reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Hejo jak się macie ..
U mnie kiepsko... taka byłam happy, że maluchy nic odemnie nie złapały... a dziś w nocy mi się mała rozkaszlała... i nic nie spałam... a hak przysnęłam to śnil mi sie szpital, bo zapalenie płuc wyszło. Jedyny plus, że nie ma temperatury i kataru.
A co tam u Was?

reklama
Hejo jak się macie ..
U mnie kiepsko... taka byłam happy, że maluchy nic odemnie nie złapały... a dziś w nocy mi się mała rozkaszlała... i nic nie spałam... a hak przysnęłam to śnil mi sie szpital, bo zapalenie płuc wyszło. Jedyny plus, że nie ma temperatury i kataru.
A co tam u Was?
Dużo zdrówka dla Was 💕

Dziewczyny.. pierwszy raz zostawiłam córeczkę z moją mamą. Miałam umówiony masaż, który już raz przekładałam (przez pracę męża), tym razem znów nie mógł przyjechać więc została mama. Ululalam ją cycem przed wyjściem i mam nadzieję, ze długo pośpi 🍼😇 Ale ten masaż pleców jest mi tak potrzebny.. ♡

Dziewczyny.. pierwszy raz zostawiłam córeczkę z moją mamą. Miałam umówiony masaż, który już raz przekładałam (przez pracę męża), tym razem znów nie mógł przyjechać więc została mama. Ululalam ją cycem przed wyjściem i mam nadzieję, ze długo pośpi 🍼😇 Ale ten masaż pleców jest mi tak potrzebny.. ♡
Jak nakarmiona to ze 2-3h powinna wytrzymać. Jedž i nie myśl o malej. I baw się dobrze 🥰

Hejo jak się macie ..
A co tam u Was?

Zdrówka dla małej!

U nas odpukać malutka zdrowa ❤️
Ale coś od nowa pojawiają jej się te plamki - takie same jak w szpitalu - chyba dalej rumien.
Doktorka mówiła że mogą się utrzymywać jakiś czas albo znikną i znów się pojawia.
Trzeba się wybrać z mala do jakiegoś konkretnego lekarza niech by zerknął.

Będzie dobrze ❤️
Ja moja mała zostawiam od czasu do czasu z moją mamą ❤️ ja wiem zdarza się to raz na tydzień czasem raz na dwa tygodnie.
Ale to szybkie są wyjścia max do dwóch godzin w awaryjnych sytuacjach poda jej mleczko ale staram się wracać na karmienie i często mi się to udaje.
Najczęściej jade jak mała nakarmie w tedy wiem że jest najedzona i dwie godzinki wytrzyma nawet i więcej w zależności ile zje.
Ale nie mam potrzeby wyjść na dłużej.

Zdrówka dla małej!

U nas odpukać malutka zdrowa ❤️
Ale coś od nowa pojawiają jej się te plamki - takie same jak w szpitalu - chyba dalej rumien.
Doktorka mówiła że mogą się utrzymywać jakiś czas albo znikną i znów się pojawia.
Trzeba się wybrać z mala do jakiegoś konkretnego lekarza niech by zerknął.
Dziękuję.
A gdzie się jej pojawiają te plamki? I znikają? Jak to wygląda?

reklama
Mała spała cały czas haha Wróciłam, a ta chrapie sobie w najlepsze 🙈😇🤣
Super 😁 to tak samo jak ja szłam do lekarza. Tak się martwiłam a Kuba przespał cały ten czas .
No to superaśnie 🥰..
Ja wrociłam z małą osłuchowo czysta :), kaszel jest z gardła, tam dużo śliny... delikatnie czerwone to może nie będzie tak źle. Temperatury nadal nie ma :).
Wspaniale, oby tak dalej 😍

Kuba wczoraj miał wspaniały wieczór, przytulał się, bawił, gadał, spał, był takim fajnym dzidziusiem 😍 a dzisiaj jest małym marudką, sam nie wie czego chce 😏 ostatnio sobie myślę o tych minionych miesiącach, i jest mi o tyle łatwiej ☺️ Kuba jest łatwiejszy w obsłudze i zaczyna łapać rytm, podobnie jak Wasze dzieciaczki. Chodzi już spać między 20:00 a 21:00 i śpi ok 4 godzin, a potem ją się kładę, karmię i śpi dalej już ze mną. Pobudka między 7:00 a 8:00 🙃 ma co najmniej dwie drzemki w ciągu dnia, często trzy, prawie codziennie chodzimy na spacer. W końcu zaczęłam się w 100% cieszyć z dziecka, to bardzo przyjemne uczucie 😊😊

Do góry