reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Och, Chorwacja tez mi się marzy ❤️ wlasnie jej się zmienia, na początku super spala w aucie, a teraz potrafi czasem zrobić awanturę... ale nie jeździliśmy jeszcze daleko, póki co tylko wkolo komina.
My byliśmy w sierpniu... i mój 2 latek zniósł to dobrze... ja chyba gorzej z moim brzucholem ;). Ale jak miał rok i byliśmy nad morze no to średnio współpracował. Z młodą byliśmy już w górach 2 h drogi i spała cały czas :). Więc mam nadzieję, że ona też będzie ok.

reklama
Cześć!
Dzisiaj malutka jest marudna 😞
Śpi z półotwartymi oczkami 😞 takie przymrożone.
Zobaczymy czy gdzieś wyjedziemy w tym roku ale jeśli się uda to chcielibyśmy w góry ❤️ choć na weekend.

Ja butelkę mam z lovi a smoczek mam dalej 0 + już trzeci 😉 co miesiąc wymieniam na nowy.
Planuje kupić 3 + i zobaczyć czy podpasuje jeśli tak to zostawimy a jak nie to wrócimy do 0 +
Smoczki też z firmy lovi.
Ja bym się nie sugerowała tymi cyframi 0 + czy 3 + wszystko zależy od przepływu w tym smoczku i jak dziecku podpasuje.

dzień dobry w środę ... zadam pytanie z rodzaju może dziwnych :p czy planujecie jakieś dłuższe i dalsze wyjazdy z maluszkami? a do doświadczonych: kiedy najwcześniej wybraliście się z takim maluszkiem na jakiś wyjazd i dokąd? podzielcie się inspiracjami i radami ;)
Nie wiem czy chodzi Ci o zagranice czy tutaj, ale my w Klary 4 tygodniu jechaliśmy 250km (2 dni) na święta, niedawno w Bieszczady na 3 dni, a ostatnio do Zakopanego na 5 dni. Przed wyjazdem karmienie to wiadomo, Spała w aucie spokojnie. W razie w, brałam podgrzane mleko. Po dotarciu na miejsce cyc :) Wszędzie brałam podkład do przebierania, taki składany podróżny. Zresztą mam go zawsze jak wychodzę z córą z domu 😊

Hejo jak się macie ..
U mnie kiepsko... taka byłam happy, że maluchy nic odemnie nie złapały... a dziś w nocy mi się mała rozkaszlała... i nic nie spałam... a hak przysnęłam to śnil mi sie szpital, bo zapalenie płuc wyszło. Jedyny plus, że nie ma temperatury i kataru.
A co tam u Was?

Hejo jak się macie ..
U mnie kiepsko... taka byłam happy, że maluchy nic odemnie nie złapały... a dziś w nocy mi się mała rozkaszlała... i nic nie spałam... a hak przysnęłam to śnil mi sie szpital, bo zapalenie płuc wyszło. Jedyny plus, że nie ma temperatury i kataru.
A co tam u Was?
Dużo zdrówka dla Was 💕

Dziewczyny.. pierwszy raz zostawiłam córeczkę z moją mamą. Miałam umówiony masaż, który już raz przekładałam (przez pracę męża), tym razem znów nie mógł przyjechać więc została mama. Ululalam ją cycem przed wyjściem i mam nadzieję, ze długo pośpi 🍼😇 Ale ten masaż pleców jest mi tak potrzebny.. ♡

Dziewczyny.. pierwszy raz zostawiłam córeczkę z moją mamą. Miałam umówiony masaż, który już raz przekładałam (przez pracę męża), tym razem znów nie mógł przyjechać więc została mama. Ululalam ją cycem przed wyjściem i mam nadzieję, ze długo pośpi 🍼😇 Ale ten masaż pleców jest mi tak potrzebny.. ♡
Jak nakarmiona to ze 2-3h powinna wytrzymać. Jedž i nie myśl o malej. I baw się dobrze 🥰

Hejo jak się macie ..
A co tam u Was?

Zdrówka dla małej!

U nas odpukać malutka zdrowa ❤️
Ale coś od nowa pojawiają jej się te plamki - takie same jak w szpitalu - chyba dalej rumien.
Doktorka mówiła że mogą się utrzymywać jakiś czas albo znikną i znów się pojawia.
Trzeba się wybrać z mala do jakiegoś konkretnego lekarza niech by zerknął.

reklama

Będzie dobrze ❤️
Ja moja mała zostawiam od czasu do czasu z moją mamą ❤️ ja wiem zdarza się to raz na tydzień czasem raz na dwa tygodnie.
Ale to szybkie są wyjścia max do dwóch godzin w awaryjnych sytuacjach poda jej mleczko ale staram się wracać na karmienie i często mi się to udaje.
Najczęściej jade jak mała nakarmie w tedy wiem że jest najedzona i dwie godzinki wytrzyma nawet i więcej w zależności ile zje.
Ale nie mam potrzeby wyjść na dłużej.

Do góry