reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja też myślałam że najlepsze będą pajace i sporo ich zakupiłam choć też nie jakąś mega wielka liczbe - dosłownie pare sztuk.
Wiele osób mówiło pajace super sprawa a ja jestem innego zdania dla mnie i chociażby dla męża body i to najlepsze kopertowe ! plus polspiochy ? ( spodenki - nie wiem czy dobrze napisałam jeszcze mi się mylą te nazwy 🤣 )

Nie stroje małej codziennie bo też stawiam na praktyczność ale dzień czasem dwa w tygodniu pstrykam pare fotek.
Śpiochy, te spodenki na szelkach, też lubię od czasu do czasu. Spodenek (czyli półśpiochów) tak za bardzo nie lubię, w sumie nie umiem powiedzieć dlaczego.

Ale zwłaszcza w szpitalu lepsze są pajace, bo to tylko kilka guzików i jest dostęp do całego ciała, do klatki piersiowej, stopy też są tu w użyciu (obie - w jednej wenflon, na drugiej czujnik do monitoringu).

Ostatnia edycja:
reklama
A karmisz piersią? Dokarmiasz mm?

Ja nie mogę dojść do lekarza. Na koniec grudnia miałam wizyty dzieciowe i inne ważne sprawy, na początek roku nie był ustalony terminarz, potem w końcu się umówiłam. Miałam iść teraz w poniedziałek i nie pójdę, bo nadal będę w szpitalu. A jestem już 8 tygodni po porodzie, lekarka mówiła żebym przyszła jakoś w tym terminie. I lipa, choć bardzo zależało mi na skontrolowaniu szwów.

Kuba po nocy z wąsikami ma całe policzki podrażnione od plastrów 😪 na dodatek nie chciało się to świństwo odkleić.
Tylko piersią, i to bardzo często. Przy pierwszym okres po 6 miesiącach, po drugim zaraz po połogu 6 tyg po porodzie, a teraz prwnie jakos po 9tyg

Hej dziewczynki.
@Nat_Ra cieszę się, że leczenie pomaga. Słyszałam, że rsv jest podstepny i wolno ustepuje. Przykro mi, że to złapał i że jestescie w szpitalu. Szpital z malutkim dzieciakiem to okropna rzecz ... ja mimo ze byłam prawue 8 lat temu to do tej pory źle wspiminam :/. A to że jestes zmeczona i zrezygnowana to wcale się nie dziwię :( . Tulam mocno i trzymam mocno kciuki by przeszło. Jesli chodzi o styl ubierania to tez wolę takie jak Ty. U mnie młoda na szczęście nie ulewa i przy niej mega mało ciuchów uzywam 🙈, niektórych nawet nie załozyłam, a już małe.
@kamilamhm z butlą to jest tak, że jak podasz raz na jakiś czas to dziecko sie nie odzwyczai. Na łyżeczkę u Was za wcześnie, a jak była "zła" bo chciała chocby cyca to wiadomo była, że mleka nie weźmie. Ja nigdy strzykawka mleka nie podawałam. Ja na Twoim miejscu kupiłabym teraz butlę i sprobowała jej podać, jeśli nie złapie to wtedy wezwij laktacyjną.
@józia89 ja od zawsze byłam fanka body i pajacy. Wiec to nasz outfit na codzień ;). Ale chyba kojarzysz, że naszyłam jej kilka pięknych geterków to zakładamje, a do tego bluzy, bluzeczki opaski 😁🥰 . Sesję jej robię co miesiąc ;). Pewnie myślicie, że to kolejne i dlatego pewnie coś w tym jest. Jednak juz wiem, że młoda będzie miała najpiękniejszą pamiątkę ;), mimo że na codzień jest w pajacu 🤣
@MamaM. Stylówka super... uwielbiam wafel bawelniany :). I dobrze jak masz ciuszki i malutka się nie złości trzeba przebierać ;).
@PasiastyOgon ja jestem 8 i po @ więc ja juz jajeczkowałam 🤣😂... ale u mnie to normalka. Po kazdym porodzie małpa przychodziła tydzień po połogu. Więc 😭 rozpaczam, że mimo tak dlugiego kp jest mi dane bez niej żyć 🤣😂

