reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Nie zazdroszcze Wam dziewczyny, wiem jak to jest mieć takie mdłości. W poprzedniej ciąży mordowały mnie mdłości i wymioty do 20tyg, teraz też mam ale nie aż tak. Dobrze ,że jest lek ja bym brała i sie nie zastanawiała .

Dziś piękna pogoda, w planach mam relax na dworku, z dziewczynami skocze na wrotki, potem pewnie bedzie zabawa na podwórku z dziećmi. Uwielbiam takie ciepłe dni jak spędzamy je na dworzu. 😍

Wzięłam przed chwilą xonvea .. jestem wykończona tym, że jest mi tak niedobrze
ja biorę xonvea już prawie 2 tyg, obecnie jestem na 4 tabletkach, więc maksymalna dawka. Próbowałam zostać na 3 ale wtedy czułam się dalej bardzo złe. Przy 4 jest trochę lepiej, ale w dalszym ciągu to nie jest cud którego chyba oczekiwałam 😅Pozwala mi to na wykonywanie podstawowych czynności. Także łącze się w bólu bo u mnie mimo codziennego przyjmowania dalej mam mdłości, sporadyczne wymioty i tego kapcia w buzi jak na kacu. Zamknięte koło :( trzymaj się i oby w 2 trymestrze te dolegliwości przeszły. Mój mąż dziś wyjeżdża na tydzień i mam nadzieje ze właśnie dzięki tym tabletkom jakoś przetrwamy bo jestem do niczego

Hej☺️ u mnie też dziś ciepło, chociaż bez słonka. Idziemy dziś na urodziny teściowej i będę robić za kierowcę, żeby nie było podejrzeń, że odmawiam alkoholu 😂 a odległość mamy taka, że spokojnie możnaby zrobić spacer 😅 myślimy też żeby niedługo powiedzieć rodzicom🙈

Ja dzisiaj też kryzysowo z mdłościami (na szczęście bez finału😅) - ciekawe jest to, że w ciągu tygodnia kiedy chodzę do pracy jest względny luzik, a sobota jest zawsze cięższa 🙈 ale nie poddaje się, zaliczyłam już zakupy spożywcze i obi, a teraz ruszam do porządków na tarasie, żeby oficjalnie zacząć wiosnę 😅💪🌸

Dziewczyny jak sobie radzić z tym że hormony tak wpływają na nastrój ? No jestem na zmianę szczęśliwa i wkurwiona., każdemu się obrywa , sama ze sobą nie wytrzymuję ,
Męża cierpliwość naciągnięta jak guma w gaciach a mi się chce płakać. Byle powód wyolbrzymiam. Syna zabawki grające mam ochotę przez okno wywalić a psa i jego sierść jak widzę to ogolić na łyso. Do tego mam rwę i ledwo chodzę 😥

reklama
Ja już po wizycie, jest 1.87 cm człowieka z bojącym serduszkiem 🥰 Jestem dziś 9+0, według USG 8+3 i termin na 13.11.

Leki zostają bez zmian, dostałam też receptę na ten lek na mdłości, zobaczymy. Torbiel minimalnie mniejsza. Niestety do 14 tygodnia dał nam bana na seks 🙃🫣

Wyniki powiedział, że ok, a ja z tej ekscytacji, że usłyszałam serduszko, zapomniałam zapytać o wynik cytomegalii. Ale zaufam mu, że skoro ok, to ok.

Do góry