reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Hmm mam takiego króliczka szmatkowego, niby juz dla noworodków, ale lezy sobie w koszu z zabawkami 😀 może spróbuję. Dzisiaj rano jak dosypiala sobie kolo męża i próbowałam ją zostawic, to się tak miotała po łóżku, dopóki jej mąż nie przytulił :/ jak ją objął - wszystko ok, dziecko spi.

My dostaliśmy takiego króliczka z pieluszki tetrowej ( tak wygląda) I mała go lubi ❤️ ale również pieluszke lubi jak się jej da i się przytula.

reklama
O widzisz, nie pomyslalam, żeby na dworze odpalić jej jakieś dźwięki szumiące 😀 dzięki za kolejna poradę, wypróbuję! Ostatnio jej śpiewałam, ludzie przechodzący obok mieli ubaw 😀
Każdy sposób dobry. Wiesz stosuję po raz 4 i u mnie działają, ale śmiać mi się chce jak czasem ta suszarka odpalona , a mijam ludzi. Mają znak zapytania na twarzy 🤣😂

Ej a może ona jest przestumulowana zabawą, że ciężko jej zasnąć? Wiesz, bawicie się, a tu nagle ona trze oczka ale układ nerwowy dalej czuje zabawę. Ja to zauważyłam u mojej, jak jestem np u teściowej, ona zabawia wnuczke przed drzemkami, a potem ja mam problem.. a w domu po prostu ją kładę i zasypia w 10 min.. 🤔

Nie nie.

Bywało że w trakcie zabawy usypiala ot padła ❤️😉
Staram się ją wyciszać i w ciągu dnia do tej pory usypiala ładnie czasem na noc był problem a teraz to w ciągu dnia jest problem od paru dni.

Nie nie.

Staram się ją wyciszać i w ciągu dnia do tej pory usypiala ładnie czasem na noc był problem a teraz to w ciągu dnia jest problem od paru dni.
Hmm, to może po prostu tak ma i jej przyjdzie za jakiś czas ♡ z bobasami tak już jest, że codziennie coś nowego nam pokazują hihi ♡

Załączniki

• 16798344050848624125550522555014.jpg
    16798344050848624125550522555014.jpg
    1 002,8 KB · Wyświetleń: 32
@maszak piękne opaski i śliczna córeczka 😍

@kamilamhm no widzisz, raz się udało, może się uda i kolejne razy. Czasem dziecko się musi przyzwyczaić. U nas Kuba niestety jest przyzwyczajony do mamusi przy zasypianiu, tats może lulać ale młody nie zaśnie. Będzie się bawił albo płakał.

Kuba obecnie zaśnie w wózku ale gdzieś tak na pół godziny, jednak potrafi w nim po prostu leżeć i być wiezionym. Po jakimś czasie zacznie płakać. Śpi też w foteliku.

Dzisiaj nocowaliśmy u nas w domu, bo przyjechała moja mama w odwiedziny. Czuję się tam jak nie u siebie 🙈 przed świętami wracamy na własne śmieci. Czas się ogarnąć.

reklama
Nie nie.

Mi się zdarza z Kubą, że ładnie się bawi, ale daje dyskretne znaki że chce mu się spać 😉 tu oczkiem wolniej mrugnie, to ziewnie dyskretnie. I jak mi się uda to wyłapać i go położyć, to ładnie zasypia 😄 za to nigdy nie zasnął w trakcie zabawy ot tak, sam z siebie.

Do góry