reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Jestem po wizycie 😊
Dzidziuś 2,66 cm 🥰 co odpowiada 9t4d tp 10.11.2024. Wg om to 9t1d i tp 13.11.2024, więc 3 dni większy 😉
Zapomniałam zapytać, która miara bardziej adekwatna? Te pierwsze chyba, prawda? 🤔
Najważniejsze, że rośnie 🥰 serduszko biło 165 ❤️ ale nie słuchałam, tylko doktor mierzył 😳 ponoć jakieś nowe wytyczne, że nie zalecają do 10 tyg 🤔 bo 10 lat temu, to ten samgin normalnie puszczał 😁
Jeśli chodzi o badania nifty, to oczywiście powiedział, że warto ale jakiś konkretnych wytycznych nie dał. Powiedział, że mogą być wykonane razem z prenatalnymi,które mam umówione 30 kwietnia, bo tam też je robią 🙈 no nic.. Zadzwonię tam i jeszcze dopytam 😜 nastepna wizyta 10 maja dopiero, chyba że by się cos działo niepokojącego.. No i mam założoną kartę ciąży 😊
Ja też się witam po wizycie mój mały okruszek ma 2.56cm i przybijamy piatkę bo wg usg 9+4 i termin na 10.11.2024. a z om 9+1 i temin na 13.11.2024 😂. Następna wizyta rownież 10 maja 😉
A co najważniesze nie ma cukrzycy ciążowej tym razem 🤗 w związku z tym, że w poprzedniej ciąży miałam to wcześniej dostałam skierowanie na krzywą cukrową i wyniki idealne krew i mocz też ok 😊

reklama
Zdecydowanie. Ciąża to powinien być piękny czas radosnego oczekiwania, a dla wielu kobiet, mimo szczęścia jest to męka.😥
No dokladnie , pare miesiecy wyjete z życia dosłownie. Mówią ze nie choroba, to jeśli ci sie zbiera na wymioty 24/7 to jak nie choroba. Do tego inne dolegliwości nie wspomne. Zazdroszcze kobietom co przechodzą ciąże lekko a nie jak walka o każdy kolejny dzień 😅

Dużo nas z terminem na 10.11 hi hi hi 😆

Gratuluje udanych wizyt🥰

Ja jutro die dowiem co u swojego bobasa

Ja też się witam po wizycie mój mały okruszek ma 2.56cm i przybijamy piatkę bo wg usg 9+4 i termin na 10.11.2024. a z om 9+1 i temin na 13.11.2024 😂. Następna wizyta rownież 10 maja 😉
A co najważniesze nie ma cukrzycy ciążowej tym razem 🤗 w związku z tym, że w poprzedniej ciąży miałam to wcześniej dostałam skierowanie na krzywą cukrową i wyniki idealne krew i mocz też ok 😊

Aż nie wierzę w taki zbieg okoliczności 😍🥰❤️

Dziewczyny kończę opakowanie kwasu foliowego. Możecie przypomniec, który to suplement polecalyscie, że jest najlepszy?

I drugie pytanie. Czy zauważylyście może u siebie teraz, czy też w poprzednich ciążach pogorszenie wzroku? Czytałam, że się zdarza. Ja Mam jakąś minimalna wadę, ale nie noszę okularów. Od kilku dni zauważyłam zdecydowane pogorszenie ostrości widzenia. W dodatku mam "suche" oczy.

Cześć dziewczyny:) ja dziś byłam na usg z powodu silnych boli brzucha ogólnie mocne wzdęcia cały brzuch się napinał tak że musiałam przerwać pracę. Doktor zbadał stwierdził że to jelita mają szok i złe pracują. Ale z dzidziusiem wszystko super fikał w trakcie badania. Zdjęcia nie dostałam bo za 2 tyg będzie normalna wizyta z pomiarami

Hej.
Cieszę się, że dzisiejsze wizyty udane:).
Ja nie mam i nawet nie miałam przez chwilę żadnych delikatnych. Bolą mnie jedynie delikatnie brodawki i jestem mega zmęczona, ale dzisiaj miałam przepływ energii, więc już szukam w tym czegoś niepokojącego.
O to fajnie. Ja też w zadnej nie miałam. I prawie każda taka sama :). Nie szukaj nic niepokojącego. To zmęczenie to normalna rzecz i przypływ energii też. Ja teraz też go mam...
Popołudniu zachciało mi się spać, ale było słońce i ciepło i pojechaliśmy na wycieczkę rowerową :). 12 km, jak wrociliśmy to caly czas na nogach. Zasnac nie mogę więc .... triche poczytam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kończę opakowanie kwasu foliowego. Możecie przypomniec, który to suplement polecalyscie, że jest najlepszy?

I drugie pytanie. Czy zauważylyście może u siebie teraz, czy też w poprzednich ciążach pogorszenie wzroku? Czytałam, że się zdarza. Ja Mam jakąś minimalna wadę, ale nie noszę okularów. Od kilku dni zauważyłam zdecydowane pogorszenie ostrości widzenia. W dodatku mam "suche" oczy.
jednym z lepszych jest Prenatal. Ja zażywam Puerię uno 😄

reklama

Ja zarówno w poprzedniej ciąży jak i w tej biorę prenatal

Do góry