reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Może byśmy zrobiły tak jak w innych wątkach na pierwszej stronie tabelkę z terminami porodu i drugą z terminami wizyt , fajnie to sie sprawdza wiadomo wtedy kto i co i kiedy 😉 tylko to musi administrator dodać

Ja to nie wiem co bardziej stresuje, objawy czy ich brak. Drugi dzień w ogóle nie czuje żebym w ciąży była , jedynie mam humorki ale to jak przed okresem nic szczególnego 🤷‍♀️
I przeglądałam dziś wózki 😂 wybrałam już bez oglądania na żywo, w ciągu 5 minut 😅 wiadomo takie zakupy to na późniejszy czas ale wstałam rano i tak z ciekawości zarzuciłam oko 😆

reklama
Ja mam wizytę 26.03, a będzie wtedy 7t3d.
Zastanawiam się, czy wybrać się tez trochę szybciej prywatnie właśnie przez ostatnie poronienie.
Pewnie, dla świętego spokoju lepiej iść ❤ 26.03 to jeszcze prawie cały miesiąc , na kiedy masz termin ?

Ja myśle tak wybrać się 21,22.03 to w sumie będzie u mnie nie cały 7 tydzień , ale nawet jeśli nie będzie widać serduszka to 2.04 mam na nfz to wtedy już powinno być coś widać w 8tc

Ja mam wizytę 12.03, obecnie dla bezpieczeństwa biorę raz dziennie cyclogest bo został mi z poprzednich cykli. I jeszcze w poniedziałek myślę nad kolejną betą 🙂

Ja jestem po 2 poronieniach z niewiadomych przyczyn więc też się stresuje mocno. Za każdą wizytę trzymam mocno kciuki ✊✊✊️ No musi być dobrze. Z tymi tabelkami to super pomysł. A można ustawić taki pasek pod nikiem kto w którym tyg jest?

U mnie piersi zupełnie nie zareagowały na ciążę, a na pewno zauważyłabym różnice 😅 ale zrobiłam dzisiaj betę (917) i progesteron (45), beta w środę w dniu @ wyniosła nieco ponad 300, więc pomimo braku wyraźnych objawów jestem dobrej myśli 🙈

kiedy dziewczyny uważacie, że warto się wybrać do lekarza (tzn. kiedy już coś widać)?
Ja bym obstawiała koło 6 tyg, żeby można było już serduszko zobaczyć. Wcześniej jeśli nie wymagasz leków, to i tak lekarz nic nie wniesie. Ja mam umówiona na 7 tydzień.

reklama
Do góry