reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja też myślałam że najlepsze będą pajace i sporo ich zakupiłam choć też nie jakąś mega wielka liczbe - dosłownie pare sztuk.
Wiele osób mówiło pajace super sprawa a ja jestem innego zdania dla mnie i chociażby dla męża body i to najlepsze kopertowe ! plus polspiochy ? ( spodenki - nie wiem czy dobrze napisałam jeszcze mi się mylą te nazwy 🤣 )

Nie stroje małej codziennie bo też stawiam na praktyczność ale dzień czasem dwa w tygodniu pstrykam pare fotek.
Śpiochy, te spodenki na szelkach, też lubię od czasu do czasu. Spodenek (czyli półśpiochów) tak za bardzo nie lubię, w sumie nie umiem powiedzieć dlaczego.

Ale zwłaszcza w szpitalu lepsze są pajace, bo to tylko kilka guzików i jest dostęp do całego ciała, do klatki piersiowej, stopy też są tu w użyciu (obie - w jednej wenflon, na drugiej czujnik do monitoringu).

Ostatnia edycja:
reklama
A karmisz piersią? Dokarmiasz mm?

Ja nie mogę dojść do lekarza. Na koniec grudnia miałam wizyty dzieciowe i inne ważne sprawy, na początek roku nie był ustalony terminarz, potem w końcu się umówiłam. Miałam iść teraz w poniedziałek i nie pójdę, bo nadal będę w szpitalu. A jestem już 8 tygodni po porodzie, lekarka mówiła żebym przyszła jakoś w tym terminie. I lipa, choć bardzo zależało mi na skontrolowaniu szwów.

Kuba po nocy z wąsikami ma całe policzki podrażnione od plastrów 😪 na dodatek nie chciało się to świństwo odkleić.
Tylko piersią, i to bardzo często. Przy pierwszym okres po 6 miesiącach, po drugim zaraz po połogu 6 tyg po porodzie, a teraz prwnie jakos po 9tyg

Hej dziewczynki.
@Nat_Ra cieszę się, że leczenie pomaga. Słyszałam, że rsv jest podstepny i wolno ustepuje. Przykro mi, że to złapał i że jestescie w szpitalu. Szpital z malutkim dzieciakiem to okropna rzecz ... ja mimo ze byłam prawue 8 lat temu to do tej pory źle wspiminam :/. A to że jestes zmeczona i zrezygnowana to wcale się nie dziwię :( . Tulam mocno i trzymam mocno kciuki by przeszło. Jesli chodzi o styl ubierania to tez wolę takie jak Ty. U mnie młoda na szczęście nie ulewa i przy niej mega mało ciuchów uzywam 🙈, niektórych nawet nie załozyłam, a już małe.
@kamilamhm z butlą to jest tak, że jak podasz raz na jakiś czas to dziecko sie nie odzwyczai. Na łyżeczkę u Was za wcześnie, a jak była "zła" bo chciała chocby cyca to wiadomo była, że mleka nie weźmie. Ja nigdy strzykawka mleka nie podawałam. Ja na Twoim miejscu kupiłabym teraz butlę i sprobowała jej podać, jeśli nie złapie to wtedy wezwij laktacyjną.
@józia89 ja od zawsze byłam fanka body i pajacy. Wiec to nasz outfit na codzień ;). Ale chyba kojarzysz, że naszyłam jej kilka pięknych geterków to zakładamje, a do tego bluzy, bluzeczki opaski 😁🥰 . Sesję jej robię co miesiąc ;). Pewnie myślicie, że to kolejne i dlatego pewnie coś w tym jest. Jednak juz wiem, że młoda będzie miała najpiękniejszą pamiątkę ;), mimo że na codzień jest w pajacu 🤣
@MamaM. Stylówka super... uwielbiam wafel bawelniany :). I dobrze jak masz ciuszki i malutka się nie złości trzeba przebierać ;).
@PasiastyOgon ja jestem 8 i po @ więc ja juz jajeczkowałam 🤣😂... ale u mnie to normalka. Po kazdym porodzie małpa przychodziła tydzień po połogu. Więc 😭 rozpaczam, że mimo tak dlugiego kp jest mi dane bez niej żyć 🤣😂

