reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Oki dziękuję <3 tak miałam monitoring ale za dużo z niego dla siebie nie wyciągnęłam. Usłyszałam, ze raczej owulacji nie było ale nie można jej wykluczyć na 100% ale miałam robiony przez innego lek bo moja była chora. No nic. I tak sie ciesze, na ten okres chociaż jak przybrał różową forme to była nutka ekscytacji 😂.

A to jeszcze Was podpytam. Czemu ten wynik który mam teraz mieści sie w zakresie fazy owulacyjnej? 🤔 Skoro to okres prog nie powinien byc wyzszy? Kompletnie tego jeszcze nie ogarniam :(

reklama
Regularnie masz skąpe okresy? I co dokładnie przez to rozumiesz? 🙈 badałaś hormony? Może jakiś stresujący okres w życiu? Endometrium cienkie?
No już może tak od pół roku mam takie skąpe takie 2 dni góra 3 .
Hormony badałam na początku drogi czyli jakieś 2 lata będzie.

Oki dziękuję <3 tak miałam monitoring ale za dużo z niego dla siebie nie wyciągnęłam. Usłyszałam, ze raczej owulacji nie było ale nie można jej wykluczyć na 100% ale miałam robiony przez innego lek bo moja była chora. No nic. I tak sie ciesze, na ten okres chociaż jak przybrał różową forme to była nutka ekscytacji 😂.

A to jeszcze Was podpytam. Czemu ten wynik który mam teraz mieści sie w zakresie fazy owulacyjnej? 🤔 Skoro to okres prog nie powinien byc wyzszy? Kompletnie tego jeszcze nie ogarniam :(
a jaki jest zakres fazy lutealnej?

Załączniki

• Screenshot_20240202_194505_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240202_194505_Samsung Notes.jpg
    197,7 KB · Wyświetleń: 101

ogólnie jeśli chodzi o próg to masz próg okresowy. Po owulacji próg rośnie. Mówi się, że powyżej 3 świadczy o owulacji ale powinno się mieć powyżej 10 (wtedy jest w normie)

Rozwala mnie to, dawanie leków które albo pomogą albo pogorszą? 🙈 masakra jakaś. Właśnie wracajac rozmawiałam z mężem o jego kumplu, alkoholik, wszystko w dupie a strzela tak że dziewczyna nawet „na tabletkach anty” dwa razy zaszła 🤡 oczywiście z przymrużeniem oka, bo pewnie łykała rutinoscorbin jemu mówiąc że to antykoncepcja
Halo, moja mamuśka 2 razy zaszła na antykoncepcji 😲 totalne wpadki, jedna w 2013 i niestety nie udana, a w drugą 2017. Żeby lepiej zobrazować, to jedno po drugim rodzilismy się do 1998r 😉 po 4 dziecku stwierdzili że więcej nie chcą i odkąd pamiętam była na tabsach.

Ostatnia edycja:
ogólnie jeśli chodzi o próg to masz próg okresowy. Po owulacji próg rośnie. Mówi się, że powyżej 3 świadczy o owulacji ale powinno się mieć powyżej 10 (wtedy jest w normie)
Dziękuję za wyjaśnienie ❤, to będę czekać czy sie rozkręci @. Test lh dziś bladzioch był ale może, na wszelki wielki wezme M w obroty jeśli mi sie nic tam nie rozkręci bardziej 😂

reklama

no bo nie jesteś w fazie ouwlacyjnej tylko lutealnej teraz :) a właściwie jakzaczyna Ci się okresto jeśli jakiś wyższy był to spadł

Do góry