reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Czekaj masz 4+3 a ja 4+2 i wyliczyłam sobie termin na 10.11 😅 chyba że to przez dni cyklu bo ja mam 27 dniowe,ale i zdażały się 25,26 i tym razem miałam owulacje w 12dc wiec mysle że optymalnie cykl ten wynosił 26dni. Tak na oko😉 czyli może być i 09.11 licząc 26 a nie 27 dni. Skomplikowane, suma sumarum jak dobrze pójdzie to wyjdzie i tak kiedy zechce 🤷‍♀️
Nie liczę nigdy daty porodu. Tak pokazała apka. Inna pokazał 8 🙃 Ja mam cykle ok 30 dni, owu prawdopodobnie w 20dc. To wszystko jest bardzo niedokładne.
Terminy z synem miałam na 17.04, a urodził jest dopiero 26 😆

reklama
Skoro jest 66% to bym sie nie doszukiwała niczego złego 😉

Ja byłam teraz w polmedicu na NFZ i mam mieszane uczucia,zle nie bylo ,ale nie znam lekarza i ciezko mi stwierdzić czy jest dobry po jednej krótkiej wizycie.
A do swojego prywatnie ide 22go i place 300zl z usg. Na razie mam plan chodzic tu i tu , będę korzystać z badań na NFZ bo w 2017 badania kosztowały krocie prywatnie a teraz nie chce sprawdzać nawet ile 🥲, ale głupią bete płaciłam teraz 62zł a 7 lat temu coś ok 20zł więc przypuszczam że co miesiąc worek pieniędzy bym zostawiała w labolatorium
No jak zobaczyłam cenę bety to wyleciałam z papcki 🤣 Na szczęście miałam dziś teleporade z mega miłym lekarzem i dał skierowanie, więc nie trzeba będzie bulić.

Nie liczę nigdy daty porodu. Tak pokazała apka. Inna pokazał 8 🙃 Ja mam cykle ok 30 dni, owu prawdopodobnie w 20dc. To wszystko jest bardzo niedokładne.
Terminy z synem miałam na 17.04, a urodził jest dopiero 26 😆
taa racja , kiedy wyjdzie tego nie wie nikt 😅 chociaż w drugiej miałam termin na 25 i ur 25.05
Do tyłka też są te przewidywane terminy wg usg, co wizyta to inny termin 😅

Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ( możliwe) ale kupiłam sobie dziś rano sok świeżo wyciskany marchewkowo bananowy, no i wypiłam pare łyków i dziwny miał smak, stwierdziłam że go nie wypije bo 🤮 ale ogolnie nie mdliło mnie ani nic tylko smak tej marchewki był dziwny i teraz do obiadu kupiłam taką marchewke gotowaną i też ma taki sam dziwny smak jak sok. A ja lubie marchewke i surową i gotowaną więc myśle co jest nie tak z tymi marchewkami dziś 🙄 a potem tak myśle ,może to ciążowy objaw... w poprzedniej mi tak obrzydzilo świeżego ogorka, sam zapach mnie do mdłości doprowadzał i ogólnego obrzydzenia 😅 albo czysty zbieg okolicznosci 😉

Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ( możliwe) ale kupiłam sobie dziś rano sok świeżo wyciskany marchewkowo bananowy, no i wypiłam pare łyków i dziwny miał smak, stwierdziłam że go nie wypije bo 🤮 ale ogolnie nie mdliło mnie ani nic tylko smak tej marchewki był dziwny i teraz do obiadu kupiłam taką marchewke gotowaną i też ma taki sam dziwny smak jak sok. A ja lubie marchewke i surową i gotowaną więc myśle co jest nie tak z tymi marchewkami dziś 🙄 a potem tak myśle ,może to ciążowy objaw... w poprzedniej mi tak obrzydzilo świeżego ogorka, sam zapach mnie do mdłości doprowadzał i ogólnego obrzydzenia 😅 albo czysty zbieg okolicznosci 😉
Ale chyba to ta marchewka coś z nią nie tak

reklama
Po wizycie za wiele nie było widać bo to dopiero 5+2 , ale pęcherzyk ciążowy 5 mm w jamie macicy, plus drugi pęcherzyk odpowiadający pęcherzykowi ciazowemu , który zostaje pod znakiem zapytania .
Za dwa tygodnie wizyta mam nadzieję że ❤️🥹🥹
No i leki leki i jeszcze raz leki. Zwiększone dawki .

Do góry