reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Jeszcze 7 dni do usg 😱 teraz to już zleci z górki 😊 piszcie dziewczyny kto ma w tym tyg wizyty bo chyba większość ma 😉 będzie to na pewno tydzień pełen wrażeń, aż nie moge sie doczekać 😁

U mnie dziś od rana lekkie mdłości, nie wiem czy to z głodu czy nie 😉 nie mam tez zbytnio apetytu wiec póki co o samej kawie. A co do kawy to pije jedną dziennie rozpuszczalną. Unikam wszystkiego co niedozwolone, a z kawą to myśle że jedna słaba jest w porządku.
A co Twoim zdaniem jest niedozwolone? 😏☺️

A co Twoim zdaniem jest niedozwolone? 😏☺️
Alkohol 😅 ale bardziej tez zwracam uwage np na sery żeby były z pasteryzowanego mleka, czy np lubiałam sobie pić takie soczki sklepowe tłoczone na zimno i niepasteryzowanych też lepiej unikać. Surowe mięso i ryby to też taka oczywista oczywistość jak alkohol. I np też ostatnio kupiłam sobie kiełki brokułu i też ponoć są nie bardzo wskazane w ciąży , tego nie wiedziałam , tzn nie że brokułu tylko poprostu kupne kiełki.

Dziś mam zjazd siły, tak jak dziś mi sie nie chce to dawno tak nie miałam

Alkohol 😅 ale bardziej tez zwracam uwage np na sery żeby były z pasteryzowanego mleka, czy np lubiałam sobie pić takie soczki sklepowe tłoczone na zimno i niepasteryzowanych też lepiej unikać. Surowe mięso i ryby to też taka oczywista oczywistość jak alkohol. I np też ostatnio kupiłam sobie kiełki brokułu i też ponoć są nie bardzo wskazane w ciąży , tego nie wiedziałam , tzn nie że brokułu tylko poprostu kupne kiełki.

O matko to ja o tych soczkach bym nie pomyślała w ogóle, skąd takie info ? W poprzedniej ciąży nikt mi o czymś takim nie mówił a panikara że mnie ze nawet camembertu nie jadłam;p

O matko to ja o tych soczkach bym nie pomyślała w ogóle, skąd takie info ? W poprzedniej ciąży nikt mi o czymś takim nie mówił a panikara że mnie ze nawet camembertu nie jadłam;p
A z internetu , nawet nie wiem czy nie na tym forum gdzieś to wyczytałam. Pamietam tylko że przez to że są niepasteryzowane jest ryzyko zarażenia sie salmonellą i e coli, pewnie małe ale jest skoro każą unikać 😉 oczywiście przeczytałam to po wypiciu takiego właśnie soku 😅 teraz czytam czy pasteryzowany, i te wybieram. Camembert też są różne, są te pasteryzowane i te nie pasteryzowane. Ostatnio nawet kupiłam parmezan pasteryzowany, teraz z niczym nie ma problemu. Wczoraj nawet piłam prosseco 0,0% 😇

W poprzedniej ciąży chodziłam do szkoly rodzenia, to położne gadały, że tatar i sushi dozwolone :D Z niedozwolonych to tylko alkohol.. ale wiadomo, każdy robi tak, jak uważa za stosowne :)

W poprzedniej ciąży chodziłam do szkoly rodzenia, to położne gadały, że tatar i sushi dozwolone :D Z niedozwolonych to tylko alkohol.. ale wiadomo, każdy robi tak, jak uważa za stosowne :)

A pijecie może herbatę? Jak tak to taka zwykła czarna czy jakieś konkretne? Wiem że zawiera kofeinę ale zamiast kawy której nie pije..

reklama
Dziewczyny jak u Was nastroje i stres? Ja mam wrażenie, że u mnie to wielka sinusoida w tym temacie. Staram się nie nakręcać i myśleć pozytywnie, ale czasem sama nie potrafię zapanować nad czarnymi myślami... 🥺

Do góry