reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Cześć dziewczyny,
Miałam dziś prenatalne. Wszystko ok, lekarz powiedział że najprawdopodobniej dziewczynka 🙂 Mam już syna 15 letniego.
Popłakałam się jeszcze przed badaniem, bo w styczniu poronienie w 12+5, nie doczekałam wtedy do prenatalnych, więc dziś moje pierwsze pytanie do lekarza było, czy dziecko żyje.
Na szczęście wszystko ok, dziękuję Opatrzności. Kamień spadł mi z serca, w czasie majówki próbowałam się relaksować, ale z tyłu głowy oczekiwanie i lęki.Teraz tylko czekam na wyniki pappa.
Miłego dnia.

reklama
Ja dziś rano byłam u mojego gina na wizycie kontrolnej.
Trochę się zmartwiłam, bo okazało się, że mam tak ułożoną macicę, że jest problem żeby dziecko dobrze obejrzeć. Robił USG przez pochwę i przez brzuch i jakoś na rympał złapał CRL, ale z tego pomiaru wynika, że mały jest o tydzień do przodu.
Chyba będę szukała innego ginekologa.
Spokojnie, może to kwestia sprzętu. Ja mam tyłozgięcie macicy i przy USG przez pochwę lekarz każe mi wkładać piaski pod pośladki i wszystko spoko widać. A może bobas nie współpracował akurat. Będzie dobrze 😉

Hejka☺️ moja grecka majówka jeszcze trwa, wracamy w środę a w czwartek prenatalne 😬
zazdroszczę 😍
Ja mam dziś na 15:40.
Byłam w zeszłym tygodniu w poniedziałek ale bobo było o 1-2mm za małe na dokładne pomiary i odłożyliśmy o tydzień. Ale od razu pobrali mi krew do badania Pappa więc dziś od razu lekarz będzie mógł je omówić. Denerwuję się i chciałabym już być po 😔
będzie dobrze, trzymam kciuki 🤞🏻
Ja w czwartek krew na test Pappa i w piątek 16:40 USG prenatalne 😇

Ja tak samo, ale musimy być dobrej myśli, doszłyśmy już tak daleko🥰 chociaż jak to mój mąż powiedział ja się będę martwić aż do porodu a potem tylko do 18- tki 🤣😜
mam wrażenie ze martwienie się nie kończy 😅

Spokojnie, może to kwestia sprzętu. Ja mam tyłozgięcie macicy i przy USG przez pochwę lekarz każe mi wkładać piaski pod pośladki i wszystko spoko widać. A może bobas nie współpracował akurat. Będzie dobrze 😉
Ja właśnie też mam tyłozgięcie, wiem o nim od lat, ale do tej pory lekarz nic mi na to nie narzekał. Zresztą podobno od około 12 tygodnia macica już się z tyłozgięcia ustawia do normalnej pozycji, więc tym bardziej jestem zdziwiona, że teraz taki problem się pojawił.
No nic, rzeczywiście muszę ochłonąć i się od razu tak nie nakręcać🫣 Po prostu trochę zbiła mnie z pantałyku ta dzisiejsza wizyta 😶

Dziewczyny, prenatalne USG robią już tylko przez brzuch jeśli nie ma problemów z widocznością dzidziuta? Pamiętam, że w mojej poprzedniej ciąży miałam też tv, bo młoda wcisnęła mi się gdzies w biodro prawie i był problem z dokładnym mierzeniem.

reklama
Dziewczyny, prenatalne USG robią już tylko przez brzuch jeśli nie ma problemów z widocznością dzidziuta? Pamiętam, że w mojej poprzedniej ciąży miałam też tv, bo młoda wcisnęła mi się gdzies w biodro prawie i był problem z dokładnym mierzeniem.

Tak ja miałam przez brzuch prenatalne 12+5 i wszystko było już super widać 😊
Jutro kolejne pobranie krwi na badania i mocz we wtorek za tydzień wizyta będzie już 15 tc 🥹

Do góry