Ja też myślałam że najlepsze będą pajace i sporo ich zakupiłam choć też nie jakąś mega wielka liczbe - dosłownie pare sztuk.
Wiele osób mówiło pajace super sprawa a ja jestem innego zdania dla mnie i chociażby dla męża body i to najlepsze kopertowe ! plus polspiochy ? ( spodenki - nie wiem czy dobrze napisałam jeszcze mi się mylą te nazwy 🤣 )

Nie stroje małej codziennie bo też stawiam na praktyczność ale dzień czasem dwa w tygodniu pstrykam pare fotek.
Ja mam kilka pajacyków, bardziej do spania, te z zakrytymi stópkami, bo moja niunia wierzga i cały czas się odkrywa 😁 nie lubi mieć nakrytych nóżek haha
Ale mam też sweterki bo mnie po prostu rozczulały i musiałam kupić hihi 😁

Aaaa i nie pochwaliłam się matą 🙈 i babygym ;).
@MamaM. I ja sweterki lubię. Teraz babcia robi na drutach dla małej :). Wymyśliłam sobie z kulkami

Załączniki

• 20230113_100912.jpg
    20230113_100912.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 52
Hej dziewczyny, byłam na kintroli u gina, spytałam czy kłucie w podbrzuszu mogło być od rozruchu jajnków i na początku mówił, że nie, że to za wcześnie, a potem na usg mówil, że jednak mam rację, bo jest pęcherzyk na jajniku ;) 7tyg po porodzie ;) także uważajcie 😁
O proszę hihi 😄 mój mi powiedział, że jestem jeszcze nieczynna 🤣 ale i tak będę uważać 🤭

Pajace zwykle zakładamy po kąpieli 😉
Może byśmy polubili się z pajacami ale córka tak się kręci na przewijaku wywija tymi nóżkami że ciężki jest jej założyć a co dopiero zapiac.
Przypadły nam do gustu właśnie te kopertowe body nawet ostatnio zamówiłam w smyku za dwupak koszt około 30 zł wiec nie są drogie 😉
Mała często jest w samym body i skarpetkach ( pampers rzecz oczywista 😉)
cieplo w mieszkaniu więc nie widze sensu ubierania ja po sama szyje 😉

Ostatnio weszłam na szybko do pepco wracając od ginekologa i zaszalałam nie kupuje ciuszków typowo pepcowych ale mają serię z Disneya i jak dla mnie jakość jest świetna i cena przyzwoita.
Rozmiar jest ok.
Te typowo pepcowe porażka tu za duże tu za małe.
Kupujecie w pepco?

Właśnie leżymy sobie na naszym łóżku z mala i się przytulamy ❤️❤️❤️ uwielbiam te momenty.

reklama
Babybym mężu robił ;), ja zawieszki. Bo mam dużo takich drewnianych kulek, ringów itp ;).
@Józia89. Czasem mi się zdarzy coś z pepko... jednak sporadycznie. Jednak wolę serię dla dzieci z sinsay.
Ja nienawidzę rzeczy z Pepco. Masakra.
Ostatnio zaczęłam zamawiać z Next bo jakość mi odpowiada. Ze smyka przyszły mi body i pajace podarte, wiec tez nie zamawiam już tam ubranek. I w porównaniu do Next, to one są jednak straszne. Po kilku praniach jak szmatki.
Mój niestety tak szybko rośnie ze szok.
U nas królują pajace, stawiamy na wygodę.
Ma tez trochę ciuchów takich hmmm … wyjściowych ale chyba ani raz większość nie ubrane :)
Ostatnio Jaś był ze mną w pracy i bardzo się spodobał w pajacyku z Next, kolorowe, żywe kolory … ja serio polecam :)

Do góry