Ja też myślałam że najlepsze będą pajace i sporo ich zakupiłam choć też nie jakąś mega wielka liczbe - dosłownie pare sztuk.
Wiele osób mówiło pajace super sprawa a ja jestem innego zdania dla mnie i chociażby dla męża body i to najlepsze kopertowe ! plus polspiochy ? ( spodenki - nie wiem czy dobrze napisałam jeszcze mi się mylą te nazwy 🤣 )

Nie stroje małej codziennie bo też stawiam na praktyczność ale dzień czasem dwa w tygodniu pstrykam pare fotek.
Ja mam kilka pajacyków, bardziej do spania, te z zakrytymi stópkami, bo moja niunia wierzga i cały czas się odkrywa 😁 nie lubi mieć nakrytych nóżek haha
Ale mam też sweterki bo mnie po prostu rozczulały i musiałam kupić hihi 😁

Aaaa i nie pochwaliłam się matą 🙈 i babygym ;).
@MamaM. I ja sweterki lubię. Teraz babcia robi na drutach dla małej :). Wymyśliłam sobie z kulkami

Załączniki

• 20230113_100912.jpg
    20230113_100912.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 48
Hej dziewczyny, byłam na kintroli u gina, spytałam czy kłucie w podbrzuszu mogło być od rozruchu jajnków i na początku mówił, że nie, że to za wcześnie, a potem na usg mówil, że jednak mam rację, bo jest pęcherzyk na jajniku ;) 7tyg po porodzie ;) także uważajcie 😁
O proszę hihi 😄 mój mi powiedział, że jestem jeszcze nieczynna 🤣 ale i tak będę uważać 🤭

Pajace zwykle zakładamy po kąpieli 😉
Może byśmy polubili się z pajacami ale córka tak się kręci na przewijaku wywija tymi nóżkami że ciężki jest jej założyć a co dopiero zapiac.
Przypadły nam do gustu właśnie te kopertowe body nawet ostatnio zamówiłam w smyku za dwupak koszt około 30 zł wiec nie są drogie 😉
Mała często jest w samym body i skarpetkach ( pampers rzecz oczywista 😉)
cieplo w mieszkaniu więc nie widze sensu ubierania ja po sama szyje 😉

Ostatnio weszłam na szybko do pepco wracając od ginekologa i zaszalałam nie kupuje ciuszków typowo pepcowych ale mają serię z Disneya i jak dla mnie jakość jest świetna i cena przyzwoita.
Rozmiar jest ok.
Te typowo pepcowe porażka tu za duże tu za małe.
Kupujecie w pepco?

Właśnie leżymy sobie na naszym łóżku z mala i się przytulamy ❤️❤️❤️ uwielbiam te momenty.

reklama
Babybym mężu robił ;), ja zawieszki. Bo mam dużo takich drewnianych kulek, ringów itp ;).
@Józia89. Czasem mi się zdarzy coś z pepko... jednak sporadycznie. Jednak wolę serię dla dzieci z sinsay.
Ja nienawidzę rzeczy z Pepco. Masakra.
Ostatnio zaczęłam zamawiać z Next bo jakość mi odpowiada. Ze smyka przyszły mi body i pajace podarte, wiec tez nie zamawiam już tam ubranek. I w porównaniu do Next, to one są jednak straszne. Po kilku praniach jak szmatki.
Mój niestety tak szybko rośnie ze szok.
U nas królują pajace, stawiamy na wygodę.
Ma tez trochę ciuchów takich hmmm … wyjściowych ale chyba ani raz większość nie ubrane :)
Ostatnio Jaś był ze mną w pracy i bardzo się spodobał w pajacyku z Next, kolorowe, żywe kolory … ja serio polecam :)

Do góry