reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie nie.

Bywało że w trakcie zabawy usypiala ot padła ❤️😉
Staram się ją wyciszać i w ciągu dnia do tej pory usypiala ładnie czasem na noc był problem a teraz to w ciągu dnia jest problem od paru dni.
Hmm, to może po prostu tak ma i jej przyjdzie za jakiś czas ♡ z bobasami tak już jest, że codziennie coś nowego nam pokazują hihi ♡

reklama

Załączniki

• 16798344050848624125550522555014.jpg
    16798344050848624125550522555014.jpg
    1 002,8 KB · Wyświetleń: 40
@maszak piękne opaski i śliczna córeczka 😍

@kamilamhm no widzisz, raz się udało, może się uda i kolejne razy. Czasem dziecko się musi przyzwyczaić. U nas Kuba niestety jest przyzwyczajony do mamusi przy zasypianiu, tats może lulać ale młody nie zaśnie. Będzie się bawił albo płakał.

Kuba obecnie zaśnie w wózku ale gdzieś tak na pół godziny, jednak potrafi w nim po prostu leżeć i być wiezionym. Po jakimś czasie zacznie płakać. Śpi też w foteliku.

Dzisiaj nocowaliśmy u nas w domu, bo przyjechała moja mama w odwiedziny. Czuję się tam jak nie u siebie 🙈 przed świętami wracamy na własne śmieci. Czas się ogarnąć.

Nie nie.

Bywało że w trakcie zabawy usypiala ot padła ❤️😉
Staram się ją wyciszać i w ciągu dnia do tej pory usypiala ładnie czasem na noc był problem a teraz to w ciągu dnia jest problem od paru dni.
Mi się zdarza z Kubą, że ładnie się bawi, ale daje dyskretne znaki że chce mu się spać 😉 tu oczkiem wolniej mrugnie, to ziewnie dyskretnie. I jak mi się uda to wyłapać i go położyć, to ładnie zasypia 😄 za to nigdy nie zasnął w trakcie zabawy ot tak, sam z siebie.

Mi się zdarza z Kubą, że ładnie się bawi, ale daje dyskretne znaki że chce mu się spać 😉 tu oczkiem wolniej mrugnie, to ziewnie dyskretnie. I jak mi się uda to wyłapać i go położyć, to ładnie zasypia 😄 za to nigdy nie zasnął w trakcie zabawy ot tak, sam z siebie.

To moja znać wcześniej nie daje 😂 domyślam sie 🤪

Od razu zaczyna się akcja 😂😉

No naszej zdarzyło się że usnęła w trakcie zabawy chociażby przy przekręcaniu kartek w książce 😂😂 tu niby czyta i prosze nagle odpływa.

Dzisiaj ładnie zasnęła malutka ❤️
Jak widać da sie 🤪

To moja znać wcześniej nie daje 😂 domyślam sie 🤪

Od razu zaczyna się akcja 😂😉

No naszej zdarzyło się że usnęła w trakcie zabawy chociażby przy przekręcaniu kartek w książce 😂😂 tu niby czyta i prosze nagle odpływa.

Dzisiaj ładnie zasnęła malutka ❤️
Jak widać da sie 🤪
Kuba jak przegapię sygnały, to w końcu zaczyna płakać. Wtedy wiem, że szybciutko idziemy do spania.

A dzisiaj akcja czopek... Kuba pobił swój rekord nierobienia kupki. Już się przyzwyczaiłam, że brudzi pieluszkę raz w tygodniu, ale teraz wyczekałam przepisowe 10dni 😳 czekałam, bo nie było objawów brzuszkowych. Dzisiaj decyzja i tak już była podjęta, do tego Kuba zaczął się prężyć. No ale pomogło, po takich przeżyciach dziecko od razu poszło spać. 😅

reklama
Kuba jak przegapię sygnały, to w końcu zaczyna płakać. Wtedy wiem, że szybciutko idziemy do spania.

A dzisiaj akcja czopek... Kuba pobił swój rekord nierobienia kupki. Już się przyzwyczaiłam, że brudzi pieluszkę raz w tygodniu, ale teraz wyczekałam przepisowe 10dni 😳 czekałam, bo nie było objawów brzuszkowych. Dzisiaj decyzja i tak już była podjęta, do tego Kuba zaczął się prężyć. No ale pomogło, po takich przeżyciach dziecko od razu poszło spać. 😅
Oo, 10 dni, tez bym pewnie postanowila zadzialac. U nas ostatnia kupa byla w czwartek. Jutro szczepienie, a malutka się zrobila taaaka marudna... Zwalam na skok (podobno moze byc w 18-20 tygodniu) albo zęby :D chociaz nie widzę, żeby coś wychodziło.

Do góry