reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)
Dzwoniłam do kadrowej i sama mi wypełni ten wniosek, żebym miała to 70% 😁 Ja chciałam tak.

reklama
Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)

Ja mam płacone przez rok.
To mam dzwonić do kadrów pytać się o ten 1.5 % ?

Mała zaś marudna cały dzień na rękach 🤪
Tak jak w piątek eh.
Czyżby kolejny ząb nie dawal jej spokoju ?

Obiad zrobiony w sumie już śladu po nim nie ma 🤪
Wyjdziemy na spacerek 🤪❤️🌼

Ja lubię towarzystwo choć jak to mówiłam zawsze w pracy że swoje towarzystwo jest najlepsze 🤪

Ja np w pracy miałam koleżanke co nie za bardzo się przepadaliśmy za sobą 🤪 ale w miare tolerowaliśmy ( musieliśmy) taka moja zmienniczka 🤪🤪
Od momentu kiedy przestałam pracować wysmarowała mi konkretnie dupsko 🤪🤪
Ale jak ja to mówię jak ktoś mnie zna to wie jaka jestem.

My odpoczywamy na łonie natury :) z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża 😁

Załączniki

• 20230501_145903.jpg
    20230501_145903.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 43
  • 20230501_141950.jpg
    20230501_141950.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 38
Ja mam płacone przez rok.
To mam dzwonić do kadrów pytać się o ten 1.5 % ?
Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.
Mała zaś marudna cały dzień na rękach 🤪
Tak jak w piątek eh.
Czyżby kolejny ząb nie dawal jej spokoju ?

Obiad zrobiony w sumie już śladu po nim nie ma 🤪
Wyjdziemy na spacerek 🤪❤️🌼

Ja lubię towarzystwo choć jak to mówiłam zawsze w pracy że swoje towarzystwo jest najlepsze 🤪

Ja np w pracy miałam koleżanke co nie za bardzo się przepadaliśmy za sobą 🤪 ale w miare tolerowaliśmy ( musieliśmy) taka moja zmienniczka 🤪🤪
Od momentu kiedy przestałam pracować wysmarowała mi konkretnie dupsko 🤪🤪
Ale jak ja to mówię jak ktoś mnie zna to wie jaka jestem.
Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂
My odpoczywamy na łonie natury :) z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża 😁
Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶
Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberem

reklama
Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.

Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂

Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶
Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberem

Zadzwonię w czwartek.
Bo jutro na bank nasza kadrowa ma wolne.
Podpytam się.

Do góry