reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja się cieszę, że mam przytępiony węch po covidzie, bo i tak mnie męczą mdłości i wymioty. I to w sumie cały dzień - i jak zjem, i jak nie zjem. A pieniąca się pasta do zębów, to w ogóle masakra😬
Jak to któraś napisała, w ciąży można być jednocześnie głodnym i przejedzonym i to dokładnie takie uczucie🙈

Ja miałam dwa razy od 9 tyg. Więc jakies pojęcie na ten temat mam. Dietetyk ;) na nfz średnio wyjaśnia co jeść. Na szczeście z glukometrem są pomoce i ja na tym bazowałam i było ok. Po posiłkach miałam dibry cukier, ale na czczo 🙈. No i jadłam różne opcje na wieczór i zanim znalazłam co rano mi nie podnosi to chwila minęła. Bo u jednych sprawdza się pelnoziarnisty z serem i pomidorem, a innych jogurt z owocem.
W poprzedniej ciąży odkryłam przez przypadek, że świetny cukier rano robiło mi spożycie pół piwa 0% o smaku piwa na późną kolację. Żaden diabetolog by tego nie wymyślił😅

reklama
Cześć!🙂
Strasznie wam współczuję tych mdłości. Ja w pierwszej ciąży wogole nie miałam. W tej ciąży miałam przez kilka dni jak zaczęłam brać duphaston, ale to może 1-1,5tyg i to takie do zniesienia, że coś tam mogłam jeść. Później organizm chyba się przyzwyczaił i do dziś jest ok. Trzymam kciuki żeby szybko wam przeszło!
U mnie pogoda piękna więc dziś mycie okien🤣 jak dłużej popracuje to boli mnie brzuch więc niby robię, ale często odpoczywam. Miłego dnia!😊
Zycie jest niesprawiedliwe 🤣

Mój mąż uważa, że tylko ja tak przechodzę ciążę 😅 żadna dziewczyna, którą znamy nie miała mdlosci więc on myśli że to nie jest normalne 🙈🙉
No to słabo , mój to troche sie nabija ze mnie np wczoraj przy myciu zębów prawie zwymiotowałam i potem nabijał sie, ale ogólnie to chyba współczuje no i ciągle powtarza,że przecież sama chciałam dziecko 😅 sie chciało to cierp ciało 😜 czy jakoś tak

Ja się cieszę, że mam przytępiony węch po covidzie, bo i tak mnie męczą mdłości i wymioty. I to w sumie cały dzień - i jak zjem, i jak nie zjem. A pieniąca się pasta do zębów, to w ogóle masakra😬
Jak to któraś napisała, w ciąży można być jednocześnie głodnym i przejedzonym i to dokładnie takie uczucie🙈

W poprzedniej ciąży odkryłam przez przypadek, że świetny cukier rano robiło mi spożycie pół piwa 0% o smaku piwa na późną kolację. Żaden diabetolog by tego nie wymyślił😅
Z tym piwem to ktore konkretnie? A po piwie nie rosnie za bardzo cukier?

Współczuję Wam mdłości. Jak tak cxytam to chyba większość ma ?
U mnie to był jogurt z owocami :). ... jesli teraz bede niec sprobuje pifko 🤭.
Z tym piwem to ktore konkretnie? A po piwie nie rosnie za bardzo cukier?
Tak rośnie, bo slód jęczmienny oraz cukier. I generalnie nie powinno się. Jednak czasem zadziwiające rzeczy potrafią zbijać cukier rano.

A no na pewno przeziebienie nie pomaga , oby jak najszybciej przeszlo. Zazdroszcze tym co w ciazy nie maja mdlosci, znam takie przypadki.

Ja też dziś póki co czuje sie ok nie cofa mnie z byle powodu, mam apetyt dzis, a wczoraj na mysl o łyku wody mnie odrzucało. Kupilam sobie az skladniki na salatke z burakiem i feta i mam smaka na nia ,oby nie przeszlo do wieczora hehe bo na kolacje ja planuje 😅

Ja w pierwszej ciąży nie miałam mdłości! A teraz mam 🤯
Chociaż im dalej w ciążę, tym jest zdecydowanie lepiej. Teraz tylko mnie mdli wieczorami, ale wtedy pije herbatkę i idę spać 😁

Jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten samgin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi,które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊

Współczuję Wam mdłości. Jak tak cxytam to chyba większość ma ?
U mnie to był jogurt z owocami :). ... jesli teraz bede niec sprobuje pifko 🤭.

Tak rośnie, bo slód jęczmienny oraz cukier. I generalnie nie powinno się. Jednak czasem zadziwiające rzeczy potrafią zbijać cukier rano.
Ja nie mam i nawet nie miałam przez chwilę żadnych delikatnych. Bolą mnie jedynie delikatnie brodawki i jestem mega zmęczona, ale dzisiaj miałam przepływ energii, więc już szukam w tym czegoś niepokojącego.

Jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten samgin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi,które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊
Super!😍

Jeśli różnica między terminem z USG a OM jest mniejsza niż 5 dni, to uznaje się podobno termin z OM🙂

reklama
Znowu mi ta glukoza wyszła za wysoka 97 🙄

Wiecie czemu tak jest że jak mierze o 6.30 to mam np 87 a na badaniu krwi w lab na czczo o 8.30 97 ?

Masakra juz mi rece opadają
A probowałaś jeść ostatni posiłek między 21 a 22 ja w poprzedniej ciaży miałam cukrzycę ciążową i z zalecenia diabetolog właśnie tak robiłam i cukier rano miałam idealny pomiędzy 75 a 85.
Jesli to nie poskutkuje to być może bedziesz potrzebowała niewielkiej dawki insuliny na noc chyba się ją podaje jeśli się nie mylę oczywiście.

Do góry