reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.

Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂

Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶
Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberem

No być może tam gdzie Klara była jest mega ciepło u nas aż tak nie jest i na pewno małej bym tak nie ubrała.

reklama
Luksus.
My tak dobrze nie mamy 🤪🤪
No my też nie 😁
Zadzwonię w czwartek.
Bo jutro na bank nasza kadrowa ma wolne.
Ale nie wiem czy mi się należy bo ja to mam dziwne te umowy znaczy się miałam umowy.
Mi umowa wygasła w dniu porodu poszłam na macierzyński wypłaca mi pracodawca
( chyba) (on już tam z zusem sam się rozlicza albo zus wypłaca - nie wiem ).
A po macierzyńskim pozostaje mi zasiłek dla bezrobotnych.
Jeśli miałaś umowę do dnia porodu, to zasiłek wypłaca ci zus, bo twój pracodawca przekazał tej wspaniałej instytucji wszystkie papiery i tym samym zakończył waszą współpracę. Zatem wniosek o przeliczenie tego zasiłku składasz w zusie. Przy czym jak najbardziej, należy się 🙂

No być może tam gdzie Klara była jest mega ciepło u nas aż tak nie jest i na pewno małej bym tak nie ubrała.
U nas wiało trochę i nie było chyba nawet 20 stopni. Gołe nóżki to wtedy, jak i ja będę zrzucać portki z długimi nogawkami 🙃 jednak widziałam dziś sporo osób w krótkim rękawku, ja miałam podwójny długi i jeszcze chustkę na szyi i było mi komfortowo.

Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.

Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂

Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶
Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberemu
Siostra nas zabrała na wycieczkę za miasto :) było 17 stopni, w słońcu bardzo ciepło, a Klara tak jak i my nie lubi skarpetek, tym bardziej na łonie natury 😄😅

A u nas dzisiaj był cudowny dzień ♥ długi spacer z babciami, obiad, kawa, powrót do domu babci, nie było nas w domu ok 8 h i córka była przespokojna. Trochę marudziła na początku i jak była głodna. W wózku spała z 1,5 h (w trakcie naszego obiadu nawet), potem w domu z 2 h... no niesamowite ;) :D a dodam, że rano było marudzenie "o nic" tak naprawdę (niestety skok znów... odrzucanie cyca przy jednoczesnym chceniu go itp. itd.)

Oby tylko w nocy spała 🙈

My odpoczywamy na łonie natury :) z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża 😁
Ja moją dokładnie tak samo ubrałam, bo my wysoko i ciepło. Zeszliśmy na lody, a tam dzieci w dresach czapkach. Dobrze, że miałam kocyk... zakryłam ją bo patrzyli na mnie 🙈...i czułam się dziwnie z tak rozebranym dzieckiem.

Ja moją dokładnie tak samo ubrałam, bo my wysoko i ciepło. Zeszliśmy na lody, a tam dzieci w dresach czapkach. Dobrze, że miałam kocyk... zakryłam ją bo patrzyli na mnie 🙈...i czułam się dziwnie z tak rozebranym dzieckiem.
Ja się nie przejmuję, ale wiem o co chodzi, a tu ludzi nie było xD my z krótkimi rękawkami, słońce nas opaliło nawet 🌞 miałam dla niej sweterek, a getry leżą na kocyku, bo miałam zmieniać pieluche, ale ona chyc i na brzuchu 😅😄

reklama
Ja się nie przejmuję, ale wiem o co chodzi, a tu ludzi nie było xD my z krótkimi rękawkami, słońce nas opaliło nawet 🌞 miałam dla niej sweterek, a getry leżą na kocyku, bo miałam zmieniać pieluche, ale ona chyc i na brzuchu 😅😄
Ja niby też się nie przejmuję, ale pierwsze co pomyślałam, o kurde chyba zaszalałam .. jednak raczej ja miałam racje, bo te ubrane dzueci wsztstkie były czerwone na buzi i nie były opalone ;).
@Nat_Ra bardzo dobrą masz zasadę. Ja tez taj ubieram. U nas wczoraj naprawde było ciepło i ja byłam w krotkim rękawku i spodenkach.

Do góry