęło od twojej straty?
Pierwsza strata 4 lata temu potem druga rok później, trzy miesiące po drugiej stracie zaszłam w zdrowa ciążę i mam z niej dwuletnie dziecko. Pierwsza, druga i piąta ciąża bezproblemowe. Dzieci urodzone w terminie lub po.

Najgorsze jest to, że poprzednie ciążę były bezproblemowe. Fakt byłam też młodsza, najmłodsze dziecko urodziłam jak miałam 29 lat. Ale w życiu bym się nie spodziewała , że może być tak ciężko później. Jakieś badania robiłaś ?
Ta ciąża z 13 tyg to w badaniach wyszło że dziecko miało triploidie więc bez szans na powodzenie. Ponoć na to nie mieliśmy wpływu. Dwa plemniki zaplodnily jedną komórkę i było za dużo chromosomów.
Badań sobie nie robiłam teraz jakiś szczególnych. TSH w normie , glukoza w normie. Prolaktyna dwa razy ponad normę ale lekarka stwierdziła że nie jest źle jak karmię . Robiłam też niedawno badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i tam też wszystko ok.

Pierwsza strata 4 lata temu potem druga rok później, trzy miesiące po drugiej stracie zaszłam w zdrowa ciążę i mam z niej dwuletnie dziecko. Pierwsza, druga i piąta ciąża bezproblemowe. Dzieci urodzone w terminie lub po.

Ta ciąża z 13 tyg to w badaniach wyszło że dziecko miało triploidie więc bez szans na powodzenie. Ponoć na to nie mieliśmy wpływu. Dwa plemniki zaplodnily jedną komórkę i było za dużo chromosomów.
Badań sobie nie robiłam teraz jakiś szczególnych. TSH w normie , glukoza w normie. Prolaktyna dwa razy ponad normę ale lekarka stwierdziła że nie jest źle jak karmię . Robiłam też niedawno badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i tam też wszystko ok.
Ja robiłam hormonalne chyba wszystkie i lekarz mówił , że są dobre. Choć w sumie pamiętam , że TSH było 1.74 on mówił , że jest ok ale ja się zastanawiam czy mimo wszystko jednak nie za wysokie i czy nie pójść do endokrynologa. No i myślę nad glukoza, wcześniej nie badałam ale jak byłam teraz właśnie w szpitalu to mi zrobili i wyszło 100.4 mg/dl a widełki są 60-99

Bo tak zauważyłam że wrzucasz do apki zdjęcia pod różnym światłem, a to ciemne a to jasne. A aplikacja to tylko aplikacja może źle wyznaczyć peak po niewyraźnym zdjęciu. Staraj się pod jednym światłem wrzucać zdjęcia może ta aplikacja lepiej odczyta. Ja że dwa cykle wrzucałam zdjęcia. A teraz sama rozpoznaje kiedy jest najciemniejsza. Bo u mnie takich zawirowań nie ma, codzień widać było że ciemnieje.
Ja robię tak że najpierw robię zdjęcie a później je wrzucam w apke bo jak robię bezpośrednio w aplikacji to mi nie łapie ostrości. I tak zawsze robię dwie fotki, jedna z lampą i jedna bez i wrzucam oba żeby zobaczyć czy aplikacja inaczej wyliczy ale pomimo tego że były rózne zdjęcia wartość liczyła tak samo. Patrząc na te testy naocznie, mogę stwierdzić że ani razu druga kreska nie była nawet tak samo zabarwiona jak pierwsza 🥺

reklama
Do góry