reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja mam jedno pytanko.

Mała 3 lutego skończy trzy miesiące a zauważyliśmy z mężem że tak od tygodnia nawet od dwóch mała się slini co na początku było tego mało to teraz z dnia na dzień co raz więcej jest tej sliny.

Na zęby to chyba dużo za wcześnie?
Zdarzają się zęby w tym wieku, ale rzadko. To raczej ruszyła produkcja śliny. Kuba zaczął się ślinić jakiś czas temu i na początku zdarzało mu się zakrztusić, bo nie rozumiał że to trzeba połknąć

Nadszedł czas na te słodkie bąbelki na ustach 😁

Załączniki

• 20230114_172619.jpg
    20230114_172619.jpg
    437 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Ja mam jedno pytanko.

Mała 3 lutego skończy trzy miesiące a zauważyliśmy z mężem że tak od tygodnia nawet od dwóch mała się slini co na początku było tego mało to teraz z dnia na dzień co raz więcej jest tej sliny.

Na zęby to chyba dużo za wcześnie?
Ślinianki zaczęły pracować to normalne... pierwsze zęby pojawiają się ok 6 miesiąca. Choć zdarzają się wcześniej i nawet później.

Też tak czytałam ale zastanawia nas to że mała pcha raczki do buzi.
A tej sliny jest sporo.
🙂

🙂

Czytałam 😀

Sorry a nie bardzo rozumiem takiego podejścia. Jeśli pappa wychodzi źle to amniopunkcja daje już 100% ale rozumiem że to inwazyjne badanie i nie każdy chce je robić. Stąd moje pytanie o inne badania tego typu. Szkoda trochę bo jeśli są możliwości to czemu z nich nie korzystac
Szczerze ja jestem po prenatalnych mam wysokie ryzyko trisomnia 21, jak wczesniej lekarze mówili o testach nifty tak po prenatalnych mówili już tylko o amniopunkcji i że nifty w tym wypadku wgl się nie sprawdzi, ale do końca nie wytłumaczyli o co chodzi, ja to już jestem w dołku bo nawet moja gin teraz też tak mowi ale do końca nie rozumiem skoro nifty również miało wykazać wcześniej różnego rodzaju wady tak teraz jest niemiarodajne??
Jutro mam amniopunkcje i przyznam że z dnia na dzień czuje się głupsza w temacie 😔

Dziękuję, dużo lepiej ☺ osłuchowo czysto, saturacja ok, zapadła decyzja o zmniejszeniu dawki sterydu, co prowadzi nas do wypisu. Wyjdziemy zapewne jutro lub pojutrze.

Natomiast dziecko zrobiło się nieodkładalne jeszcze trochę bardziej, na pewno jest zestresowane i zmęczone, ja zapewne też. Zaoferowano mi konsultację psychologiczną i zdecydowałam się skorzystać. Nie wiem tylko, kiedy pani przyjdzie, jednak uznałam że lepszej okazji nie będę miała. Muszę się przełamać i dać sobie pomóc.

reklama
Do góry