reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Migrena ;( dziewczyny jestem migrenowcem od lat, nauczyłam się radzić sobie z tym plus dobrane dobrze leki i ataki szybko mijają. Ostatnio byłam w programie i dostawałam zastrzyk który na 3 miesiące niwelował ataki . Teraz jestem 5+6 i ataki wróciły . Najpierw łagodnie ale od wczoraj jest dramat. Paracetamol lekko koi na pół godziny a później 5 godzin dramat do kolejnej dawki . Wymiotuję z bólu nie widzę na oczy jestem wyłączona . Byłam wczoraj na Fizjo od głowy nawet i nic nocka do tyłu leżę i kwiczę. Macie jakieś doświadczenia z migrena w ciąży ? Co tu robić jak nic nie można brać a ból głowy zwala z nóg ? Jestem wykończona

reklama
Jeszcze 7 dni do usg 😱 teraz to już zleci z górki 😊 piszcie dziewczyny kto ma w tym tyg wizyty bo chyba większość ma 😉 będzie to na pewno tydzień pełen wrażeń, aż nie moge sie doczekać 😁

U mnie dziś od rana lekkie mdłości, nie wiem czy to z głodu czy nie 😉 nie mam tez zbytnio apetytu wiec póki co o samej kawie. A co do kawy to pije jedną dziennie rozpuszczalną. Unikam wszystkiego co niedozwolone, a z kawą to myśle że jedna słaba jest w porządku.

Migrena ;( dziewczyny jestem migrenowcem od lat, nauczyłam się radzić sobie z tym plus dobrane dobrze leki i ataki szybko mijają. Ostatnio byłam w programie i dostawałam zastrzyk który na 3 miesiące niwelował ataki . Teraz jestem 5+6 i ataki wróciły . Najpierw łagodnie ale od wczoraj jest dramat. Paracetamol lekko koi na pół godziny a później 5 godzin dramat do kolejnej dawki . Wymiotuję z bólu nie widzę na oczy jestem wyłączona . Byłam wczoraj na Fizjo od głowy nawet i nic nocka do tyłu leżę i kwiczę. Macie jakieś doświadczenia z migrena w ciąży ? Co tu robić jak nic nie można brać a ból głowy zwala z nóg ? Jestem wykończona
To musi być okropne. Niestety nie pomogę 😓

nigdy chyba nie miałam takiej migreny. W ciążach zdarzały mi się kilkudniowe silne bóle głowy, ale raczej nie do tego stopnia. Ja tak jak ty jak już nie mogłam wytrzymać brałam paracetamol, ciemny pokój i łóżko. Ale może przy tak silnych migrenach ginekolog coś poradzi?
Jeszcze 7 dni do usg 😱 teraz to już zleci z górki 😊 piszcie dziewczyny kto ma w tym tyg wizyty bo chyba większość ma 😉 będzie to na pewno tydzień pełen wrażeń, aż nie moge sie doczekać 😁

U mnie dziś od rana lekkie mdłości, nie wiem czy to z głodu czy nie 😉 nie mam tez zbytnio apetytu wiec póki co o samej kawie. A co do kawy to pije jedną dziennie rozpuszczalną. Unikam wszystkiego co niedozwolone, a z kawą to myśle że jedna słaba jest w porządku.
tez już czekam do następnego piątku. Czuje trochę strach, trochę ekscytacje.
Ja kawe pije ale mniej niż przed ciąża chyba bardziej z przyzwyczajenia.
Od kilku dni mdli mnie kiedy jestem głodna, i mdli mnie kiedy zjem wiec nie ms dobrego wyjścia. Dziś od momentu otwarcia oczu złe się czuje, nie mam na nic sił. Dziś 6+0

U nas wizyta we wtorek 😬 będzie już 7+2 .
Ja odkąd jestem w ciąży mam odruch wymiotny jak tylko poczuje zapach kawy. Nawet Inkę kupiłam że może taka zbożowa ale nie. Może później mi przejdzie bo przed piłam kawę litrami 😄

Mam w niedzielę 24 wizytę. To będzie 7+0 😊

ja mam w czwartek 21 wizytę. Dzien dobry wszystkim w poludnie😆 alenie mnie dziś w pracy wymęczyli. A gdzie do 17😒

reklama
Do góry