Było dziś 17 stopni, w słońcu pewnie więcej Klara była na Kasprowym Wierchu przy -20 stopni, wtedy ubrana, wiadomo, ale to zahartowana dziewczynaNo być może tam gdzie Klara była jest mega ciepło u nas aż tak nie jest i na pewno małej bym tak nie ubrała.
reklama
A u nas dzisiaj był cudowny dzień ♥ długi spacer z babciami, obiad, kawa, powrót do domu babci, nie było nas w domu ok 8 h i córka była przespokojna. Trochę marudziła na początku i jak była głodna. W wózku spała z 1,5 h (w trakcie naszego obiadu nawet), potem w domu z 2 h... no niesamowite a dodam, że rano było marudzenie "o nic" tak naprawdę (niestety skok znów... odrzucanie cyca przy jednoczesnym chceniu go itp. itd.)
Oby tylko w nocy spała
Oby tylko w nocy spała
maszak
Fanka BB :)
Ja moją dokładnie tak samo ubrałam, bo my wysoko i ciepło. Zeszliśmy na lody, a tam dzieci w dresach czapkach. Dobrze, że miałam kocyk... zakryłam ją bo patrzyli na mnie ...i czułam się dziwnie z tak rozebranym dzieckiem.My odpoczywamy na łonie natury z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża
Ja się nie przejmuję, ale wiem o co chodzi, a tu ludzi nie było xD my z krótkimi rękawkami, słońce nas opaliło nawet miałam dla niej sweterek, a getry leżą na kocyku, bo miałam zmieniać pieluche, ale ona chyc i na brzuchuJa moją dokładnie tak samo ubrałam, bo my wysoko i ciepło. Zeszliśmy na lody, a tam dzieci w dresach czapkach. Dobrze, że miałam kocyk... zakryłam ją bo patrzyli na mnie ...i czułam się dziwnie z tak rozebranym dzieckiem.
maszak
Ja niby też się nie przejmuję, ale pierwsze co pomyślałam, o kurde chyba zaszalałam .. jednak raczej ja miałam racje, bo te ubrane dzueci wsztstkie były czerwone na buzi i nie były opalone .Ja się nie przejmuję, ale wiem o co chodzi, a tu ludzi nie było xD my z krótkimi rękawkami, słońce nas opaliło nawet miałam dla niej sweterek, a getry leżą na kocyku, bo miałam zmieniać pieluche, ale ona chyc i na brzuchu
@Nat_Ra bardzo dobrą masz zasadę. Ja tez taj ubieram. U nas wczoraj naprawde było ciepło i ja byłam w krotkim rękawku i spodenkach.
@kamilamhm a co tam u ciebie?
Kuba wstał dziś o godzinkę później, 6:20 i ma jakiś problem żeby się ponownie położyć
W ogóle zanim pójdzie spać ze mną na noc, ma jakieś problemy. Długo zasypia, budzi się z płaczem po godzinie, i dosypia do północy i znów budzi się płacząc. Tylko ze mną śpispokojnie. Może ma skok.
Kuba wstał dziś o godzinkę później, 6:20 i ma jakiś problem żeby się ponownie położyć
W ogóle zanim pójdzie spać ze mną na noc, ma jakieś problemy. Długo zasypia, budzi się z płaczem po godzinie, i dosypia do północy i znów budzi się płacząc. Tylko ze mną śpispokojnie. Może ma skok.
maszak
Albo może ząbki dokuczają. Moje tez pobiły dziś rekord i muchy wstaly po 6:00 . I młoda ani myśli iść spać . Ja już po śniadaniu i kawie buszuję w necie .@kamilamhm a co tam u ciebie?
Trzeba złożyć przez PUE.No my też nie
Jeśli miałaś umowę do dnia porodu, to zasiłek wypłaca ci zus, bo twój pracodawca przekazał tej wspaniałej instytucji wszystkie papiery i tym samym zakończył waszą współpracę. Zatem wniosek o przeliczenie tego zasiłku składasz w zusie. Przy czym jak najbardziej, należy się
Skoro już nie jest pracownikiem, to nie ma sensu dzwonić do kadrowej.
reklama
G
guest-1693758626
Gość
Ja niby też się nie przejmuję, ale pierwsze co pomyślałam, o kurde chyba zaszalałam .. jednak raczej ja miałam racje, bo te ubrane dzueci wsztstkie były czerwone na buzi i nie były opalone .
@Nat_Ra bardzo dobrą masz zasadę. Ja tez taj ubieram. U nas wczoraj naprawde było ciepło i ja byłam w krotkim rękawku i spodenkach.
Będąc na tej imprezie mówię do męża patrz jak te dzieciaki są na golaska. Było trochę takich maluchów. Jedno bez spodenek gołe nóżki drugie na krótki rękawek ubrane i spodenki krotkie ( chodzi o lokal ) a nasza w porównaniu z nimi obabulona jak babuszka sukienka na długi rękaw i rajstopki nie za cienki nie za grube na to mój mąż mówi "No widze ale co z tego jak tamte zasmarkane a nasza zdrowa" . Tak żeśmy przy stole rozmawiali i w sumie każdy przyznał nam racje.
A w cale ciepło nie było w tym lokalu.
Na dodatek to maluszki które nie biegają nie szaleją większość z nich lezala w gondoli / nosidle. Sama jak leze to przykrywam się cieńszym kocem bo jednak jest chłodno człowiekowi jak tak leży się bez ruchu
Mówię o niższych temperaturach i wiadomo że w zależności o sytuacji a nie gdzie jest +30 skwar i nie ma czym oddychać.
Nasza to szalała większości na rękach nóżki cały czas pracowały a tamte leży i plus minus w podobnym wieku jak nasza córka.
A jak wróciliśmy do domu położyłam ją na łóżku chciałam jej zdjąć ciuchy i do kąpieli a ona cyk na brzuszek widać że tego było jej brak.
Ja również mam zasade że ubieram mloda jak siebie ale te pogody póki co u nas w cale nie są jakieś rewelacyjne wiec jeśli chodzi o dwór to ma body ( krótki rękaw albo długi ) bluza i spodenki ale spodenki długie i czapeczka cieńsza ale jest