reklama
madziulka_91
Fanka BB :)
SuperMi w końcu przyszły wyniki bety i rośnie, co prawda dopiero 330 ale nadal piękny przyrost więc chwilowo będę spokojniejsza. Jak sobie dziewczyny radzicie z tym stresem? Ja to mam wrażenie, że wyjdę czasem z siebie.
Teraz żaluje że nie poszłam na tą betę do pierwszego usg jest mega stres i to chyba nieuniknione, człowiek sie uspokoi troche jak zobaczy serduszko, potem i tak będzie sie martwił... ale już nie tak może
Ja po teleporadzie, mam pierwsza betę (55), mam brać Acard i Uteogestan + standardowo jakieś kompleksowe zestawienie dla ciężarnych
Acard rozrzedza krew, zapobiega zakrzepom, najczęściej lekarze dają profilaktycznie przy historii poronien
Acard rozrzedza krew, zapobiega zakrzepom, najczęściej lekarze dają profilaktycznie przy historii poronien
NettieLeah
Początkująca w BB
Jak sobie radzę za stresem? Nie radzę sobię Myślałam że beta mnie uspokoi. Nie uspokoiła. Mówię lekarz mnie uspokoi. Nic z tego. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i myślę, że jak już serduszko usłyszę będę spokojna. Wiem, że nie będę, bo wszystko się może zdarzyć i tak już będzie przez 9 miesięcy... Rodzić będę na oddziale psychiatrycznym albo na porodówce ale siwiusieńka jak popiół. Staram się na prawdę poprzestawiać sobie w głowie i myśleć pozytywnie, będzie co będzie ale ciężko mi to idzie. Dobrze, że znalazłam to forum....Mi w końcu przyszły wyniki bety i rośnie, co prawda dopiero 330 ale nadal piękny przyrost więc chwilowo będę spokojniejsza. Jak sobie dziewczyny radzicie z tym stresem? Ja to mam wrażenie, że wyjdę czasem z siebie.
Kinga_26
Ja teraz zrobiłam się już spokojna, ale nie wiem na ile czytałam wczoraj jakieś artykuły i że to normalne, że kobiety w ciąży łapią się za piersi, aby sprawdzić czy nadal boląJak sobie radzę za stresem? Nie radzę sobię Myślałam że beta mnie uspokoi. Nie uspokoiła. Mówię lekarz mnie uspokoi. Nic z tego. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i myślę, że jak już serduszko usłyszę będę spokojna. Wiem, że nie będę, bo wszystko się może zdarzyć i tak już będzie przez 9 miesięcy... Rodzić będę na oddziale psychiatrycznym albo na porodówce ale siwiusieńka jak popiół. Staram się na prawdę poprzestawiać sobie w głowie i myśleć pozytywnie, będzie co będzie ale ciężko mi to idzie. Dobrze, że znalazłam to forum....
madziulka_91
ten stres to juz do 18nastki będzieJak sobie radzę za stresem? Nie radzę sobię Myślałam że beta mnie uspokoi. Nie uspokoiła. Mówię lekarz mnie uspokoi. Nic z tego. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i myślę, że jak już serduszko usłyszę będę spokojna. Wiem, że nie będę, bo wszystko się może zdarzyć i tak już będzie przez 9 miesięcy... Rodzić będę na oddziale psychiatrycznym albo na porodówce ale siwiusieńka jak popiół. Staram się na prawdę poprzestawiać sobie w głowie i myśleć pozytywnie, będzie co będzie ale ciężko mi to idzie. Dobrze, że znalazłam to forum....
Papatk_a
Mi w końcu przyszły wyniki bety i rośnie, co prawda dopiero 330 ale nadal piękny przyrost więc chwilowo będę spokojniejsza. Jak sobie dziewczyny radzicie z tym stresem? Ja to mam wrażenie, że wyjdę czasem z siebie.
Każą się nie denerwować ale ...
Ostatnia ciąża była książkowa , beta od początku duża szybko rosła i niestety...z tym że teraz jest inaczej może to znak że będzie już tylko dobrze. Jutro wizyta strach to mało powiedziane
nieboniebieskie
Acard jest na rozrzedzenie krwi.
A jeśli chodzi o stres to ja pp wizycie jestem bardziej zestresowana niż przed bo więcej nadziei jest, a wizyta dopiero za dokładnie miesiąc. Ten miesiąc w tym momencie to jak wieczność i wszystko może się wydarzyć bo to te właśnie tyg lubią płatać figle
A jeśli chodzi o stres to ja pp wizycie jestem bardziej zestresowana niż przed bo więcej nadziei jest, a wizyta dopiero za dokładnie miesiąc. Ten miesiąc w tym momencie to jak wieczność i wszystko może się wydarzyć bo to te właśnie tyg lubią płatać figle
Ifi25
Moderator
Ja tez ciagle się stresuje mąż mówi żebym się uspokoiła i pozytywnie myślała, a mi ciężko.
Ciagle jak idę do toalety, to sprawdzam, czy aby na pewno nie ma nigdzie krwi, to już taka moja obsesja.
Jutro idę na 3 betę, a w czwartek pójdę sprawdzić przyrost i progesteron, a w następnym tyg na pewno prywatnie się umówię, bo zwariuje do końca marca.
Myślcie już kiedy przejść na zwolnienie w pracy?
Ciagle jak idę do toalety, to sprawdzam, czy aby na pewno nie ma nigdzie krwi, to już taka moja obsesja.
Jutro idę na 3 betę, a w czwartek pójdę sprawdzić przyrost i progesteron, a w następnym tyg na pewno prywatnie się umówię, bo zwariuje do końca marca.
reklama
Mam to samo, każda wizyta w łazience, to obczajam, czy na pewno wszystko ok, chociaż to nadal nie daje gwarancji. Poprzednio miałam poronienie zatrzymane i długo nie krwawiłam, więc wszystko wydawało się być w porządku :/Ja tez ciagle się stresuje mąż mówi żebym się uspokoiła i pozytywnie myślała, a mi ciężko.
Odnośnie L4 ja mam taką sytuację, że kończy mi się umowa w połowie ciąży i nie mam złudzeń, że w takiej sytuacji nie zostanie ona przedłużona, więc raczej nie będę chojrakować i jak lekarz powie, że mam iść, to od razu biorę. Jak nie, to chyba standardowo koło 5 miesiąca (tak brałam ostatnio i tak większość moich znajomych robi). Ja bardziej rozkminiam, kiedy w ogóle powiedzieć.