reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Wychodzi na to ze nie 😁
Ale ja się nie znam to moja pierwsza ciąża gdzie doszliśmy tak daleko.
Za 4 tygodnie mam mieć pobierany wymaz na paciorkowca.
Wiec chyba przygotowuje mnie do porodu 😁
Własnie ja już teraz nie kojarzę czy gbs mam mieć za 2 czy za 4 tygodnie, bo wczoraj byłam totalnie nieprzytomna 🙄 ale chyba jednak za 4, bo za 2 tygodnie to za wcześnie🤣 przy drugiej ciązy zrobił mi wymaz w 36tc i ledwo zdążyłam potem odebrać wynik i już na poród...

reklama
Własnie ja już teraz nie kojarzę czy gbs mam mieć za 2 czy za 4 tygodnie, bo wczoraj byłam totalnie nieprzytomna 🙄 ale chyba jednak za 4, bo za 2 tygodnie to za wcześnie🤣 przy drugiej ciązy zrobił mi wymaz w 36tc i ledwo zdążyłam potem odebrać wynik i już na poród...
Mi będzie robił 13.10 to będzie u mnie 35 tydzień. Spodziewam się, że i tym razem go będę mieć 🙉

No miejmy nadzieję że zdaze z wynikiem 🤪
Miałam robiony wymaz przed zalozeniem pessara i było czysto mam nadzieje ze dalej jest czysto.

Ale to chyba żaden problem ?
Dają antybiotyk i wszystko jest ok ?
Nie, nie jest to żaden problem. Ja do szpitala na poród przyjechałam w ostatniej chwili. Niby podali antybiotyk, ale nie zdążył nawet zadziałać ;)
Ogólnie to ciekawa sprawa z tym gbs, bo znam kobiety, które w jednej ciąży miały, w kolejnej już nie 🤷‍♀️

reklama
Moja gin mówiła że dostanę skierowanie na gbs przy najbliższej wizycie. To będzie 34 tydzień.

HIV itd. już miałam, nie wiem czy będę miała drugi raz.

Dzisiaj się zorientowaliśmy z mężem, że nasz samochód jednak ma isofixy 🙈 my co prawda fotelik mamy wybrany, bo kupimy od przyjaciół cybexa, ale do tej pory nie myśleliśmy o bazie do niego bo bazy pasujące do tego modelu fotelika są montowane tylko na isofix. A to poza wszystkim zmienia nasze opcje wózkowe.... ktoś kiedyś powiedział "całe życie na przypale" - no to chyba właśnie o mnie 😅

Do góry