reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Kurde muszę popatrzeć jak to ja tam pisałam. Wiem, że miałam 100% , teraz 60% wypłacane będę miała, a mój mąż miał dwa tygodnie urlopu tacierzynskiego. Muszę poczytać w takim razie dokładniej 😅
Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)

Ostatnia edycja:
reklama
Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)
Ja też tak mam 🤪... czyli lepiej było wziąć 100+60 ;)

No tak. A tym co mieli 60 to dostaną 70 :)
Ale tego nie można było przewidzieć, zawsze jak wprowadzają takie zmiany w przepisach to szczegóły nie są wcześniej znane.
Np. teraz z tych dodatkowych 9 tygodni będą mogli skorzystać rodzice mający prawo do urlopu w sierpniu zeszłego roku, nawet jeśli obecnie ten urlop już im się skończył - bo tak długo prawodawca zwlekał z wprowadzeniem zmian w życie, a ten termin był narzucony odgórnie.

Dzwoniłam do kadrowej i sama mi wypełni ten wniosek, żebym miała to 70% 😁 Ja chciałam tak.

Ja mam płacone przez rok.
To mam dzwonić do kadrów pytać się o ten 1.5 % ?

reklama
Mała zaś marudna cały dzień na rękach 🤪
Tak jak w piątek eh.
Czyżby kolejny ząb nie dawal jej spokoju ?

Obiad zrobiony w sumie już śladu po nim nie ma 🤪
Wyjdziemy na spacerek 🤪❤️🌼

Ja lubię towarzystwo choć jak to mówiłam zawsze w pracy że swoje towarzystwo jest najlepsze 🤪

Ja np w pracy miałam koleżanke co nie za bardzo się przepadaliśmy za sobą 🤪 ale w miare tolerowaliśmy ( musieliśmy) taka moja zmienniczka 🤪🤪
Od momentu kiedy przestałam pracować wysmarowała mi konkretnie dupsko 🤪🤪
Ale jak ja to mówię jak ktoś mnie zna to wie jaka jestem.

Do góry