reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten samgin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi,które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊
Ja też się witam po wizycie mój mały okruszek ma 2.56cm i przybijamy piatkę bo wg usg 9+4 i termin na 10.11.2024. a z om 9+1 i temin na 13.11.2024 😂. Następna wizyta rownież 10 maja 😉
A co najważniesze nie ma cukrzycy ciążowej tym razem 🤗 w związku z tym, że w poprzedniej ciąży miałam to wcześniej dostałam skierowanie na krzywą cukrową i wyniki idealne krew i mocz też ok 😊

reklama
Zdecydowanie. Ciąża to powinien być piękny czas radosnego oczekiwania, a dla wielu kobiet, mimo szczęścia jest to męka.😥
No dokladnie , pare miesiecy wyjete z życia dosłownie. Mówią ze nie choroba, to jeśli ci sie zbiera na wymioty 24/7 to jak nie choroba. Do tego inne dolegliwości nie wspomne. Zazdroszcze kobietom co przechodzą ciąże lekko a nie jak walka o każdy kolejny dzień 😅

Dużo nas z terminem na 10.11 hi hi hi 😆

Gratuluje udanych wizyt🥰

Ja jutro die dowiem co u swojego bobasa

Ja też się witam po wizycie mój mały okruszek ma 2.56cm i przybijamy piatkę bo wg usg 9+4 i termin na 10.11.2024. a z om 9+1 i temin na 13.11.2024 😂. Następna wizyta rownież 10 maja 😉
A co najważniesze nie ma cukrzycy ciążowej tym razem 🤗 w związku z tym, że w poprzedniej ciąży miałam to wcześniej dostałam skierowanie na krzywą cukrową i wyniki idealne krew i mocz też ok 😊

Aż nie wierzę w taki zbieg okoliczności 😍🥰❤️

Dziewczyny kończę opakowanie kwasu foliowego. Możecie przypomniec, który to suplement polecalyscie, że jest najlepszy?

I drugie pytanie. Czy zauważylyście może u siebie teraz, czy też w poprzednich ciążach pogorszenie wzroku? Czytałam, że się zdarza. Ja Mam jakąś minimalna wadę, ale nie noszę okularów. Od kilku dni zauważyłam zdecydowane pogorszenie ostrości widzenia. W dodatku mam "suche" oczy.

Cześć dziewczyny:) ja dziś byłam na usg z powodu silnych boli brzucha ogólnie mocne wzdęcia cały brzuch się napinał tak że musiałam przerwać pracę. Doktor zbadał stwierdził że to jelita mają szok i złe pracują. Ale z dzidziusiem wszystko super fikał w trakcie badania. Zdjęcia nie dostałam bo za 2 tyg będzie normalna wizyta z pomiarami

Hej.
Cieszę się, że dzisiejsze wizyty udane:).
Ja nie mam i nawet nie miałam przez chwilę żadnych delikatnych. Bolą mnie jedynie delikatnie brodawki i jestem mega zmęczona, ale dzisiaj miałam przepływ energii, więc już szukam w tym czegoś niepokojącego.
O to fajnie. Ja też w zadnej nie miałam. I prawie każda taka sama :). Nie szukaj nic niepokojącego. To zmęczenie to normalna rzecz i przypływ energii też. Ja teraz też go mam...
Popołudniu zachciało mi się spać, ale było słońce i ciepło i pojechaliśmy na wycieczkę rowerową :). 12 km, jak wrociliśmy to caly czas na nogach. Zasnac nie mogę więc .... triche poczytam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kończę opakowanie kwasu foliowego. Możecie przypomniec, który to suplement polecalyscie, że jest najlepszy?

I drugie pytanie. Czy zauważylyście może u siebie teraz, czy też w poprzednich ciążach pogorszenie wzroku? Czytałam, że się zdarza. Ja Mam jakąś minimalna wadę, ale nie noszę okularów. Od kilku dni zauważyłam zdecydowane pogorszenie ostrości widzenia. W dodatku mam "suche" oczy.
jednym z lepszych jest Prenatal. Ja zażywam Puerię uno 😄

reklama

Ja zarówno w poprzedniej ciąży jak i w tej biorę prenatal

Do góry