reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

My odpoczywamy na łonie natury :) z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża 😁

Załączniki

• 20230501_145903.jpg
    20230501_145903.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 45
  • 20230501_141950.jpg
    20230501_141950.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 42
reklama
Ja mam płacone przez rok.
To mam dzwonić do kadrów pytać się o ten 1.5 % ?
Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.
Mała zaś marudna cały dzień na rękach 🤪
Tak jak w piątek eh.
Czyżby kolejny ząb nie dawal jej spokoju ?

Obiad zrobiony w sumie już śladu po nim nie ma 🤪
Wyjdziemy na spacerek 🤪❤️🌼

Ja lubię towarzystwo choć jak to mówiłam zawsze w pracy że swoje towarzystwo jest najlepsze 🤪

Ja np w pracy miałam koleżanke co nie za bardzo się przepadaliśmy za sobą 🤪 ale w miare tolerowaliśmy ( musieliśmy) taka moja zmienniczka 🤪🤪
Od momentu kiedy przestałam pracować wysmarowała mi konkretnie dupsko 🤪🤪
Ale jak ja to mówię jak ktoś mnie zna to wie jaka jestem.
Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂
My odpoczywamy na łonie natury :) z moją siostrą i mamą, pierwszy raz sama z Klarą do innego auta wsiadłam, bez męża 😁
Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶
Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberem

Tak, jeśli chcesz mieć zasiłek wyższy o to 1.5% to zadzwoń, bo przeliczenie podstawy jest wyłącznie na wniosek pracownicy. Masz na to bodajże 21 dni od 26 kwietnia.

Ja dzisiaj większość dnia spędziłam sama z Kubą, dzien rozpoczął się o 5:20 😅 wymyśliłam, że jak będzie stękał to zamiast się zastanawiać co mu nie pasuje będę mu podtykać cycka. Zadziałało całkiem nieźle i marudził najwięcej podczas spaceru, kiedy to wymyślony manewr był trudny do zrealizowania 😂

Ale macie ładniusio 🤗 Klara na gołe nóżki a ja Kubę normalnie w dresik ubrałam i jeszcze kocykiem przykryłam, bo wcale mi się nie wydawało jakoś bardzo ciepło 🥶

Zadzwonię w czwartek.
Bo jutro na bank nasza kadrowa ma wolne.
Podpytam się.

No być może tam gdzie Klara była jest mega ciepło u nas aż tak nie jest i na pewno małej bym tak nie ubrała.

Luksus.
My tak dobrze nie mamy 🤪🤪
No my też nie 😁
Zadzwonię w czwartek.
Bo jutro na bank nasza kadrowa ma wolne.
Ale nie wiem czy mi się należy bo ja to mam dziwne te umowy znaczy się miałam umowy.
Mi umowa wygasła w dniu porodu poszłam na macierzyński wypłaca mi pracodawca
( chyba) (on już tam z zusem sam się rozlicza albo zus wypłaca - nie wiem ).
A po macierzyńskim pozostaje mi zasiłek dla bezrobotnych.
Jeśli miałaś umowę do dnia porodu, to zasiłek wypłaca ci zus, bo twój pracodawca przekazał tej wspaniałej instytucji wszystkie papiery i tym samym zakończył waszą współpracę. Zatem wniosek o przeliczenie tego zasiłku składasz w zusie. Przy czym jak najbardziej, należy się 🙂

No być może tam gdzie Klara była jest mega ciepło u nas aż tak nie jest i na pewno małej bym tak nie ubrała.
U nas wiało trochę i nie było chyba nawet 20 stopni. Gołe nóżki to wtedy, jak i ja będę zrzucać portki z długimi nogawkami 🙃 jednak widziałam dziś sporo osób w krótkim rękawku, ja miałam podwójny długi i jeszcze chustkę na szyi i było mi komfortowo.

reklama

Ja już jeździłam z Kubą innymi autami, a nawet uberemu
Siostra nas zabrała na wycieczkę za miasto :) było 17 stopni, w słońcu bardzo ciepło, a Klara tak jak i my nie lubi skarpetek, tym bardziej na łonie natury 😄😅

Do góry