Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dzieckodzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami
reklama
No właśnie... mam nadzieję, że nam się coś uda zorganizować, też raczej latemJa bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko
maszak
Fanka BB :)
My jezdzilliśmy różnie raz dziecko miało 2 tyg, miesiac , dwa trasa ok 200 km. Ok 10 miesiąca trasa 700 km (2-3 postoje)... starsza miała 2,5 młodsza 10 miesięcy pojechalismy do UK... wyedy trasa na noc wieksza część trasy przebyta. Potem przerwa na promie i w UK. W wakacje jedziemy na Chprwacje, ale planuję gdzieś nocleg po drodze, bo ponad 1000 km to chyva będzie za dużo na raz.dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami
maszak
To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być .Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko
PasiastyOgon
Moderator
My ze starszakiem jak mial 4 tygodnie jechaliśmy 300km w jedna stronędzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami
Och, Chorwacja tez mi się marzy wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być .
maszak
My byliśmy w sierpniu... i mój 2 latek zniósł to dobrze... ja chyba gorzej z moim brzucholem . Ale jak miał rok i byliśmy nad morze no to średnio współpracował. Z młodą byliśmy już w górach 2 h drogi i spała cały czas . Więc mam nadzieję, że ona też będzie ok.Och, Chorwacja tez mi się marzy wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.
G
guest-1693758626
Gość
Cześć!
Dzisiaj malutka jest marudna
Śpi z półotwartymi oczkami takie przymrożone.
Zobaczymy czy gdzieś wyjedziemy w tym roku ale jeśli się uda to chcielibyśmy w góry choć na weekend.
Ja butelkę mam z lovi a smoczek mam dalej 0 + już trzeci co miesiąc wymieniam na nowy.
Planuje kupić 3 + i zobaczyć czy podpasuje jeśli tak to zostawimy a jak nie to wrócimy do 0 +
Smoczki też z firmy lovi.
Ja bym się nie sugerowała tymi cyframi 0 + czy 3 + wszystko zależy od przepływu w tym smoczku i jak dziecku podpasuje.
Dzisiaj malutka jest marudna
Śpi z półotwartymi oczkami takie przymrożone.
Zobaczymy czy gdzieś wyjedziemy w tym roku ale jeśli się uda to chcielibyśmy w góry choć na weekend.
Ja butelkę mam z lovi a smoczek mam dalej 0 + już trzeci co miesiąc wymieniam na nowy.
Planuje kupić 3 + i zobaczyć czy podpasuje jeśli tak to zostawimy a jak nie to wrócimy do 0 +
Smoczki też z firmy lovi.
Ja bym się nie sugerowała tymi cyframi 0 + czy 3 + wszystko zależy od przepływu w tym smoczku i jak dziecku podpasuje.
reklama
Nie wiem czy chodzi Ci o zagranice czy tutaj, ale my w Klary 4 tygodniu jechaliśmy 250km (2 dni) na święta, niedawno w Bieszczady na 3 dni, a ostatnio do Zakopanego na 5 dni. Przed wyjazdem karmienie to wiadomo, Spała w aucie spokojnie. W razie w, brałam podgrzane mleko. Po dotarciu na miejsce cyc Wszędzie brałam podkład do przebierania, taki składany podróżny. Zresztą mam go zawsze jak wychodzę z córą z domudzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami