reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2022

dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych :p czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami ;)
Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce 😀 bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko 😂

reklama
Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce 😀 bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko 😂
No właśnie... mam nadzieję, że nam się coś uda zorganizować, też raczej latem :)

dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych :p czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami ;)
My jezdzilliśmy różnie raz dziecko miało 2 tyg, miesiac , dwa trasa ok 200 km. Ok 10 miesiąca trasa 700 km (2-3 postoje)... starsza miała 2,5 młodsza 10 miesięcy pojechalismy do UK... wyedy trasa na noc wieksza część trasy przebyta. Potem przerwa na promie i w UK. W wakacje jedziemy na Chprwacje, ale planuję gdzieś nocleg po drodze, bo ponad 1000 km to chyva będzie za dużo na raz.

To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być :).

My ze starszakiem jak mial 4 tygodnie jechaliśmy 300km w jedna stronę ;)

To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być :).
Och, Chorwacja tez mi się marzy ❤️ wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.

Och, Chorwacja tez mi się marzy ❤️ wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.
My byliśmy w sierpniu... i mój 2 latek zniósł to dobrze... ja chyba gorzej z moim brzucholem ;). Ale jak miał rok i byliśmy nad morze no to średnio współpracował. Z młodą byliśmy już w górach 2 h drogi i spała cały czas :). Więc mam nadzieję, że ona też będzie ok.

Cześć!
Dzisiaj malutka jest marudna 😞
Śpi z półotwartymi oczkami 😞 takie przymrożone.
Zobaczymy czy gdzieś wyjedziemy w tym roku ale jeśli się uda to chcielibyśmy w góry ❤️ choć na weekend.

Ja butelkę mam z lovi a smoczek mam dalej 0 + już trzeci 😉 co miesiąc wymieniam na nowy.
Planuje kupić 3 + i zobaczyć czy podpasuje jeśli tak to zostawimy a jak nie to wrócimy do 0 +
Smoczki też z firmy lovi.
Ja bym się nie sugerowała tymi cyframi 0 + czy 3 + wszystko zależy od przepływu w tym smoczku i jak dziecku podpasuje.

reklama
Nie wiem czy chodzi Ci o zagranice czy tutaj, ale my w Klary 4 tygodniu jechaliśmy 250km (2 dni) na święta, niedawno w Bieszczady na 3 dni, a ostatnio do Zakopanego na 5 dni. Przed wyjazdem karmienie to wiadomo, Spała w aucie spokojnie. W razie w, brałam podgrzane mleko. Po dotarciu na miejsce cyc :) Wszędzie brałam podkład do przebierania, taki składany podróżny. Zresztą mam go zawsze jak wychodzę z córą z domu 😊

Do góry