reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
My po szczepieniu niestety malutkiej łzy poleciały 😢
Usnęła koło 20. Obserwuje malutka.

Ogólnie przez cały dzień spała może z max godzinę więc myślę że jednak została wymęczona i dlatego tak zasnęła.
Może tak być, brak snu w ciągu dnia jest wyczerpujący dla takich maluchów. I jeszcze stres z powodu ukłucia...

A Kuba wydał dziś z siebie prawdziwy śmiech 😍

Może tak być, brak snu w ciągu dnia jest wyczerpujący dla takich maluchów. I jeszcze stres z powodu ukłucia...

A Kuba wydał dziś z siebie prawdziwy śmiech 😍

Malutka potrafi tak właśnie spać ledwie godzinę max dwie przez cały dzień a później dość szybko chodzi spać.
No ale to maleństwo ma potrzebe spania to śpi nie chce spać to nie spi.

Nasza malutka też potrafi usmiac się na cały dom 😉 uwielbiam jej smiech wystawia ten swój języczek No słodko to wygląda ❤️

dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych :p czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami ;)

dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych :p czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami ;)
Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce 😀 bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko 😂

Ja bardzo bym chciała, z tego co slyszalam, łatwiej podróżuje się z takim maluszkiem niż ze starszakiem. Ale jeżeli już się na coś zdecydujemy, to może bliżej wakacji na jakiegos "lasta", żebym wiedziała, czego się spodziewać po córeczce 😀 bo może się okazać, że za te 5, 6 miesięcy to już będzie zupełnie inne dziecko 😂
No właśnie... mam nadzieję, że nam się coś uda zorganizować, też raczej latem :)

My jezdzilliśmy różnie raz dziecko miało 2 tyg, miesiac , dwa trasa ok 200 km. Ok 10 miesiąca trasa 700 km (2-3 postoje)... starsza miała 2,5 młodsza 10 miesięcy pojechalismy do UK... wyedy trasa na noc wieksza część trasy przebyta. Potem przerwa na promie i w UK. W wakacje jedziemy na Chprwacje, ale planuję gdzieś nocleg po drodze, bo ponad 1000 km to chyva będzie za dużo na raz.

To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być :).

My ze starszakiem jak mial 4 tygodnie jechaliśmy 300km w jedna stronę ;)

reklama
To zależy od malucha... ale raczej jak teraz lubi jezdzic, tzn spi i nie robi awantur to poźniej też tak może być. My zawszew dłuższe trasy jezdzilismy na noc. Krótsze trasy planowaliśmy tak jak drzemka ma być :).
Och, Chorwacja tez mi się marzy ❤️ wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.

Do góry