reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Trzymam kciuki! 😄

Fajne podejście macie, ja muszę ostatni raz zrobić przyrost i progesteron, bo nie wytrzymam.
Jestem ciekawa, czy wzrósł mi ten progesteron, ale to się dowiem w czwartek.
No i w następnym tygodniu się umówię do lekarza.
Muszę się ogarnąć i tez więcej spokoju odnaleźć w sobie.

Powodzenia 🤞🏼
A jeśli mogę wiedzieć jaki miałam prog wcześniej,że chcesz sprawdzić czy urósł?

Dziewczyny a kiedy powinno się badać progesteron? Bo mi dr przepisała duphaston ale bez spr progesteronu. Powiedziała że na wszelki wypadek mam brać...
A no i zapisałam się jeszcze do lekarza przed świętami dla spokojności. Tylko teraz będzie przez pakiet pzu więc zobaczymy jak taka wizyta wygląda 😉 a no i ile płacicie za wizytę z usg u swoich lekarzy ? U mnie 350 zł..

na necie jest ze w normie i że jak oduagnie 1000 to wolniej przyrasta😉 chciałam jeszcze poznać wasze opinie
Skoro jest 66% to bym sie nie doszukiwała niczego złego 😉

Ja byłam teraz w polmedicu na NFZ i mam mieszane uczucia,zle nie bylo ,ale nie znam lekarza i ciezko mi stwierdzić czy jest dobry po jednej krótkiej wizycie.
A do swojego prywatnie ide 22go i place 300zl z usg. Na razie mam plan chodzic tu i tu , będę korzystać z badań na NFZ bo w 2017 badania kosztowały krocie prywatnie a teraz nie chce sprawdzać nawet ile 🥲, ale głupią bete płaciłam teraz 62zł a 7 lat temu coś ok 20zł więc przypuszczam że co miesiąc worek pieniędzy bym zostawiała w labolatorium

Dziewczyny a kiedy powinno się badać progesteron? Bo mi dr przepisała duphaston ale bez spr progesteronu. Powiedziała że na wszelki wypadek mam brać...
A no i zapisałam się jeszcze do lekarza przed świętami dla spokojności. Tylko teraz będzie przez pakiet pzu więc zobaczymy jak taka wizyta wygląda 😉 a no i ile płacicie za wizytę z usg u swoich lekarzy ? U mnie 350 zł..

Wizyta prywatnie w klinice 250 z USG 😊

Skoro jest 66% to bym sie nie doszukiwała niczego złego 😉

Ja byłam teraz w polmedicu na NFZ i mam mieszane uczucia,zle nie bylo ,ale nie znam lekarza i ciezko mi stwierdzić czy jest dobry po jednej krótkiej wizycie.
A do swojego prywatnie ide 22go i place 300zl z usg. Na razie mam plan chodzic tu i tu , będę korzystać z badań na NFZ bo w 2017 badania kosztowały krocie prywatnie a teraz nie chce sprawdzać nawet ile 🥲, ale głupią bete płaciłam teraz 62zł a 7 lat temu coś ok 20zł więc przypuszczam że co miesiąc worek pieniędzy bym zostawiała w labolatorium

Dokładnie jedna beta i progesteron i 84 zł 🫥

Powodzenia 🤞🏼
A jeśli mogę wiedzieć jaki miałam prog wcześniej,że chcesz sprawdzić czy urósł?

Norma dla 1 trymestru 11,0-44,3, a ja miałam 13,40 i ciagle wydaje mi się, ze to i tak mało.
Muszę sprawdzić żeby w razie co szybciej do lekarza i jakieś leki włączyć.
U mnie beta + prog, to tez ok 100 zł.
Za gina prywatnie tez pewnie zapłacę z 350 zł.

Norma dla 1 trymestru 11,0-44,3, a ja miałam 13,40 i ciagle wydaje mi się, ze to i tak mało.
Muszę sprawdzić żeby w razie co szybciej do lekarza i jakieś leki włączyć.
U mnie beta + prog, to tez ok 100 zł.
Za gina prywatnie tez pewnie zapłacę z 350 zł.
Pamiętaj o tym, że progesteron jest skokowo. W trakcie pobierania mogłaś mieć te 13 ale np. za 3h mogło być już 17-20.

Ja w Luxmedzie za betę i proga płaciłam 59, ale już 3 razy byłam na wycieczce 🙈

reklama
Pamiętaj o tym, że progesteron jest skokowo. W trakcie pobierania mogłaś mieć te 13 ale np. za 3h mogło być już 17-20.

Ja w Luxmedzie za betę i proga płaciłam 59, ale już 3 razy byłam na wycieczce 🙈

Dzięki, ja potrzebowałam to przeczytać, bo nie wiedziałam szczerze i milion myśli.😅

Do góry